24 maart 2023  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – TOGB

Geplaatst op 24 maart 2023 • 12:04 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – TOGB

De competitie lag voor de Veghelaren even stil. Een weekendje vrij. Dat zal wel lekker zijn voor de formatie van Niels van Casteren. Het galmde nog een beetje na dat er in 5 wedstrijden slechts 2 punten gepakt werd. Echter, de mensen die de wedstrijd zagen, zagen een Blauw Geel wat niet onaardig voor de dag kwam. En de tegenstanders waren ook niet de minste. UNA, ADO’20, Hercules, Groene Ster en OJC ROSMALEN. Tegen bijvoorbeeld ADO’20 en OJC ROSMALEN werd er heel goed gespeeld. Alleen bleek ADO’20 net een stapje te veel te zijn en tegen OJC ontbrak het scoren van de goal.

Door: Freek Laurijssen

TOGB komt op bezoek. Voor het eerst dat de Berkel en Rodenrijzers op bezoek komen in Veghel. Uit werd een krappe 0-1 overwinning geboekt. TOGB mocht zich bestolen voelen, want een gelijkspel was toen terecht geweest. TOGB gooit hoge ogen door stevig in het linkerrijtje te staan. Er werd zelfs door de promovendus gewonnen van de 2 topploegen in de Derde Divisie Zondag: ADO’20 en VVSB. Dat is hoogstens opmerkelijk te noemen. We spraken met Niels van Casteren:

Inmiddels anderhalve week terug. Bijna 2 weken terug zelfs. OJC uit. Wat is jouw terugblik op die wedstrijd? 0-0?
Eerste uur bijna een perfecte wedstrijd van ons, denk ik. Blauw Geel voetballend op een manier zoals ik dat heel graag wil zien. Veel druk naar voren, snelle balverovering, wisselend baltempo, hoge intensiteit. Het enige wat er aan ontbrak was een goal. Dat hielden we een uur lang vol, en daarna vallen de krachten wat weg. Dan geeft het feit dat het nog 0-0 is hun wat hoop en voor ons is het wat moedeloosheid. Laatste 20 minuutjes kwamen we wat meer in evenwicht waardoor zij wat kansjes kregen. Uiteindelijk moet je dan blij zijn dat zij niet scoren, want je kunt hem ook nog verliezen. Al met al zeer tevreden over de manier van spelen. Ontevreden over het resultaat.

Tussendoor een oefenwedstrijd gehad bij DOVO. In Veenendaal. Toen miste je de helft van de basis ongeveer. Hoe zit dat nu? Een update van de selectie?
Ten opzichte van die wedstrijd zijn Migiel Zeller, Ymanuel Hurkmans en Ben van den Nieuwenhof er weer bij zijn. Dus dat scheelt alweer. Er zijn er nog een aantal afwezig met wat blessures. Dat zit in die zin even tegen. Niet voltallig, maar aan de andere kant hebben we nog steeds een groep van 15 bij komende zondag waar de kwaliteit zeer aan elkaar gewaagd is. Dus ik denk dat we er goed op staan.

Zondag weer. TOGB thuis. Uit werd het een krappe 0-1 overwinning. Wat bij TOGB de afgelopen weken heel erg opviel, is dat ze van ADO als VVSB hebben gewonnen. Zegt dat meer iets over hun sterkte, of zegt dat meer iets over de competitie dat iedereen van iedereen kan winnen? Of is het zelfs beide?
Ja, beide. Deze competitie is sowieso dat iedereen van elkaar kan winnen. Waarbij ADO en VVSB er wel wat bovenuit steken. Dus het zeker ook wat over TOGB dat zij van beide teams winnen. Maar dat verbaasde mij ook weer niet. Want ik vond uit bij TOGB hebben we weliswaar met 0-1 gewonnen dat we qua veldspel weinig in konden brengen in de tweede helft tegen hun. Dat zij ons aardig bij de keel hadden. Daar kwamen we eigenlijk nauwelijks onderuit. Ik denk ook wel dat we die wedstrijd wel 3 punten gewonnen hadden, want het had ook zomaar anders kunnen lopen. Toen vond ik al dat TOGB een goeie ploeg was. In die zin verbaast het mij niet dat ze die wedstrijd winnen en aan een goeie reeks bezig zijn. Is gewoon een goeie ploeg met heel veel energie er in met heel veel strijd. Die gaan het iedereen moeilijk maken.

Ons dus ook
Ja dat hebben ze daar al gedaan dus. Het is aan ons om daar nu beter voor de dag te komen dan daar maar wel met hetzelfde resultaat.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO