12 februari 2023  BLAUW GEEL NIET BIJ MACHTE OM GROENE STER TE VERSLAAN

Geplaatst op 12 februari 2023 • 21:31 • NieuwsClubnieuws

BLAUW GEEL NIET BIJ MACHTE OM GROENE STER TE VERSLAAN

sv Blauw Geel’38/JUMBO – rkvv Groene Ster (0 – 1) 1 – 1. Speelronde 22 deze zondag 12 februari en voor Blauw Geel een thuiswedstrijd tegen Groene Ster uit Heerlerheide. Beide ploegen komen elkaar al vele jaren tegen met af en toe een seizoen ertussen. Dit seizoen presteert de Limburgse formatie wat minder met een 15e positie op de ranglijst, een positie die op het einde van het seizoen nacompetitie voor klasse behoud zou betekenen. Eerder dit seizoen op een doordeweekse avond won Blauw Geel met liefst 1-4 de confrontatie in Heerlerheide. Toen was nog niet bekend dat de huidige trainer van Groene Ster, Maurice Verbunt, vandaag overigens jarig, bij deze onze felicitaties, de nieuwe trainer van Blauw Geel zou worden. Groene ster verloor vorige week in eigenhuis van titelkandidaat VVSB met 2-3. Blauw Geel zag eenzelfde cijfers op het scorebord in Zeelst/Veldhoven maar dan omgekeerd en dus in het voordeel van thuisclub UNA. Het betekende het einde van een reeks van 15 wedstrijden zonder nederlaag voor de competitie. Jammer maar uiteindelijk is dat te verwachten en gebeurde het dus ook. Winst derhalve voor beide teams gewenst, voor de gasten om uit de gevaren zone te kunnen komen, voor Blauw Geel om positie drie te kunnen consolideren….

Trainer Niels v Casteren moest wederom puzzelen. Na lange tijden, met een vrijwel vast basisteam te kunnen spelen deze competitie, is de lijst met geblesseerde nu helaas wel aanzienlijk: Ymanuel Hurkmans en Robin Voets in de laatste linie, Wouter op den Camp op het middenveld zijn drie niet van de minste sterkhouders. Voorin kon Dave de Meij niet starten en was ook Vince Duits nog niet beschikbaar. Daarom basisplaatsen voor Metin Alkir, Hugo van den Nieuwenhof en voorin Noori Oubaha.

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië kon het duel dan beginnen. Daarbij duurde het slechts tot de 6e minuut alvorens een eerste gevaarlijke aanval valt te noteren. Een voorzet van Koen van der Zanden gaat gevaarlijk voor het doel van Groene Ster langs maar er is niemand voor een intikker. Jay van Boxtel pikt op de ander flank wel op en legt terug op de inkomende Max Boonstoppel maar die schiet de bal hoog over. We zijn amper 10 minuten onder weg of aan de ander kant ligt de bal wel tegen de touwen. Het Veghelse middenveld en verdediging laat te veel ruimte waardoor Safouane Ahidar de bal meer dan prima binnen kan schieten: 0-1. Het spel golft daarna vooral op het middenveld op en neer zonder dat een van beide ploegen gevaarlijk kan worden. In de 17e minuut is het dan Noori Oubaha die na een voorzet en een kluts bal de bal via een verdediger rakelings langs de paal ziet gaan tot corner. In de 23e minuut een eerste echt vloeiend ogende Blauw Geel aanval. De net als vorige week prima spelende Hugo van den Nieuwenhof met een mooie pass op maat voor Noori Oubaha. Noori steekt de bal goed door op de op gekomen Jay van Boxtel die vervolgens aflegt op Lars Loermans. Helaas gaat de bal van Lars bij de tweede paal rakelings naast het doel en kon ook de daar geheel vrijstaande Koen van der Zanden de bal niet binnen tikken omdat hij de bal niet zag aankomen of verrast werd dat de bal nog in zijn buurt kwam. Groene Ster ontsnapt op dat moment aan de gelijkmaker. Drie minuten later een vrije schietkans voor Noori Oubaha maar de bal gaat verbazend hoog en ver naast het doel. Groene Ster geniet nog steeds door het afstandsschot van de voorsprong maar kan aanvallend verder niets gevaarlijks produceren. In de 41e minuut veert alles en iedereen op van Blauw Geel zijde. Een Groene Ster aanval wordt afgeslagen en Mertin Alkir werkt de bal hard en hoog naar voren. De deze eerste helft verder onzichtbare Ben  van den Nieuwehof kopt de bal door naar Koen van der Zanden die zijn directe tegenstander vlak achter hem ziet struikelen. Zo lijkt een 3 tegen 1 situatie te ontstaan maar de voorzet van Koen richting Lars Loermans is dusdanig slecht dat de enige Groene Ster verdediger hem in de voeten krijgt en voor zijn team erger kan voorkomen. Jammer dat het zo slecht wordt uitgespeeld want een gelijkmaker voor de rust zorgt voor meer rust na de rust om punten te kunnen pakken. Nu gingen de gasten dus rusten met een 0-1 voorsprong.

Trainer Niels van Casteren past in de rust een eerste wissel toe. De onzichtbare Ben van den Nieuwenhof blijft in het kleedlokaal achter, zijn vervanger is Dave de Meij. Het duurt tot de 55e minuut voordat er iets vermeldenswaardig plaats vindt. Dan heeft Jay van Boxtel een goede individuele actie in huis maar helaas laat zijn afronding te wensen over. Vanaf dat moment gaat het beter lopen voor de Veghelaren. Twee minuten later een prima snel uitgevoerde aanval rond het strafschopgebied van de Limburgers over een paar schijven waar de bal uiteindelijk bij de best vrijstaande Dave de Meij komt. Helaas voor hem en Blauw Geel raakt hij de bal totaal verkeert en produceert een rollertje die ook nog eens niet op doel is. Met nog een half uur te spelen heeft Noori Oubaha een mooie pass in huis voor Koen van der Zanden die daardoor dan ook oog in oog komt met doelman Mark Voss. Helaas is de afronding niet goed genoeg en een voetje van de doelman is voldoende om een doelpunt voor Blauw Geel te voorkomen. Wederom ontsnapt Groene Ster aan de gelijkmaker. Tussen de 60e en 70e minuut eerst twee mogelijkheidjes voor Blauw Geel en ook een voor Groene Ster. Eerst, 62e minuut, een afstandspoging van Emre Gurcuoglu maar dat is een gemakkelijke prooi voor de doelman. In de 66e minuut een prima doelpoging van Dave de Meij maar de Groene Ster doelman heeft een meer dan prima redding in huis en verwerkt de bal tot corner. Een minuutje later pupillen taferelen in het Blauw Geel strafschopgebied, paniek ogend en klutsballen met als uiteindelijke afronding een bal op het lichaam van Migiel Zeller die daarmee een grotere achterstand voorkomt. Blauw Geel probeert de ruk op te voeren maar kan ook niet of nauwelijks nog gevaarlijk worden en men dreigt op een tweede nederlaag op rij af te stevenen. In de 86e minuut weet me uit een aanval nog een corner te halen. Kort daarna ligt de bal in het Heerlerheidense doel. Koen van dr Zanden kan de bal doorkoppen en deze komt voor de voeten van Noori Oubaha die vervolgens doeltreffend afrond: 1-1. Een minuut later, kort na de aftrap volgt een goede strakke voorzet voor het Veghelse doel  maar weten twee Groene Ster aanvaller de bal niet te raken. Wederom een minuutje later weer een vreemde situatie voor Jordy Zielschot met paniek reacties en klutsballen waarbij de Veghelse doelman de bal ook nog eens lost maar gelukkig niemand van Groene Ster alert genoeg is. Even later legt Martin Alkir de bal ook nog eens voor in eigen strafschopgebied en ook nu wil Groene Ster niet profiteren. De blessuretijd is aanzienlijk a.g.v. een wat langer blessurebehandeling en vlak voor tijd krijgt Blauw Geel nog bijna drie punten. Groene Ster krijgt de bal niet weg en uiteindelijke komt deze bij Migiel Zeller. Hij geeft de bal voor op de geheel vrijstaande Dave de Meij die kan koppen maar de bal helaas over kopt, tot opluchting van alles en iedereen ui Heerlerheide. Meteen daarna volgt het laatste fluitsignaal

Blauw Geel speelde geen goede wedstrijd misschien wel mede door het gemis van enkele  sterkhouders. Daarbij leek het ook dat enkele spelers niet het gewenste of hun normale niveau haalden. De tweede helft was weliswaar beter, hard werken kan ook niet worden ontzegd maar goed is toch echt anders. Gezien de kansen had er misschien meer in gezeten maar beide zullen kunnen leven met een punt. Een nederlaag kon worden voorkomen en de derde positie heeft men nog ruim in handen maar met het komende programma en de huidige spel en vorm wordt het nog en hele kluif.

Nu eerst carnaval en dus een week rust. Tijd voor blessures om te herstellen om daarna en weer te werken aan een beter spel, niveau en vorm. Dat zal nodig zijn want op Zondag 26 februari staat een duel op het programma tegen nummer 4 van de ranglijst in Utrecht bij het sterke Hercules. Met een wedstrijd minder en zes punten minder. Zij verloren vandaag met slechts 2-0 in Noordwijkerhout van nummer twee VVSB en zullen gebrand zijn op eerherstel en een aanval doen op onze derde plaats. Voor hen betekend winst en winst in de inhaal partij dat men al op gelijke hoogte komt. Aan Blauw Geel de taak die aanval af te slaan en met een mooi resultaat te kunnen vertrekken op sportpark Voordorp.

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Metin Alkir,  Migiel Zeller,  Hugo van den Nieuwenhof,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Emre Gurcuoglu,  Koen van der Zanden,  Max Boonstoppel (79e min. Yassin Nasser),

Voorhoede:  Noori Oubaha,  Lars Loermans Dave de Meij, Ben van den Nieuwenhof (46e min. Dave de Meij’.

Scheidsrechter:  Dhr. N. Boel,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. N. Oppendijk en Dhr. D. van Berk

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  69e min. Jordy Zielschot,  88e min. Emre Gurcuoglu

Groene Ster:  37e min. Danny Stasser,  69e min. Dennis Petit,  90e min. Joey Dekkers