7 maart 2023  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 7 maart 2023 • 16:35 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

We zijn er weer na een maandje rondtrekken door Nieuw-Zeeland. Een oprechte aanbeveling voor dit wonderschone land aan de andere kant van de wereld. Het voetbal volgen was moeilijk omdat de aftrap om 14.00- of 14.30 uur in Nieuw-Zeeland voor mij midden in de nacht plaats vond. Het tijdverschil is 12.00 uur. Dus bij het krieken van de dag nog voor de kletterende douche alle uitslagen en verslagen snel gelezen op je telefoon. En natuurlijk de live verslagen nagetrokken via twitter. Zondagmiddag  weer eens aangesloten langs de lijn en zag het vaandelteam bij vlagen aardig voetballen, maar té weinig om ADO’20 te kloppen.

Door: Peter Kuijpers

Goed te lezen dat Blauw Geel’38/Jumbo amper mutaties kent in de huidige selectie. Altijd weer een goed gevoel voor alle getrouwen van onze club. En natuurlijk na al die coronaseizoenen eindelijk weer eens een pupillenkamp. Een oeroude traditie van de club waar we trots op moeten zijn. Welke speler of inmiddels rustend lid heeft niet met zijn voeten in de modder gestaan, een kussengevecht gestart of om zijn moeder geroepen. Geweldige dagen die je als kind vormen en niet wil missen. Komende zaterdag is de kampstaf aanwezig op ons Sportpark om je in te schrijven. Lees de details op deze site.

Bekernostalgie  en mijmeringen
Een mooie stunt van Spakenburg om de halve finale te halen van het KNVB bekertoernooi. Dit werd mogelijk door notabene FC Utrecht in eigen huis te met 1-4 te kloppen.  FC Utrecht, dat Blauw Geel’38 uitschakelde in Veghel, liet zich foppen door Spakenburg. Voor Blauw Geel’38 is Spakenburg geen onbekende. Op 22 augustus 2017 knikkerde deze club de ‘Blauwe’ met trainer John de Wolf uit de beker door een 3-2 overwinning. Brahim Zaari werd de grote man van die wedstrijd. De Veghelse doelman hield weer eens alles tegen tot frustratie van alles wat uit Spakenburg kwam.  Na een 2-2 gelijke stand was het de ingevallen Danny Verbakel die met een fraaie wreeftrap met links keeper Ter Wiel het nakijken gaf. Eerder scoorde voor Blauw Geel’38 Serkan Ordu en Alexander Mols. Blauw Geel’38 kreeg hierna een thuiswedstrijd tegen toen Eredivisionist VVV Venlo dat met 0-3 won in Veghel.

Opstelling tegen Spakenburg
Blauw Geel’38: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Desley Schilders, Mark Westerlaken (72. Sam Strijbosch), Martijn van Loon (85. Mustafa Guler), Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Sjaak Egmond, Serkan Ordu, Joey Hellstern (64. Danny Verbakel), Alexander Mols.

Danny Verbakel juicht na zijn 3-2 in het bekerduel met Spakenburg

Voetbal senioren
Zaterdag-2 maakte geen beste beurt. Uit bij rode lantaarndrager Papendrecht werd het een 2-1 nederlaag. Zaterdag komt de nummer drie Wieldrecht richting het  PWA sportpark. De uitslagen bij 0-23 zijn op www.voetbal.nl  de een of andere manier niet erg up-to-date.  Dinsdag pas de laatste aanvulling, maar nog niet die van Blauw Geel’38 O-23. Die verloren overigens met klein verschil van 1-0 uit bij DOVO. Zaterdag komt Unitas’30 naar Veghel waar, adel verplicht, punten in het mooie verschiet liggen. De vrouwen -1 gingen zondag met 4-2 onderuit bij Emplina in Empel. Voor komende zondag komt  Hedel naar Veghel. Die staan één puntje boven Blauw Geel’38 dus winst zou zo een sprong naar het linkerrijtje kunnen geven. Om 12.00 uur wordt er afgetrapt.

Voetbal junioren
JO19-1 kreeg een flinke zeperd te verwerken. Op het eigen Prins Willem Alexander Sportpark werd het een 0-5 nederlaag. Het team staat voorlaatste en is komende zaterdag vrij. JO 17-1 kwam niet tot winst. Aan de glinsterende Maas in Engelen werd het een 4-1 nederlaag. Zaterdag komt RKDVC naar Veghel dat samen met Juliana’31 de leiders zijn in deze voorjaarsklasse. JO 15-1 verloor met 0-3 op het eigen Sportpark van het bezoekende WSC uit Waalwijk. Zaterdag opnieuw stevige kost als RKTVC in Tiel de tegenstander is. JO 14-1 hield de wat verbleekte vlag wapperende zaterdag en won als enig standaardteam haar wedstrijd. Gemert werd met 4-1 geklopt. ODC en JO-14-1 zijn nu de ongeslagen koplopers in deze voorjaarsklasse. Zaterdag een uitduel naar de Groenendijkse Kampen waar JVC Cuijk de tegenstander is. JO-13-1, dat met 0-1 van SC t’ Zand verloor, kwam ook al niet tot winst en krijgt zaterdag in Bavel, op Sportpark De Beukenlaan,  JEKA als tegenstander. JO 13-1 staat voorlaatste dus punten zijn meer dan welkom.

Voetbal meisjes junioren
De vrouwen van MO-20-1 verloren voor de tweede maal achtereen. Het zijn kleine verschillen, maar het levert helaas niets op. Zaterdag werd het nipte 2-3 nederlaag tegen Woezik, een paar dagen eerder, op woensdag 1 maart, vertrokken de meiden van Marvilde in Veghel met drie punten richting Eindhoven. Zaterdag gaat de reis naar Mook waar Eendracht de Veghelaren aan de aftrap verwacht. MO-17-1 verloor met 3-2 in Boxtel van het team met dezelfde naam. Door de nederlaag werd de afstand met koploper SV Brandevoort zes punten. Afgelopen maandag (wat een dag voor voetbal zeg) werd er een 1-1 gelijkspel behaald bij Rhode. Zaterdag komt de ongeslagen koploper SV Brandevoort naar Veghel toe. Mooie topper dat zeker. MO-15-1 won knap in Groesbeek bij De Treffers met 0-1. Zaterdag wacht Emplina in Empel. MO-13-1 tenslotte ging op Sportpark De Glorie in Wijbosch met 5-2 onderuit tegen WEC. Zaterdag thuis volgt het duel met SCG’18 uit Sint Michielsgestel.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO