27 januari 2023  Voorbeschouwing Blauwgeel’38/JUMBO – UDI’19/CSU

Geplaatst op 27 januari 2023 • 15:00 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauwgeel’38/JUMBO – UDI’19/CSU

Hij werd door voormalig Kliknieuws-journalist Peter Kuijpers benoemd als Derby der Derby’s. Daar ben ik het persoonlijk niet mee eens. Katwijk – Quick Boys is bijvoorbeeld vele malen groter. Maar dé Derby van de Meierij durf ik nog wel aan. Maar hij staat weer eens op het programma. Blauw Geel – UDI. Veghel tegen Uden. Blauw Geel keert in een enorm goede vorm. 13 wedstrijden op rij niet verloren. In die tussentijd hebben we 27 keer gescoord en slechts 7 doelpunten hoeven te slikken. Een indrukwekkende vorm.

Door: Freek Laurijssen

UDI doet het beduidend minder. De ploeg staat 17e. Slechts 2 punten boven de hekkensluiter Dongen. UDI wacht al sinds 5 oktober op een overwinning. Toen werd er met 1-0 gewonnen van Baronie. Degradatie loert voor de Udenaren die promoveerde via nacompetitie. Daar waren ze over 2 wedstrijden en penalty’s te sterk voor Orion uit Nijmegen.  In de vorige wedstrijd tegen UDI, in Uden, werd met 1-2 gewonnen. Dave de Meij en Koen van der Zanden waren trefzeker voor de Veghelaren. We spraken met Niels van Casteren:

Afgelopen zondag de wedstrijd tegen Quick. Een 0-1 overwinning. Wat is jouw terugblik op die wedstrijd?
Ik denk dat het een hele knappe overwinning is. Uit in Den Haag bij Quick, moeilijk veld helemaal door de gladheid. Goede tegenstander, veel energie er in, jonge ploeg. Ik denk dat we over het algeheel over de hele wedstrijd de controle hadden, alleen met name voor rust gaven we een hele grote kans weg en na rust gaven we 2 / 3 kansen weg omdat we slordig waren. Daar kwamen we uiteraard goed weg omdat Jordy Zielschot die ballen pakt en zij slordig omgingen met die kansen. Maar al met al over 90 minuten gezien vond ik wel dat wij de overwinning terecht pakte. Een aantal goede kansen gehad en met een penalty de wedstrijd beslist. Dus zeer tevreden over het resultaat en hartstikke mooi dat we de lijn van voor de winter meteen weer hebben voortgezet na de winter.

Er waren veel wedstrijden afgelast. Zie je het als een voordeel dat wij hebben gespeeld of juist als een nadeel?
Als je je eigen wedstrijd wint, maakt het niet uit. Nu is het een voordeel dat jij de 3 punten al hebt en de andere moeten hun wedstrijd nog maar zien te winnen. Maar normaal gesproken moet het niet veel uitmaken. Als ik zelf kijk, speel ik liever gewoon m’n wedstrijden en vind ik het zelf niet prettig als mijn wedstrijd wordt afgelast. Dus ik vond het fijn dat wij mochten spelen.

Nu zagen we bij ons een hard en glad veld. Was het bij ons misschien ook niet om af te gelasten?
Achteraf niet 😉. Het veld was niet goed bespeelbaar, jongens gleden vaak uit en het was gewoon niet ideaal. Alleen het was te bespelen. Ik denk dat als het enigszins te bespelen is moet je dat doen. Dat hebben we gedaan. En in ons geval met de 3 punten. Dan voelt dat ook helemaal lekker

En ook blessurevrij uitgekomen, volgens mij?
Ja, absoluut. We zijn allemaal nog steeds topfit. Al met al een uitstekende zondag.

Dan komt nu zondag, jouw nieuwe club, UDI op bezoek. Hoe kijk jij uit op die wedstrijd?
Met enorm veel plezier. Blauw Geel – UDI zijn de affiches, vind ik, waar heel de omgeving voor uit moet lopen. Dit is de derby die de afgelopen 7 jaar niet heeft plaatsgevonden. Dit is mijn 7e jaar Blauw Geel en dit is mijn eerste Blauw Geel – UDI voor het eggie. Dus daar hunkert, lijkt mij, iedereen naar. Wij wel als spelersgroep en staf. Dus we kijken daar enorm naar uit. We hebben ons goed voorbereid en we willen er alles aan doen om de succesvolle reeks door te zetten.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO