24 september 2023  FORSE AFSTRAFFING IN EIGEN HUIS

Geplaatst op 24 september 2023 • 22:14 • NieuwsClubnieuws

FORSE AFSTRAFFING IN EIGEN HUIS

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  SteDoCo  (0-2)  1-4. Speelronde zes in de derde divisie B. Wederom een duel op zaterdagavond want te gast is SteDoCo uit het Zuid Hollandse Hoornaar/Hoogblokland. Een onbekende tegenstander die afgelopen seizoen vierde eindigde in de zaterdag derde divisie en a.g.v. een straf van Barendrecht nacompetitie mocht spelen voor promotie naar de tweede divisie. Afgelopen weekend verloor het team van trainer Rick Adjei voor het eerst een wedstrijd en wel in eigenhuis werd verloren van Barendrecht. Blauw Geel moest midweeks nog aantreden in Lisse tegen de plaatselijke tweede divisionist FC in de tweede voorronde voor de KNVB beker en moest helaas met een 1-0 nederlaag terug naar Veghel. Blauw Geel haalde vorig weekend wel een prima overwinning bij Quick in Den Haag en een eerste wint thuis zou een mooi vervolg zijn…. Trainer Maurice Verbunt moet dealen met twee blessures: Bram Eltink en Dave de Meij zin niet beschikbaar.

Blauw Geel trapt af en kan op dat moment niet bevroeden dat het dat nog vaker zou moeten gaan doen. En dat zou al vrij snel worden. In de 7e minuut maakt Emre Gurcuoglu een domme en onnodige overtreding op een paar meter voor het eigen strafschopgebied. Salhi Akram schiet vervolgens de bal uit de vrije trap onberispelijk in de kruising, Jordy Zielschot kansloos latend: 0-1. Drie minuten later is Jordy wel de situatie de baas want na een corner volgt uit de rebound een inzet die net onder de lat dreigt de vallen. Jordy kan de bal prima over de lat tikken. In de 18e minuut een eerste goed uitgevoerde Blauw Geel aanval.  Koen van der Zanden stuurt de bal diep op Ben van den Nieuwenhof die vervolgens de bal met een crosspass bezorgt bij Hidde van Dijk. De kleine middenvelder staat behoorlijk vrij maar i.p.v. de bal eerst aan te nemen neemt hij het risico om hem ineens op de slof te pakken. Verkeerde keuze want de bal gaat huizenhoog over het doel van SteDoCo. Zes minuten later volgt aan de andere kant wel ene doelpunt. Arwin van Soest onderschept een veel te slappe terugspeelbal van Robin Voets bedoelt voor Jordy Zielschot. Jordy twijfelt ook nog bij het uitkomen en de SteDoCo speler kent geen enkele moeite om de Veghelse doelman te omspelen en de bal binnen te tikken: 0-2. Het foutenfestival aan Blauw geel zijde zet door. In de 29e minuut mist Jay van Boxtel de bal finaal en kan een SteDoCo speler alleen op het Veghelse doel af. De 0-3 lijkt een kwestie van afronden maar de aanvaller wordt verrast door de wilskracht en doorzettingsvermogen van Jay die met een prima sliding een afronding en onherstelbare achterstand weet te voorkomen. Blauw Geel stelt er aanvallend echter zeer weinig tegenover en SteDoCo zit in een comfortabele zetel. In de 33e minuut nog een afstandspoging van Hidde van Dijk waarbij de doelman van de gasten zich weliswaar moet strekken maar hij de bal naar de zijkant kan boksen en in de 41e minuut komt Kai Koreniuk nog goed naar binnen het strafschopgebied in maar is zijn inzet een prooi voor de SteDoCo doelman. Een ruststand van 0-2 met een zeer zwak optreden van de gastheren.

De aftrap van de tweede helft is net verricht en nog niet alle toeschouwers zijn terug op hun plaats als er gescoord wordt. Blauw Geel kwam snel in balbezit na de aftrap van SteDoCo en zette over de linkerflank een prima aanval op. Koen van der Zanden kan vanaf de achterlijn voorzetten en de bal komt in de voeten van Kai Koreniuk. Hij schiet de bal over doelman in het doel: 1-2. Zou het duel dan toch nog omgedraaid kunnen worden? In de 48e minuut echter ontsnapt Blauw Geel al weer. Een voorzet vanaf de flank wordt door Robin Voets al vallend voor zijn tegenstander weg gegleden maar de bal gaat ook gevaarlijk nog richting het doel. Jordy Zielschot kan voor de doellijn echter de bal klemmen. In de 54e minuut weet Nizar Mekkaoui bal in de korte hoek te schieten maar is Jordy Zielschot alert. In de 63e minuut uit een corner van SteDoCo volgt een snelle Blauw Geel uitbraak  waarbij Jay van Boxtel sneller bij de bal is dan een SteDoCo verdediger en ook als de uitkomende doelman. Hij kan de bal met een sliding voor bij de doelman krijgen maar de bal mist helaas de juiste richting om het lege doel te halen. Twee minuten later een ziedend schot van Hidde van Dijk dat rakelings over de kruising verdwijnt. Drie wissels in de 69e minuut bij SteDoCo en binnen twee minuten ligt de bal in het Veghelse doel. SteDoCo kan quasi ongehinderd combineren voor en in het Veghelse strafschopgebied. De ingevallen Danny van Haaren kan dan ongehinderd uithalen: 1-3. Vier minuten later wordt de score nog verder opgevoerd nadat Blauw Geel uitermate slecht staat opgesteld, men slordig en onnodig balverlies lijd en de counter van SteDoCo vlijmscherp is. Nizar Mekkaoui voltrekt het vonnis: 1-4.

Blauw Geel lijd een pijnlijke thuisnederlaag en de overwinning voor de gasten kwam voor hen geen moment in gevaar. De vorig seizoen zo solide Blauw Geel defensie ziet er, niet alleen vandaag, niet zo solide uit. Vandaag kwam daarbij dat er geen tempo was, er leek geen beleving en geen strijd en tel daarbij dan de vele slordigheden en het onnodige balverlies en de nederlaag is verklaard. Misschien was het midweekse treffen wel te veel van het goede en laten we hopen dat dat een verklaring kan en mag zijn voor het optreden van deze avond.

Volgende week reist men af naar Limburg voor het treffen in Meerssen met sv Meerssen. Dan zal het toch echter anders, beter, moeten. De GeelZwarten promovendus verloren dit weekend met 5-2 van en in Barendrecht. De laatste plaats is hun positie met slechts twee gelijke spelen: thuis tegen HSV Hoek (1-1) en thuis tegen, jawel,  SteDoCo (2-2). Het wordt dus zeker geen gemakkelijke opgave en in het verleden gespeelde duels tussen beide waren in Meerssen vaak een overwinning voor sv Meerssen.

Blauw Geel zal dus zeer zeker uit een ander vaatje moeten tappen om met punten terug naar huis te komen…..