10 februari 2023  Voorbeschouwing Blauw Geel’38 – JUMBO – Groene Ster

Geplaatst op 10 februari 2023 • 16:03 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38?JUMBO – Groene Ster

Na 14 wedstrijden was daar weer een verlies. 18 september 2022 werd er voor het laatst verloren in de competitie. Toen bij de destijds ongeslagen koploper ADO’20. Nu werd er verloren bij UNA. De enige ploeg die 6 punten wist te pakken tegen Blauw Geel’38/JUMBO tot nu toe. Het zat er aan te komen. Zaak is nu voor het team van Niels van Casteren weer te herpakken en zorgen dat het verlies blijft bij 1 wedstrijd.

Groene Ster komt op bezoek. De Limburgers staan op een 15e plek. Dat is opvallend want vaak is het wel een ploeg die meedoet in het linker rijtje. Vorig jaar eindigde ze namelijk nog op een 6e plek. De eerdere wedstrijd in Heerlenheide eindigde in 4-1 voor de Veghelaren. Aan het roer bij de Limburgers: De nieuwe trainer van Blauw Geel’38/JUMBO Maurice Verbunt. Maar voor deze wedstrijd spraken we nog met de huidige trainer van Blauw Geel: Niels van Casteren.

UNA uit, 3-2 verlies. Wat is jouw terugblik op deze wedstrijd?
Ik denk een eerste helft die redelijk gelijk opging. Ik denk dat wij de eerste helft een aantal aardige momenten kregen voor de goal. Met name de eerste 20 minuten. Daarna kwam UNA wat beter in het spel zonder echt kansen te creëren. Voor rust maken ze toch de goal. Een belangrijke goal denk ik. Kwam voor ons op een verkeerd moment. Na rust vond ik eerste 20 minuten heel matig. UNA de betere ploeg, kreeg een aantal aardige kansen. Maken ook de 2 en de 3-0. En we stonden denk ik terecht achter. Dan kom je toch terug in de wedstrijd tot 3-2. En dan weet je dat het nog eigenlijk alle kanten op kan gaan. Ook al is de tijd maar kort. Dan moet de bal goed vallen. Al met al zou dat misschien te veel van het goede zijn geweest. En ik denk dat een nederlaag gezien het wedstrijdbeeld terecht was. Dus dat was teleurstellend.

Nou speelde het weer ook een beetje mee. Is het niet zo dat de spelers het weer misschien overschatten? Dat ze (met wind mee) misschien te snel de lange bal kozen en niet zo snel voor de voetballende oplossing?
Dat is geen excuus. Het weer daar hebben beide partijen last van. En daar moet je gewoon mee omgaan.

Ik kan me wel voorstellen dat het invloed kan hebben op het spel.
Tuurlijk, tuurlijk. Het heeft invloed op het spel, maar nogmaals daar hebben beide teams last van. En als je het zo bekijkt is UNA daar beter mee omgegaan dan wij dat hebben gedaan.

Zondag thuis tegen Groene Ster. Met de nieuwe trainer van Blauw Geel die dan op bezoek komt. Hoe kijk jij vooruit op deze wedstrijd?
Groene Ster ook altijd een goede ploeg. Op basis van de ranglijst doen ze het wat minder dan andere jaren, alleen het blijft gewoon een goeie ploeg die iedereen het lastig kunnen maken, dus ook ons. En wij hebben dus ook afgelopen weekend gezien dat als wij niet top zijn, dan zijn we ook in staat om wedstrijden te verliezen. Het is dus aan ons om de teamafspraken weer datgene te leveren wat we afspreken en wat we moeten doen. Dan kunnen wij weer van Groene Ster winnen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO