7 november 2021  BLAUW GEEL HEEFT GEEN KIND AAN HOLLANDIA

Geplaatst op 7 november 2021 • 17:11 • NieuwsClubnieuws

BLAUW GEEL HEEFT GEEN KIND AAN HOLLANDIA

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  H.V.V. Hollandia (1-0)  4-0. Na een weekend rust stond er voor vandaag een belangrijk duel op het programma. Blauw Geel mocht in eigen huis op het Prins Willem Alexander Sportpark het Hoornse Hollandia ontvangen. Nog nooit eerder speelden beide clubs tegen elkaar en meteen was het een belangrijk duel deze eerste ontmoeting. Blauw Geel is door drie opeenvolgende nederlagen gezakt naar de 14e positie, de gasten uit Hoorn staan op de 16e positie. Slechts een puntje heeft Blauw Geel meer. Het verloor twee weken geleden het vooruitgeschoven duel in Haaksbergen met 4-2, Hollandia verloor vorig weekend in eigen huis met 0-1 van vv Hoogland dat daardoor in punten gelijk trok met de Noord Hollanders. Voor beiden dus een belangrijk duel waarbij winst een Must is…. !  De rode kaart van Ben van den Nieuwenhof leverde hem twee wedstrijden schorsing op. Trainer Niels v Casteren kon vandaag dus geen beroep doen op hem. Lars Loermans en Hugo van den Nieuwenhof zaten op de bank samen met doelman Emilio Crusat, Tijn Bosch en Bram Bessems.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten en begon deze eerste helft met een straf windje in de rug spelend richting de kantine. Al snel lieten de gasten van zich spreken want in de tweede minuut volgde een aanval met gevaarlijke voorzet. Gelukkig werd de bal bij de tweede paal gemist en liep het voor Blauw Geel met een sisser af. Zes minuten later een mooie eerste Blauw Geel aanval via Koen naar Niels en gelijk door naar Danny. Uiteindelijk komt de bal bij Vince Duits maar helaas komt hij niet voor bij Hollandia doelman Joey Wiese. Vijf minuten later een 100% kans waarbij Blauw Geel verzuimt om de score te openen. Een bal wordt van achteruit de diepte in gestuurd en is bestemd voor Koen van der Zanden. Hij wordt door Hollandia verdedigers achtervolgd maar kan eigenlijk ongehinderd op de Doelman af. Joey Wiese komt echter goed uit en Koen kiest voor breed leggen van de bal op Danny Verbakel. Iedereen denkt dat hij de bal nu in het lege doel kan schuiven maar Hollandia verdediger Niek Reus denkt er anders over en met een sliding voorkomt hij de achterstand voor zijn ploeg. Diezelfde verdediger had overigens een gele kaart moeten krijgen voor een forse overtreding bij de zijlijn maar scheidsrechter van Leeuwen, die overigens een prima wedstrijd floot, liet het bij een waarschuwing. Het is slechts een minuut later als daar de tweede 100% kans is voor Blauw Geel. Danny Verbakel geeft de bal mee aan Vince Duits en hij legt breed op Niels Wouters. De doelman was al gezien maar op de doellijn wordt de bal alsnog tot corner verwerkt. Tja en als je dan twee opgelegde kansen niet weet te benutten moet je oppassen dat je ze zelf niet tegen krijgt. Gelukkig blijft dat, vooralsnog uit. In de 24e minuut een slim genomen corner van Blauw Geel als Danny Verbakel de bal voor geeft op Mark Dobbelsteen. De strakke schuiver gaat maar rakelings langs het doel. In de 28e minuut het eerste echte gevaar van de gasten. De eerste inzet vanuit vrije positie wordt door Migiel Zeller geblokt, de tweede inzet  is niet hard genoeg en recht in de handen van doelman Joran van Zutphen. In de 35e minuut ontvouwt zich weer een hele mooie Blauw Geel aanval. Het is de voorzet van Koen van der Zanden die recht voor het doel net wordt gemist maar bij de tweede paal door Robin Voets wordt binnen getikt: 1-0. De voorsprong, die dan allang niet meer onverdiend is staat op het scorebord. Voor de rust gebeurd er dan niets noemenswaardig meer en is dat dan ook meteen de magere voorsprong.

Trainer Anand Jagdewsing grijpt in de rust in en vervangt Sem Biezen door Jay van Ooijen. Vooralsnog lijkt het geen effect te sorteren. In de 46e minuut krijgt Danny Verbakel de bal in het strafschopgebied maar lijkt hij te gehaast om af te ronden en gaat de inzet hoog over. Daarna volgen wat dreigende situaties bij het Hoornse strafschopgebied maar een inzet van Robin Voets wordt geblokt en de doelman pakt gemakkelijk en een afstandspoging van Vince Duits is recht in de handen van diezelfde doelman. In de 61e minuut valt dan de bevrijdende 2-0. Blauw Geel snelt eruit als Danny Verbakel en slechte bal onderschept. Hij geeft meteen mee aan Koen van der Zanden en deze weet koelbloedig te blijven. Hollandia krijgt echter twee minuten later een kans op een presenteerblaadje. Joran van Zutphen lijkt even niet geconcentreerd als hij het spel wil hervatten en maakt hands recht voor het doel net buiten het strafschopgebied. Hollandia krijgt dus een vrije trap op een hele mooie plaats. Sven Deen neemt deze en tot opluchting van alles en iedereen van Blauw Geel schiet hij de bal op de paal. Was het een treffer geweest dan had men de gasten zomaar in het zadel geholpen. In de 69e minuut schiet Koen van der Zanden de bal in het zijnet en drie munten later is het Niels Wouters die in riante positie de bal rakelings naast het doel schuift na aangeven van Mark Dobbelsteen. In de 75e minuut voert Blauw Geel de score verder op. Danny Verbakel geeft een pass door het hart van de Hollandia defensie. Gelukkig blijft Koen van der Zanden, die riant in buitenspelpositie stond, van de bal af zodat Vince Duits oog in oog met doelman Wiese kan afronden: 3-0. Het duel is gespeeld. Hollandia produceert verder niets meer dan een bal uit een vrije trap die ver naast gaat. Niels Wouters levert nog een afstandspoging af maar het ontbreekt aan kracht en de bal gaat ver naast. In de slotminuut is het dan toch nog raak. Vince Duits rond beheerst af voor zijn tweede en Blauw Geel’s vierde. De 4-0 komt op het scorebord en scheidsrechter van Leeuwen vind het dan ook meteen welletjes.

Blauw Geel wint hoog verdiend en zelfs geenszins geflatteerd van een wel heel pover Hollandia. Verdedigend stond men sterk en met Tom Dekkers weer achterin lijkt er meer rust en meer coaching aanwezig. Robin Voets was doorgeschoven naar het middenveld  waardoor er meer evenwicht daar lijkt. Hij bekroonde zijn positie dan ook met een belangrijke openingstreffer. Hollandia kwam niet in het spel voor en dat mag zeker een eigen verdienste zijn van Blauw Geel dat alleen verzuimde om met een hogere score te winnen. Belangrijkste echter is de winst want die telt en zal vertrouwen geven voor het volgende duel.

Volgende week wederom een heel belangrijk duel waarbij winst voor zowel Blauw Geel als gastheer Hoogland van grote waarde is. Blauw Geel heeft een punt meer (13) en staat 11e, Hoogland staat inmiddels 13e. Bij Blauw Geel zit Ben van den Nieuwenhof zijn tweede wedstrijd schorsing uit. Vv Hoogland dat vorig weekend dus met 0-1 won in Hoorn bij Hollandia boekte dit weekend een tweede overwinning op rij door een 0-2 winst in Den Haag bij het normaliter altijd thuis sterke Quick. Blauw Geel is dus gewaarschuwd…..

Doel:  Joran van Zutphen,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Robin Voets,  Mark Dobbelsteen, Koen van der Zanden,

Voorhoede:  Danny Verbakel (79e min. Lars Loermans),  Niels Wouters (86e min. Tijn Bosch), Vince Duits.

Scheidsrechter: Dhr. L. van Leeuwen

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. D. van Grieken en Dhr. C. Wessels

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  Geen