9 november 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 9 november 2021 • 8:58 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Eindelijk daar was weer eens een zege voor het vaandelteam en wat voor een. Een fraaie 4-0 zege op de West-Friezen uit Hoorn. Was het de versterking van het kwetsbare middenveld of gewoon een puike dag waar niemand verzaakte. Het geeft vertrouwen voor het duel komende zondag in en tegen Hoogland. Veel afgelastingen door corona besmettingen. Laat je vaccineren zou ik zeggen op persoonlijke titel dat wel. Misschien kunnen we dan opnieuw een afgebroken competitie voorkomen. We hebben er tenslotte al twee achter de rug.

Door: Peter Kuijpers
Foto’s: Peter Kuijpers

De jaarvergadering
Nee ik ga u niet het hele verhaal en de notulen herhalen. Ik weet niet de hoeveelste jaarvergadering dit voor mij was, maar het was deze keer op een afwijkende plek: in de businessruimte daar was de plaats van handeling. Op zich niet mis mee. Geprobeerd de koppen te tellen, maar kwam niet tot de veertig (as usual). Hoorde van voorzitter Edwin dat de jubies op een aparte dag in het zonnetje (indien aanwezig) gezet worden op een zondag. Goed plan en wellicht een keer iets anders dan de fraaie ruiker en klapzoenen op een gezapige gehaktdag. Dank nog voorzitter voor de schouderklop voor het verhaal van oud preses Jan van de Ven. Graag gedaan overigens. Steef googelde weer met cijfers maar het oogde prima zelfs voor mij te begrijpen. Natasja, onze nieuwbakken secretaris, oogde wat zenuwachtig. Het was voor haar natuurlijk haar eerste maidenspeech (voorlezen notulen en ingekomen stukken), maar Natasja deed het prima zonder hapering. We hebben haar de reddingsboei niet toe hoeven te werpen.

Rookies
Drie bestuursleden die het hoofdbestuur gaan verlaten. John, Coen en Steef. Drie nieuwe mensen nog niet in het pak, maar wel met een voetbal- en Blauw Geel’38 verleden en heden. Paul van Boxmeer, Jelle Lubberts en Roel Kouwenberg, om dat het rookies zijn in het bestuur eenmalig met de volledige naam. Voor details kunt u er de notulen er op naslaan. Er waren overigens geen tegenkandidaten die volgens het gehanteerde protocol zich konden aanmelden. Ik heb dat geloof ik een keer meegemaakt uit de tijd dat de kussens met gebakken lucht en sigarenrook nog werden opgeschud en lieden voortijdig met rood hoofd de zaal verlieten. Echter het was nooit saai. De kascontrole kreeg ook zijn goedkeuring, maar daar twijfelt niemand aan na het financiële verslag van Steef dat sloot als een oester. De rondvraag en het gebruikelijke rondje, je kent het wel. Op tijd klaar, zodat scheidsrechter Michael Oliver na het telefoontje uit Veghel, nog net op tijd kon beginnen met Borussia Dortmund versus Ajax.

Jeugdvoetbal
Het werd een zwart zaterdag, nee niet die van het begin van de vakanties in Frankrijk, gewoon alle standaard elftallen in de bovenbouw inclusief JO 13-1 leden verlies. JO 13-1 ging bij Union Malden met 4-0 onderuit. Door het verlies van UDI’19  bij Baronie nemen nu Union Malden, Baronie en UDI’19 gezamenlijk de kopposities in. Blauw Geel’38 blijft een middenmoter. Zaterdag komt het nog puntloze Venray naar het Prins Willem Alexander Sportpark. JO 15-1 verloor thuis tegen medekoploper Bekkerveld nipt met 1-2. Volgende week is er geen competitievoetbal voor dit team. Een week later gaat de reis naar Oss waar SV TOP wacht. JO 17-1 verloor thuis met 0-1 van  UVS uit Leiden. De rode lantaarn schuurt om de halzen en het is wachten op het juiste elixer voor een ommekeer. Zaterdag is het bekeren geblazen in Oss tegen SV TOP JO 17-1. Een week later volgt de uitreis naar Breda tegen Baronie JO 17-1.

Molenbroek
JO 19-1 kachelde maar liefst 151 kilometer ver om koploper Kloetingen te bereiken. Het werd een kansloze 5-1 nederlaag. Na Geldrop de tweede nederlaag. Het epische Kloetingen blijft hier de ongenaakbare koploper. Over twee weken op 20 november gaat de reis naar een van de mooiste sportparken van deze omgeving: Molenbroek in Gemert. Volgende week is het team vrij althans zover we kunnen zien. Tot slot de meiden van JO 17 gingen bij de ongenaakbare koploper SJO ESB’19 opnieuw onderuit. Met een 3-0 nederlaag keerde het team terug uit Simpelveld. Woensdag 10 november wordt/werd er gebekerd uit bij UDI’19 voor de beker, aanstaande zaterdag komt Bergeijk naar Veghel.

Seniorenvoetbal
De succesformatie van Lionel delfde het onderspit bij LRC-2 en ging op het Glaspark in Leerdam met 3-1 de bietenbrug op. Nivo Sparta-2 blijft hier koploper waar we Blauw Geel’38 vinden op een vierde plek. Volgende week om 13.00 uur!! Het thuisduel met Alblasserdam-2 dat één puntje minder heeft dan de Blauwgelen. Blauw Geel’38 zaterdag-3 speelde niet was afgelast? Zowel de KNVB als onze eigen site meldde de wedstrijd niet. Zaterdag ‘Dat gaat naar Den Bosch toe” waar om 15.00 uur gespeeld wordt tegen het vierde team van SV BLC. Tot slot koesterde JO 23-1 het eerste puntje na vier opeenvolgende nederlagen. Thuis tegen Nuenen werd het een 1-1 gelijkspel. Dat was sinds eind september weer een leuk moment en ruikt naar meer. Volgende week speelt JO-23 om 12.00 uur in Werkendam en treft Kozakken Boys.

Probeer deze overzichten zo correct mogelijk te doen, maar ben qua data afhankelijk van de KNVB en onze eigen website. “Please don’t shoot at the pianist; he’s doing his best.”  Dus, controleer je eigen wedstrijd nog altijd even bij de KNVB, het kan veranderd zijn.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO