26 maart 2023  TOT OPNIEUW GELIJKSPEL BEWOGEN

Geplaatst op 26 maart 2023 • 21:31 • NieuwsClubnieuws

TOT OPNIEUW GELIJKSPEL BEWOGEN

sv Blauw Geel’38/JUMBO – TOGB (2-2) 2-2. Een mooie ranglijst waarbij alle ploegen 25 duels hebben afgerond dus Speelronde 26 deze zondag 26 maart, de laatste in maart, de eerste in de lente. Nou ja het weer liet te wensen over en de regen viel gestaag op het veld. Blauw Geel mocht thuis aantreden tegen het niet te onderschatten en oprukkende TOGB uit Berkel Rodenrijs. Inmiddels opgeklommen naar de zevende positie op 8 punten achterstand van nummer vier Blauw Geel. Vorige week verloor de ploeg de inhaalwedstrijd in Zeelst met 3-2 van UNA. Echter in de voorgaande duels werd met vlag en wimpel gewonnen van ADO’20 (thuis 6-0), OJC (uit 2-3), Dongen (uit 2-6) en VVSB (thuis 2-0). De twee toppers beten dus hun stuk en het vertrouwen van TOGB zal dus aanzienlijk versterkt zijn. Blauw Geel wacht inmiddels al weer vijf duels op een overwinning. Drie nederlagen en twee gelijke spelen in de laatste vijf duels, daarvan raakt niemand meer onder de indruk. Laatste duel was voetballen misschien wel goed, het bleef echter 0-0 in Rosmalen. Winst zou toch wel weer eens prettig zijn….

Trainer Niels v Casteren posteert vandaag Mathijs Haeve in het hart van de defensie a.g.v. afwezigheid van Robin Voets. Verder veelal de vertrouwde namen.

TOGB, vandaag in het geheel Oranje mocht de aftrap verrichten. Toen nog niet wetend dat het binnen vier minuten dat weer mocht doen. Het was in de derde minuut als Lars Loermans goed wordt aangespeeld door Dave de Meij. In eerste instantie leek Lars te laat met schieten maar hij draait vervolgens nog weg en de andere kant op van zijn tegenstander om dan alsnog te schieten en de bal gaat onhoudbaar in de kruising: 1-0. Een betere start kun je niet hebben. In de vijfde minuut verovert Emre Gurcuoglu de bal voor de dug-out van TOGB. De doelman van TOGB staat veel te ver voor zijn doel en Emre probeert het dus meteen. De terug snellende doelman red met een klasse actie en voorkomt een twee nul achterstand. Een corner rest voor Blauw Geel en die levert verder niets op. In de negende minuut krijgt TOGB een makkelijk gegeven vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Wouter op den Camp speelde duidelijk eerst de bal voordat hij de tegenstander raakte. De scheidsrechter zag het anders en dat heeft gevolgen. Dean Zandbergen schiet de bal zuiver langs de paal. Jordy Zielschot zat er dicht bij maar zag de bal ook in het doel verdwijnen: 1-1. In de 15e minuut neemt Blauw Geel een vrije trap snel. Op de rechterflank wordt Ben van den Nieuwenhof bereikt en hij zet ook goed voor. Koen van der Zanden kent geen probleem on de bal binnen te tikken: 2-1. Beide ploegen zijn prima aan elkaar gewaagd en foutjes worden bijna of helemaal fataal. In de 17e minuut grijpt Migiel Zeller niet goed in en er is dan ook meteen gevaar voor Blauw Geel. Een voorzet komt ter hoogte van de tweede paal bij een gehele vrijstaande TOGB speler en het is dat Jay van Boxtel zich letterlijk in de baan van het schot werpt, op een pijnlijke plek de bal voelt, en daarmee een mogelijke gelijkmaker voorkomt. Een minuutje later wordt Mathijs Haeve meteen aanvallende fout gevloerd en de bal die daarna in het Veghelse doel verdwijnt wordt dan ook terecht niet toegekend. Daarna volgt een tijd met vooral spel tussen de twee doelgebieden zonder dat een van de twee teams gevaarlijk kan worden. In de 31e minuut dan eindelijk weer een doelpoging. Ben van den Nieuwenhof ziet zijn schot echter rakelings langs de kruising verdwijnen. Twee minuten later wordt een inzet van TOGB van richting veranderd en rest de Rodenrijsers slechts een corner. In de 36e minuut een nieuwe corner voor TOGB en hieruit volgt een gevaarlijke kopbal maar de bal gaat gelukkig naast. In de minuten daarna eerst en dreigende Blauw Geel aanval maar Koen van der Zanden kan helaas geen medespeler voor het doel bereiken en daarna krijgt TOGB weer een gemakkelijk gegeven vrije trap op de rand van het Veghelse strafschopgebied maar dit maal kunnen ze het niet tot doelpunt promoveren. In de 40e minuut een goede Blauw Geel aanval waarbij Lars Loermans de bal bij Ben van den Nieuwenhof bezorgt. Zijn voorzet wordt helaas tot corner verwerkt en de corner is gevaarlijk maar de bal wordt door doelman Zwarteveld naar de  zijkant gebokst. Toch komt er voor de rust nog een doelpunt. Vanaf de flank komt een goede voorzet richting de tweede paal en helaas wordt deze door Jay van Boxtel niet op waarde geschat en kan zijn tegenstander Anthony Slierendrecht de bal binnen tikken:2-2. Wat een vervelend moment, een minuut voor de rust, om de gelijkmaker te moeten incasseren. De rust volgt kort daarna.

In de 48e minuut een snelle TOGB aanval waarbij een overtreding op Emre Gurcuoglu op de rand van het eigen strafschopgebied niet wordt gefloten en TOGB bijna kan profiteren. In de 52e minuut een inzet van Ben van den Nieuwenhof die van richting wordt veranderd en waardoor de bal over het doel tot corner verdwijnt. De corner is gevaarlijk maar TOGB kan op de doellijn en inzet keren en de rebounds worden gesmoord. In de 57e minuut is het Blauw Geel dat op de been blijft na een gevaarlijke TOGB aanval. In de 64e minuut laat Koen van der Zanden ene voorzet slim lopen voor Lars Loermans. Helaas heeft hij het vizier nu niet scherp afgesteld en de inzet gaat naast. Het was de kans op een hernieuwde voorsprong. In de 70e minuut maakte volgens scheidsrechter Baars Emre Gurcuoglu hands en kreeg TOGB voor de derde keer een vrije trap dicht bij het strafschopgebied van Blauw Geel. De bal gaat nu in de muur en de rebound gaat daarna naast. Drie minuten later ontsnapt Blauw Geel echter nog meer want TOGB speelt een aanval wel heel erg slecht uit, gelukkig!! In de 78e minuut een prima voorzet van Jay van Boxtel maar doelman Zwarteveld tikt de bal over Dave de Meij heen. Het is inmiddels de 85e minuut als TOGB een corner krijgt. Het welbekende engeltje zit vervolgens bij Jordy Zielschot op de lat want de kopbal uit de corner beland aan de onderkant van de lat om vervolgens weer in het veld te stuiten. Maar ook TOGB ontsnapt nog aan een nederlaag want in de 88e minuut. Jay van Boxtel gooit snel in waarna Koen van der Zanden de bal prima breed speelt op de geheel vrijstaande Ben van den Nieuwenhof. Hij komt oog in oog met de TOGB doelman die zijn doel goed verkleint en daarmee afdwingt dat Ben de bal recht op hem schiet. De bal komt echter weer bij ben terecht maar nu gaat de inzet via een verdediger in het zijnet. Er komt behoorlijk wat blessuretijd bij maar beide weten niet meer tot grote kansen en laat staan scoren te komen.

Het duel was ondanks het slechte weer vermakelijk en beide ploegen speelden voor de winst. Nooit saai, wel aantrekkelijk. Een boeiend duel eindigt in een terechte 2-2 eindstand. Beide hadden kansjes op meer maar beide zullen kunnen en moeten leven met de puntendeling.

Volgend weekend, op de zaterdag, reist Blauw Geel af naar nummer twee op de ranglijst VVSB in Noordwijkerhout. VVSB is nog in een hevige strijd verwikkeld voor het kampioenschap. Het heeft twee punten minder dan koploper ADO”20 en kan zich geen misstap veroorloven wil het de druk op ADO’20 hoog houden. Vandaag werd ternauwernood gewonnen van de rode lantaarndrager in Dongen. Het werd 3-4, in blessuretijd scoorde VVSB de winnende treffer. VVSB zal in eigenhuis ook de 3-2 nederlaag in Veghel willen recht zetten dus Blauw Geel is gewaarschuwd!!!!

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans,  Migiel Zeller (81e min. Hadi Barglan),  Mathijs Haeve,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Emre Gurcuoglu (75e min. Max Boonstoppel),  Lars Loermans,  Wouter op den Camp (86e min. Vince Duits)

Voorhoede:  Koen van der Zanden, Dave de Meij, Ben van den Nieuwenhof

Scheidsrechter:  Dhr. L. Baars

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. M. Bolwerk en Dhr. M. Wolfkamp

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen