4 december 2022  Zo bleef Blauw Geel weer een wedstrijd ongeslagen

Geplaatst op 4 december 2022 • 22:39 • NieuwsClubnieuws

Zo bleef Blauw Geel weer een wedstrijd ongeslagen

Op een ijskoud Prins Willem Alexander-sportpark stond de 17e speelronde op het programma. OSS’20 kwam op bezoek. De nummer 10 van de ranglijst heeft 2 oud-Blauw Gelers in de selectie: Hidde van Dijk en Aria Hashemi. Laatstgenoemde wel fit, maar op de bank. Eerstgenoemde viel vorige week uit tegen VVSB. Blauw Geel’38/JUMBO speelt bovenaan in de ranglijst. Een mooie 3e plek en 12 wedstrijden ongeslagen. Het sloot de eerste seizoenshelft ook af als nummer 3 van de ranglijst.

Door: FreekLaurijssen

Blauw Geel’38/JUMBO kreeg een eerste kansje. Koen van der Zanden kon uithalen vanaf randje strafschopgebied. Zijn schot vloog net over het doel van de Ossenaren. Niet veel later was het OSS’20 met een kans. Uit een aanval kon uiteindelijk Jari van Erp schieten, maar zijn schot ging over. Een kleine 10 minuten later was het weer eens Blauw Geel’38/JUMBO in de aanval. Een corner werd in eerste instantie afgeslagen maar kwam alsnog bij Ben van den Nieuwenhof. Zijn voorzet kwam uit bij Lars Loermans die de bal voorlangs tikte. Uiteindelijk was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een mooie aanval werd opgezet door Wouter op den Camp. Hij gaf een hoge bal op Loermans, die doorkopte op Van der Zanden. De Rooise aanvaller was koelbloedig en scoorde zijn 9e doelpunt van de wedstrijd. Het restant van de eerste helft was spannend zonder echt grote kansen. Vlak na het doelpunt kon Van den Nieuwenhof wel uithalen maar zijn schot werd gekeerd door de keeper van OSS’20.

De tweede helft was een wedstrijd die voornamelijk op het middenveld gespeeld werd. Blauw Geel’38/JUMBO kreeg de eerste kans. Via Max Boonstoppel die randje strafschopgebied kon uithalen. Zijn schot ging echter voorlangs. Hij stond er ook niet helemaal goed voor om te schieten. Iets later was het OSS die wat terug deed. Een eerste kans werd gekeerd door Voets en daarna ging het schot voorlangs.

Jari van Erp kreeg wederom een kans wat deed denken aan het doelpunt dat wij vorige week in Haaksbergen hebben gescoord. Zijn schot ging alleen over en was het gevolg van de foute inspeelpass van Jordy Zielschot (die vorige week wederom uitgeroepen werd als Speler van de Week bij topamateurvoetbal.com) niet heel groot. Yassin Nasser had nog een afstandsschot en OSS’20 had ook nog een kans, maar beide werden niet echt heel gevaarlijk waardoor de stand op 1-0 bleef.

Zo bleef Blauw Geel weer een wedstrijd ongeslagen. De teller staat inmiddels op 13 wedstrijden op rij. Een unieke prestatie, zeker in de Derde Divisie. De eerste competitiehelft zit er op. 17 wedstrijden afgewerkt in 3,5 maand tijd. Hele goede wedstrijden afgewisseld met mindere wedstrijden en memorabele wedstrijden. Volgende week nog een pot tegen JOS Watergraafsmeer, voor de derde keer dit kalenderjaar. En dan is het winterstop. De Amsterdammers verloren dit weekend met 5-2 van VVSB.