12 maart 2023  Doelpuntloos gelijk in Rosmalen

Geplaatst op 12 maart 2023 • 20:29 • NieuwsClubnieuws

Doelpuntloos gelijk in Rosmalen

Na 14 ongeslagen wedstrijden op rij inmiddels 4 wedstrijden op rij niet gewonnen. Dat baart misschien wel de supporter zorgen. Het goede nieuws is dat de Blauw Gelen nog wel op een derde plek staan. Deze week de tijd om de druk op Hercules te vergroten en een kleine voorsprong te nemen. Weliswaar met dan 2 wedstrijden meer gespeeld te hebben. Het is aan de formatie van Niels van Casteren om de huidige reeks te stoppen en weer eens 3 punten mee te nemen naar Veghel.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

De wedstrijd begon met een momentje waarop even het spel stil lag. Dave de Meij kreeg namelijk een bal in het gezicht en ging even gestrekt op het veld. Gelukkig was er niks ernstigs aan de hand en kon de spits door na verzorging van Noimin Imankarijo. De eerste kans was echter wel voor de thuisploeg. Oud Blauw Geler Joey Hellstern brak door na een diepe bal en kon uithalen. Hij vond de Veghelse goalie Jordy Zielschot. Iets later ook een goede kans voor Blauw Geel via Ben van den Nieuwenhof die op links de bal oppikte en kon uithalen. De bal vloog voorlangs over. Blauw Geel begon langzaam aan te domineren qua veldspel, maar qua kansen was het nog niet al te goed. Een goede aanval vanaf rechts en de lange bal kwam uiteindelijk bij opstomende gelegenheids-linksback Jay van Boxtel. Hij kopte terug op Koen van der Zanden maar zijn aanname was net niet goed genoeg. Lars Loermans kon wat later ook gevaarlijk worden. Zijn schot belandde echter bij Luuk Vogels. Een moment later was het weer Vogels die kon redden. Dit keer na een schot van Van Boxtel na een harde lage voorzet van Van den Nieuwenhof.

Ook OJC was er nog en kon via Tom Wijkmans een kansje creëren. Zijn volley ging echter naast. Iets later een scheidsrechterlijke dwaling. Van der Zanden werd diep gestuurd en kon naar binnen kappen om met links uit te halen. Een verdediger van OJC had echter z’n arm uitgestoken en de bal kwam daar tegen aan. De scheidsrechter vond het echter niks. Vlak voor rust kon Dennis Knuiman nog 1 op 1 komen met Zielschot, maar laatstgenoemde redde.

De tweede helft begon zonder al te veel grote kansen. Blauw Geel was wel de dominante ploeg, maar er kwamen geen kansen. Positief was wel dat er ook geen kans weggegeven werd. De eerste kans was pas na 20 minuten. Emre Gurcuoglu, die overigens een prima wedstrijd speelde, kon uithalen maar zijn schot werd over getikt door Vogels. Uit de counter van die corner kwam Mouad Hassan aan de kant van ZIelschot. Zijn poging ging echter naast.

Wouter op den Camp kon na een afgeslagen aanval de bal vanaf een meter of 20 schieten. Ook zijn schot werd gepakt door Luuk Vogels. De wedstrijd begon inmiddels te kantelen in een wedstrijd die qua kansen op en neer ging. Hassan kon namelijk iets later over mikken, en van den Nieuwenhof had daarna een kansje kunnen creëren maar zijn bal op Dave de Meij werd te licht geschampt om echt gevaarlijk te worden. Van der Zanden en Loermans werden nog gevaarlijk met een schot en een kopbal, en aan de andere kant hield Zielschot nog de 0 na een kans van OJC, maar beide ploegen konden niet scoren. Weer geen overwinning. Wel een uitmuntend Blauw Geel wat de betere was in de derby tegen OJC. Hierdoor kunnen we dit weekend de 3e plek alweer verliezen als Hercules thuis van Baronie wint. Maar dat is nog even afwachten. Op donderdag 16 maart wacht een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen periodekampioen uit de Derde Divisie Zaterdag DOVO. Dan wacht een vrij weekend. De week daarna komt de ploeg in vorm op bezoek: TOGB. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs won van VVSB én ADO’20.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO