13 november 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 13 november 2019 • 9:11 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

De zondag werd nog extra zonniger nadat het bericht uit Beverwijk kwam dat het eerste team met 1-4 had gewonnen bij DEM. Toen ook nog later bleek dat eerder op de dag het tweede team wist te winnen bij de reserves van Venlosche Boys kon mijn zondag niet meer stuk en velen met mij mag ik hopen. Komende zondag heeft het eerste team een vrije zondag door het ongelijk aantal teams in de Derde Divisie. Van de overige amateurteams zijn de meeste ook vrij maar controleer dat even en laat je niet door mij om de tuin leiden.

Door: Peter Kuijpers

Deze week een artikel op de Blauw Geel’38 pagina van de Stadskrant over het nieuwe computerprogramma genaamd: Sportlink. Een wat vreemde naam voor zo’n kei van een programma. Met Ellen als ‘lijstduwer’ Herman en voorzitter Edwin een leuk gesprek gehad. Herman wordt in de praktijk systeembeheerder. Hij is dus, om het bij computertermen te houden, de nieuwe SYS. Verder werken nog meer mensen om het programma volledig te optimaliseren. Lees het artikel daarin blijft niets geheim.

Verhuizen
Tot slot nog een mededeling van huishoudelijk aard. De corner gaat verhuizen van woning. Dit vereist nogal wat handjes thuis. Dus het zou best eens zo kunnen zijn dat u mijn proza een paar weken moet missen. Waarvan akte.

Jeugdvoetbal

JO 13-1 – Eindhoven JO 13-1 0-4
Een afgetekende nederlaag. Nicky legt het uit: “Als je tegen FC Eindhoven speelt weet je van te voren dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden. We hadden vooraf afgesproken er alles aan te gaan doen om met een lekker gevoel van het veld te stappen. Dit naar de belangrijke wedstrijd van volgende week toe, uit naar Achilles’29. Die afspraak zijn we zeker nagekomen! We hebben het FC Eindhoven zo moeilijk mogelijk gemaakt, hebben gewerkt en geknokt voor elkaar en een paar kleine kansjes gecreëerd. Uiteindelijk werd het 0-4.”

UDI’19 JO 15-1 – JO 15-1 2-5
Winnen is leuk en als dat tegen UDI’19 nog leuker, maar als dat ook nog in Uden plaats vindt is het helemaal te gek. Voorop gesteld dat het een gezonde concurrentie is van tweed grote dorpen. Ach het dateert al uit het grijze verleden en daar is niets mis mee. Leuke derby Noimin? “Zeker, vandaag was de eerste helft zoals een derby hoort te zijn. Niet te al te best wat het voetballen betreft maar wel een enorme drive om elkaar het moeilijk te maken. Veel fouten, veel balverlies en genoeg mogelijkheden om vaker te scoren. Maar ook verdedigend steken laten vallen zodat de ruststand 2-2 was. In de tweede helft was het Blauw Geel’38 wat continue bepalend was. Lerend van de fouten in de eerste helft en continue afjagen bij balbezit van de tegenstander kon Udi’19 het niet meer bijbenen. Dik verdiend gewonnen met 2-5 en als Blauw Geel wat nauwkeuriger was geweest hadden we er drie meer kunnen scoren. Scoreverloop :1-0 Udi’19. 1-1 Marijn. 1-2 Aybars. 2-2 Udi’19 en ruststand. 2-3 Marijn. 2-4 Aybars. 2-5 Brecht.

Fortuna Sittard JO 17-1 – JO 17-1 6-0
Blauw Geel’38 reisde afgelopen zaterdag naar Zuid-Limburg waar Fortuna Sittard de tegenstander was. Trainer Geert legt het uit: “Blauw Geel’38 trad vandaag aan tegen Fortuna Sittard. We begonnen goed en creëerde ook direct kansen het was echter Fortuna wat op voorsprong kwam door een ongelukkig momentje in de verdediging. We legden er ons niet bij neer en gingen door om de 1-1 te maken. Helaas net voor rust wederom Fortuna die de 0-2 maakte. Erg vervelend ga je dan de rust in. Optisch gezien wat minder maar zeker niet qua kansen. Helaas was het na de rust heel anders. Twee minuten na rust helaas de 0-3. Heel gek voelt dat dan omdat je niet onderdoet voor je tegenstander. Ondanks de vele kansen daarna bleef het Fortuna wat de doelpunten noteerde. Helaas werd het een geflatteerde 0-6. Niet veel onderdoen voor je tegenstander, maar toch een pak slaag. Je maakt het maar weinig mee. Op naar de volgende kraker op de ranglijst. Nuenen volgende week. Effectiever voor het doel en beter verdedigen is het advies.”

OJC Rosmalen JO 19-1 – JO 19-1 1-3
Een fraaie zege, dat zondermeer. Het team van trainer Vincent lijkt de aanvankelijke startersdip te hebben getrotseerd. Vincent: “De eerste helft een gelijk opgaand duel waarin zowel OJC Rosmalen als wij wilde voetballen. In de 32e min maakt Appie 0-1. Na rust ging OJC Rosmalen hoger druk zetten. En wij kwamen er in de omschakeling een aantal keer goed uit. In de 58e min werd het 1-1. In de 82e minuut een goede aanval over de linkerkant waar Niek een voorzet geeft en een speler van OJC Rosmalen hands maakt. Penalty. Stef scoort 1-2. Een slotoffensief van OJC Rosmalen bleef uit waar in de 88e minuut Jeroen er 1-3 van wist te maken. Prima team presentatie. Volgende week thuis tegen Geldrop.

Blauw Geel’38 reserves winnen in Venlo bij Venlosche Boys
Met een 1-3 zege liet Blauw Geel’38 er geen gras over groeien wat de plannen zijn van de Veghelaren. Zonder aanvulling van het eerste team werd er met 1-3 gewonnen bij Venlosche Boys. Op ‘De Alde Wieler baan’ onder de rook van De Koel waren het Milan en Mert zorg droegen voor een 1-2 ruststand. Met een werkelijk hoogstandje van Tijn tekende de man uit Loosbroek voor de dik verdiende 1-3 zege.