8 oktober 2023  De paarden die de haver verdienen, krijgen ze niet

Geplaatst op 8 oktober 2023 • 13:37 • NieuwsClubnieuws

De paarden die de haver verdienen, krijgen ze niet

De koploper op bezoek. Een traditionele zaterdagploeg onder de rook van Rotterdam. De bezoekers staan bovenaan en willen deze plek uiteraard behouden. Vorige week werd er verloren met 3-4 van Hoek. Dus de ploeg is op zoek naar eerherstel. Blauw Geel speelde vorige week gelijk. Geen goede pot van de Veghelaren met uiteindelijk Jordy Zielschot als Man van de Wedstrijd met zijn uitstekend keeperswerk in de slotfase. Ook deze week was de Man van de Wedstrijd weer een keeper, alleen nu van de tegenstander van de formatie van Maurice Verbunt.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Positieve noot aan het begin van de wedstrijd: Dave de Meij was weer fit genoeg om te starten en deed dat ook. De spits verving Kai Koreniuk. Ondanks de spits die weer terug is, kwam Blauw Geel snel op achterstand. In de derde minuut kon Barendrecht al aanvallen en tikte Robbert Olijveld de 0-1 binnen na een voorzet laag van de rechterkant. Zure start voor de Veghelaren. Een klein kwartier later zonder grote kansen toch weer Olijveld die een voorzet vanaf rechts niet goed op doel kon verwerken. Daarna begon het stuivertje toch meer richting Blauw Geels kant op te vallen. Een fout achterin bij Barendrecht en De Meij kon doorlopen. Zijn 1 op 1 kon niet worden omgezet tot een doelpunt. Wat later kreeg Blauw Geel wel een grote kans doordat Koen van der Zanden vanaf rechts naar binnen kon kappen en onderuit werd gehaald door een verdediger van Barendrecht. De scheidsrechter wees naar de stip. Penalty. Dave de Meij bleef koel en schoot hem binnen.

Na de 1-1 bleef Blauw Geel doordrukken. Blauw Geel kreeg 2 grote kansen. Eerst was het Dave de Meij die uit zijn schot de lat raakte uit een voorzet van Ben van den Nieuwenhof. De bal belandde weer bij van den Nieuwenhof die hem weer voorgaf op de Meij. De Meij kon niet tot een schot komen maar gaf hem voor. Loermans kon deze bal net naast koppen. Robin Voets kon later een vrije trap koppen maar deze ging net naast. Barendrecht werd nog even gevaarlijk door een uitbraak van Olek Mrowicki maar Jordy Zielschot kwam uit en pakte de bal. Vlak voor rust nog een levensgrote kans met Van den Nieuwenhof die diep gestuurd werd door Emre Gurcuoglu. Maar het schot raakte de paal.

De tweede helft begon rustig. Pas na 10 minuten de eerste kans. Koen van der Zanden werd diep gestuurd door De Meij, maar van der Zanden vond het zijnet. Er werd overigens tevens gevlagd voor buitenspel, maar het was wel een teken dat Blauw Geel het niet bij een gelijkspel liet liggen. Toch kwam Barendrecht wederom voor. Brent Maxim Vugts kreeg een voorzet vanaf hun linkerkant op zijn schoen en schoot de bal achter Jordy Zielschot.

Lang duurde de voorsprong niet van Barendrecht, want nog geen minuut later kon Lars Loermans de bal onderscheppen. Barendrechters claimde hands van de aanvallende middenvelder, maar hij had z’n arm keurig langs z’n lichaam. Loermans stuurde van den Nieuwenhof wederom diep, en die kapte 2 keer z’n tegenstander uit. Zijn eerste schot belandde op keeper Bradly van der Meer, maar de rebound kon hij wel binnen schieten.

Doelpuntenmaker Vugts kon kort daarna gevaarlijk worden voor de uitploeg maar Zielschot stond goed op te letten. Hij werd tevens geholpen door Migiel Zeller die de bal blokte. Kort daarna nog een afstandsschot van de uitploeg, maar ook deze werd gepakt door de Boxtelse goalie. Het spel golfde even op en neer met kansen aan beide kanten. Eerst van den Nieuwenhof weer die diep gestuurd werd oor Gorcuoglu. De Erpse omspeelde de keeper en kon schieten vanuit een moeilijke hoek dus naast. Barendrecht daarna weer, maar de voorzet die afgeleverd werd vanaf links kwam niet aan bij een Barendrechts been. In de counter kreeg wederom van den Nieuwenhof de kans maar zijn schot vond wederom van der Meer.

De inmiddels ingevallen Kai Koreniuk kon schieten nadat de ook ingevallen Hadi Barglan hem diep kon sturen. Zijn schot ging over. Ben van den Nieuwenhof kreeg inmiddels zijn 3e grote kans nadat hij weer werd weggestuurd, maar ook nu stond van der Meer weer in de weg. Aan de andere kant kon Barendrecht via Nadir Jouhri weer gevaar stichten maar zijn schot ging over. Loermans kon later Van der Zanden bedienen maar ook de Sint-Oedenrodense vond van der Meer.

Barendrecht drukte door, en kon schieten aan de linkerkant. Schot ging over het doel en daardoor kon Blauw Geel weer opgelucht adem halen. Vlak voor het einde leek Barendrecht er uit te komen nadat Wouter op den Camp en Migiel Zeller net te laat waren om de aanval af te stoppen. Gelukkig voor de Veghelse was daar Robin Voets nog. Die kon de aanval afwenden. Het was nog geen hele grote kans, maar je voelde dat het een belangrijke ingreep was van de Erpse verdediger. Nog 2 kansen voor Blauw Geel. Wederom Ben van den Nieuwenhof maar zijn schot vond wederom van der Meer. Uiteindelijk nog Robin Voets die voorin bleef hangen na een corner, maar zijn goed ingekopte bal werd ook weer door van der Meer eruit gehaald.

Hard werken, goed spel, te weinig punten gekregen. In het kort de samenvatting voor de Blauw Gelers vandaag. Vooraf zou je tekenen voor een gelijkspel, maar de manier waarop was uitstekend en daar verdiende je meer mee. Het verschil was dag en nacht in vergelijking met de wedstrijd in Meerssen. Volgende week wederom een thuiswedstrijd op zaterdagavond. Dan komt het Zeeuwse Hoek op bezoek.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO