18 april 2023  Peter’s Corner 

Geplaatst op 18 april 2023 • 9:01 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner

Het eerste elftal speelde zondag thuis tegen Gemert een puike partij met een heerlijke en grote amusementswaarde. Gemert kwam nog op 0-1,  maar nog voor rust trokken Dave de Meij en Koen van der Zanden Blauw Geel’38/Jumbo op voorsprong. Na rust werd het uiteindelijk een 4-1 zege. Lees het mooie verslag op deze website. Prachtige zege van JO 14-1 bij concurrent  SV De Braak. Een mooie eerste plek was het resultaat. Vanzelfsprekend is de zege van JO 19-1 uit bij Nuenen eveneens een prima uitslag.

Door: Peter Kuijpers

Van wielrenner tot voorzitter
Leuk dat voorzitter Edwin van den Boom me belde of ik een stukje wilde maken over de nieuwe voorzitter. Bij het horen van de naam was ik wel aangenaam verrast, maar zeker niet verbaasd. Gerard de Kock ken ik al vanuit de jeugd en is een echt clubmens en gek van het spelletje voetbal. Een van de namen die ik op mijn privé lijstje als mogelijk opvolger van Edwin vrij hoog had staan. Geef het je te doen om voorzitter te worden van de grootste sportclub van Meierijstad. Niet bepaalt ‘natte vinger werk’ die hij naast zijn dagelijks werk als directeur van een groot bedrijf, er zo maar even bij gaat doen. Met vader Frans † (en zeker ook het gezin De Kock) en nog wat andere kornuiten, hebben we jarenlang het amateurwielrennen gevolgd. Tijden van de ploeg van Jan van Erp uit Schijndel met Guus Bierings als ons speerpunt. Frans was eigenlijk de grootste reden dat ikzelf ooit het NSF/NGS masseursdiploma ben gaan halen. Hijzelf was met de studie gestopt. Ooit enthousiast begonnen omdat Gerard ging wielrennen. Ik nam (gratis) alle boeken van hem over. Zoon Gerard bleef wielrenner en dat heeft hij van zijn dertiende tot achttiende levensjaar volgehouden. Gerard lag die periode met regelmaat op de massagetafel aan de Roggeveestraat in Veghel. Op zich een prima wielrenner, maar meer zat er niet in en koos uiteindelijk weer voor het voetbal. Ook bij het voetbal zat er niet…ach laat ook maar. Leuk dat hij de club gaat leiden dat zeker. Gerard kan nu nog tot eind oktober meelopen met de scheidende preses Edwin. In oktober moeten de horloges gelijk staan, maar wie heeft daar nou geen vertrouwen in. Retorische gedachten die bij me opkwamen toen ik in huize Van den Boom deze week wat aantekeningen en deze foto mocht maken.

Voetbal senioren
Blauw Geel’38/Jumbo 0-23 had een slechte dag en verloor met 1-3 thuis van DOVO. Zaterdag-2 deed het beter pakte drie punten middels een 1-5 zege bij Hardinxveld-2. Zaterdag komt Oranje-Wit uit Dordrecht naar Veghel. Een mooie vierde plaats voor dit team dat einde seizoen ermee stopt. De vrouwen van Blauw Geel’38 speelde zondag met 3-3 gelijk tegen het bezoekende Nulandia. De dames staan met de voeten nat onder in het linkerrijtje. VOW is koploper Nulandia dat maar een puntje pakte in Veghel staat tweede. Volgende week mooi duel op Parkzicht in Uden waar de vrouwen van UDI’19-2 de tegenstanders zijn.

Voetbal junioren jongens
Mooi resultaat voor de mannen van JO 13-1 die wonnen met 5-1 van Gemert en staan inmiddels in het linkerrijtje. Zaterdag naar Breda waar Baronie de tegenstander is. JO 14-1 werd de winnaar van de dag. In het hol van de leeuw namen ze de eerste plek in bezit door concurrent SV De Braak met 2-4 te kloppen. Hulde!! Zaterdag uit naar Margriet in Oss. JO 15-1 werd afgelast bij Nivo Sparta. Nog steeds een derde plek en komende zaterdag uit naar DSC in Kerkdriel. JO 17-1 verloor thuis van koploper Juliana’31 uit Malden. Zaterdag een uitwedstrijd naar Zigo in Tilburg. JO 19-1 tot slot won met 1-3 bij Nuenen. Mooi resultaat en broodnodig ook. Woensdag wordt het bekeren thuis tegen Brabantia uit Eindhoven en zaterdag kom competitie laatste Alexandria’66 naar Veghel. Drukke week dus. Wel heeft het team zich weggewerkt uit de kelder van deze klasse hulde. De middenmoot ligt nu binnen handbereik.

Voetbal junioren Meisjes
MO 20-1 behaalde in Wijchen een verdienstelijk 3-3 gelijkspel bij Woezik. Zaterdag thuis tegen OJC Rosmalen dat vier punten hoger staat. Dus, winst maakt alles weer mogelijk. MO 17-1 heeft een drukke week en speelt woensdag thuis tegen Boxtel en zaterdag uit naar Sparta’18/Wittenhorst. Met veel wedstrijden minder staat dit team op een fraaie derde plek met alle mogelijkheden. MO 15-1 versloeg De Treffers met 4-0. Zaterdag uit naar De Zwaluw/Hapse Boys combinatie. Nog steeds op plek drie met Heeswijk/Avesteyn als koploper en EVVC als tweede. MO 13-1 kwam thuis niet tot een driepunter. Het werd een 2-2 gelijkspel tegen het bezoekende WEC. Zaterdag gaat de reis naar koploper Schijndel dat met negen overwinningen en één gelijkspel zeven punten los staat.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO