16 april 2023  BLAUW GEEL DEELT BEHOORLIJKE TIK UIT IN DERBY

Geplaatst op 16 april 2023 • 17:59 • NieuwsClubnieuws

BLAUW GEEL DEELT BEHOORLIJKE TIK UIT IN DERBY

sv Blauw Geel’38/JUMBO – vv Gemert (2-1) 4-1. De competitie snel naar het einde, nog zes duels te gaan. Vandaag dus het zesde duel voor het einde en een mooie derby op het Prins Willem Alexander sportpark tegen Gemert. Jammer dat de publieke belangstelling voor dit duel achterblijft maar dit is al jaren een zichtbare tendens. Niet te min de belangen zijn voor beide ploegen aanwezig buiten de gebruikelijke eer die je graag wil pakken. Gemert na de winsterstop in een opwaartse lijn qua prestaties en punten, dus stijgend op de ranglijst. Vorige weekend werd titelkandidaat VVSB op sportpark Molenbroek met 3-1 verslagen. Blauw Geel’s laatste winst was op 29 januari thuis tegen UDI’19: 1-0. De acht duels daarna louter gelijke spelen zoals vorig weekend met de 1-1 in en tegen Dongen of nederlagen, maar ondanks dat nog steeds een mooie vierde plaats op de ranglijst. Eerder dit seizoen werd het in Gemert 1-1 en daarmee was vooral Gemert het meest tevreden geweest. Blauw Geel’s laatste winst op Gemert in eigen huis dateert vanuit het seizoen 2016-2017. Wil Blauw Geel nacompetitie kunnen spelen dan zal er vandaag gewonnen moeten worden en hopen op puntverlies van Hercules om zodoende meer kans en zicht te houden op de derde plaats in de competitie die recht zal geven op nacompetitie….

Trainer Niels v Casteren koos weer voor de vertrouwde basis elf van de afgelopen weken.

Gemert trapt af en heeft geluk dat het binnen 5 minuten niet alweer dat dat ritueel mag laten zien. In de 4e minuut heeft Emre Gurcuoglu een prima pass in huis op Lars Loermans. Lars omspeelt zijn tegenstander maar zijn schot heeft het midden tussen een doelpoging en een pass. Nu kwam de bal op doel maar als een rollertje, zodat doelman Romeo Okonkwo kan oprapen. Een minuut later en nog grote kans voor gastheer Blauw Geel. Ben van den Nieuwenhof komt oog in oog met de Gemertse doelman, maar ziet de bal ook via deze doelman over het doel gaan tot corner. De opvolgende corner is ook weer dreigend, maar Gemert ontsnapt aan een achterstand. In de zevende minuut snelt Eon Herman weg over de flank en heeft een scherpe voorzet in huis die Ralf Kemper al duikend nog probeert in te koppen maar hij mist de bal. In de 17e minuut komt Gemert dan toch op voorsprong. Uit ene aanval volgt een doelpoging maar de geblokte bal komt voor de voeten van de Gemertse aanvaller en hij schiet beheerst hard binnen: 0-1. Blauw Geel lijkt nauwelijks onder de indruk en er volgt ook meteen lichte druk. In de 21e minuut gaat een inzet van Ben van den Nieuwenhof maar rakelings voor het doel langs. Drie minuten later dan toch al de verdiende gelijkmaker. Jay van Boxtel komt hoger dan Niels Fleuren en kopt zodoende de bal door op Ben van den Nieuwenhof. Hij zet laag en hard door en Dave de Meij kan binnen tikken: 1-1.

Het spelbeeld vervlakt daarna en beide teams komen nauwelijks tot dreigende acties. In de 33e minuut geode actie Jay van Boxtel maar slechts een corner voor Blauw Geel. In de 34e minuut eerst Blauw Geel een goede aanval. Koen van der Zanden legt af op Dave de Meij, maar zijn inzet wordt geblokt quasi in de tegenaanval gevaar namens Gemert. Een diepe bal op Eon Herman maar Jordy Zieslchot is alert en komt goed uit zodat hij eerder bij de bal is om deze weg te rossen. In de laatste vier minuten is Blauw Geel weer duidelijk de bovenliggende partij. Eerst nog twee mogelijkheden op de voorsprong als Jay van Boxtel na een prima actie de bal rakelings voorlangs schiet met, een minuutje later in de 43e minuut kan doelman Okonkwo een inzet van Lars Loermans in tweede instantie pakken. Toch komt Blauw Geel voor de rust nog op voorsprong. Het is de 45e minuut als Ben van den Nieuwenhof een prima actie op de flank laat zien met daarna een dreigende voorzet. De bal komt via de kluts en lijkt bij de paal over de achterlijn te gaan ware het niet dat Dave de Meij de besluit de bal binnen te houden en meteen breed te leggen waarna Koen van der Zanden de bal kan binnen tikken: 2-1.

Beide trainers zien nog geen aanleiding tot wisselen in de rust dus twee ongewijzigde teams als Blauw Geel aftrapt voor de tweede helft. In de 48e minuut een corner voor Gemert. Uit de corner volgt een gevaarlijke inzet maar Jordy Zielschot bokst de bal  prima naar de zijkant. In de 51e minuut de kans voor de gastheren om de voorsprong te vergroten, want scheidsrechter Huijs ziet een overtreding op Koen van der Zanden binnen de beruchte lijnen en is resoluut. Aanleiding was voorafgaand geklungel in de zwartwitte defensie en Ben van den Nieuwenhof die de bal kan oppikken. Hij legt vervolgens vanaf de achterlijn de bal terug richting penaltystip waar Koen voor zijn man komt en wordt gevloerd. Koen gaat het vonnis zelf voltrekken maar de penalty is slecht genomen in combinatie met de juist hoek keuze  van doelman Okonkwo. De bal die terug komt kan door geen Blauw Geler alsnog worden binnen getikt, want men was niet bedacht op het missen van de penalty. Blauw Geel gaat door en Gemert kan niets anders dan reageren. In de 53e minuut een perfecte pass van Emre Gurcuoglu richting Ben van den Nieuwenhof en deze haalt er nog een corner uit, de corner levert niets op. In de 54e minuut en Gemertse counter met de gevaarlijkste man in het team Eon Herman. Zijn inzet stuit echter op de vuisten van Jordy Zielschot. Drie minuten later weer een dreigende Blauw Geel aanval maar ook nu slechts een corner. Wanneer gooit Blauw Geel het duel nu eens op slot, daar is het eigenlijk op wachten. Rond de 63e minuut een fase van geklungel bij Blauw Geel en met deze stand is het toch soms niet rustig zitten voor de Blauw Geel aanhang. Echt dreigend wordt Gemert echter nooit. In de 63e minuut de kans om de voorsprong te vergroten. Emre Gurcuoglu heeft weer een perfecte pass in huis. Ditmaal op Koen van der Zanden die daarmee eigenlijk alleen op de Gemertse doelman af kan. Hij kan helaas niet doeltreffend afronden en de bal gaat nog via de doelman omhoog om naast het doel te verdwijnen. Koen kan echter de bal nog koppen maar nu wordt zijn inzet van de doellijn gehaald en als de bal voor de voeten van Dave de Meij komt schiet deze de bal over het doel. Gemert ontsnapt aan een grotere achterstand. Het duurt echter maar drie minuten, 66e minuut, en dan komt de grotere voorsprong voor Blauw Geel toch op het scorebord. Lars Loermans bekroont zijn goede spel met een heel mooi doelpunt. Hij krult de bal van afstand in de verre hoek buiten bereik van doelman Okonkwo binnen: 3-1. Daarmee is Gemert gezien, want wat ze de tweede helft tot den lieten zien was bar en bar weinig. In de 71e minuut, Gemert heeft net gewisseld, zowaar belangrijk ingrijpen van Jordy Zielschot. Een mooie kopbal van Gemert uit een corner wordt via zijn vingertoppen tegen de paal geleid om vervolgens de bal door de verdediging te worden opgeruimd. Een drie twee had Gemert zowaar in het zadel kunnen helpen. Even volgt een korte tijd van Gemertse druk maar de afronding laat te wensen over. In de 78e minuut weer kansjes voor Blauw Geel door Lars Loermans en Dave de Meij maar Gemert  ontsnapt aan een nog grotere achterstand. Twee minuten later wederom een goede actie van Ben van den Nieuwenhof aan de zijlijn maar zijn voorzet levert slechts een corner op die niets oplevert. In de 84e minuut een afstandspoging van de Gemertse invaller T-Shawn Illidge maar de bal gaat naast. In de 88e minuut nog meer zout in de Gemertse wond want Bauw Geel tilt de score naar 4-1. Dave de Meij speelt de bal op de waardevolle Wouter op den Camp. Wouter speelt door op Koen van de Zanden waarbij de uitkomende doelman de bal mist en Koen hem mede daardoor kan omzeilen. Het lege doel is niet de missen en Koen brengt de bal over de doellijn. De 90e minuut staat op het scorebord als Jordy Zielschot een hoge bal vanuit een corner over de lat tikt. Even later in de blessuretijd laat Blauw Geel de kan op 5-1 liggen. Eerst mist Dave de Meij een riante mogelijkheid en gaat de bal rakelings voorlangs, kort daarna wordt een inzet van Ben van den Nieuwenhof door doelman Okonkwo nog tot corner verwerkt. Kort daarna het laatste fluitsignaal voor einde wedstrijd.

Blauw Geelt wint deze derby hoog verdiend en zeker ook niet geflatteerd. Het had op een paar korte momenten de wedstrijd volledig onder controle. Het liet mooie combinatie aanvallen zien en gaf achterin nauwelijks iets weg. Gemert stelde zeker ook teleur en kon geen moment aanspraken maken op meer. Door de winst van Groene Ster is het gat nog maar vier punten naar een plaats die verplicht tot nacompetitie op klasse behoud. Complimenten voor scheidsrechter Huijs die met zijn rustige en duidelijke leiding geen enkel probleem had met dit duel. Na acht wedstrijden zonder winst is winst in een derby natuurlijk extra prettig.

Blauw Geel reist volgende week naar sportpark De Blauwe Kei in Breda voor het treffen met Baronie. De baronnen zijn gewikkeld in een hevige strijd om klasse behoud. Vandaag ging men met 4-0 onderuit in Noordwijkerhout bij VVSB. Ze zullen de komende duels punten moeten gaan pakken, zeker in eigen huis en dat kunnen we want twee weken geleden heden ze het sterke TOGB op 1-1. Twee keer eerder dit seizoen troffen de Baronnen Blauw Geel, beide keren in Veghel, en twee keer was er winst voor Blauw Geel. Voor de Beker voorronde werd het 4-0, voor de competitie werd het slechts 2-1. Geen garanties echter voor winst in Breda. Maar winst is noodzakelijk om de derde plaats eventueel nog te kunnen bemachtigen.

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel (91e min. Hadi Barglan).

Middenveld:  Emre Gurcuoglu (83e min. Hugo van den Nieuwenhof),  Lars Loermans (91e min. Max Boonstoppel),  Wouter op den Camp (91e min Mathijs Haeve),

Voorhoede:  Koen van der Zanden (91e min, Yassin Nasser), Dave de Meij, Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter:  Dhr. S. Huijs

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. T. Balta en Dhr. C. Arevelo de Weever

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen