6 december 2022  Peter’s Corner Blauwgeel38/JUMBO

Geplaatst op 6 december 2022 • 17:55 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauwgeel38/JUMBO

Het was akelig koud op het Prins Willem Alexander Sportpark. Slechts een doelpunt viel er in het duel met O.S.S.’20 te bewonderen. Wel een fraaie treffer van Koen van der zanden die mocht scoren na een subliem driehoekje tussen Op den Camp, Loermans en natuurlijk Koen die uiteindelijk tekende voor de zege met zijn negende competitietreffer. O-23 won zoals verwacht uit bij RKSV Nuenen, waar zaterdag-2 de topper tegen koploper LRC-2 verloor. Komende weekend maken de meeste teams zich op voor de laatste wedstrijd van dit jaar. De dames van MO20-1 spelen de topper thuis tegen Marvilde uit Eindhoven.

Door: Peter Kuijpers

Trainers, trainers, trainers en nog eens trainers
In de loop der jaren laat Blauw Geel’38 al heel wat trainers achter zich. Ik heb data vanaf 1960. Wat opvalt dat vooral in de jaren zestig tot de jaren tachtig trainers vaak maar één seizoen bleven. In de jaren na 1975 kwam daar een kentering in. Harrie Blokhuis was lang de langstzittende trainer maar Harrie wordt inmiddels ruim door Niels van Casteren verslagen. Een paar namen hebben nog mooie herinneringen. Miel den Hoogen was profvoetballer bij PSV geweest net als Toon van Beek bij FC Den Bosch. Leuke herinnering aan Roel Katouw die sportleraar was op het detentiecentrum in Zeeland. Roel was een jonge gast die midden in het team stond en verplaatste zich in de toen populaire ‘Lelijke eend’ Hij werd kampioen, maar kon niet blijven in verband met overplaatsing op zijn werk. Jos Timmermans was een streber en geen detail ontging hem. Haalde spelers op jeugdige leeftijd over naar zijn selectie en werd kampioen. Ton van Lith, Erik van Mierlo en  Ad Verhoeven waren onder anderen die jeugdigen die overkwamen. Jos heeft ook een jaar als speler/trainer gefungeerd. Toen de KNVB daar achter kwam mocht dat niet meer. Eus Marijnissen hield het in zijn eerste jaar in december al voor gezien. Ik kon zijn besluit wel begrijpen. Het ontbrak Marijnissen aan veel in die periode en hij zag geen heil in doorgaan. Toon van den Akker verving hem, maar kon toen degradatie niet meer voorkomen. John Meijs was trainer en werd kampioen en promoveerde naar de tweede klasse met Blauw Geel’38. Een maand na het uitbundig gevierde kampioenschap overleden Alexander van der Hofstad en Jeroen van Heugten beiden uit de selectie na een noodlottig auto ongeluk. Pieter Tuns was drie jaar trainer en zijn opvolger werd Harrie Blokhuis. Militair Blokhuis moest in zijn eerste Blauw Geel’38 jaar voor een missie naar Afghanistan. Tuns, die inmiddels een zaterdagclub trainde verving hem op zondag. Niels van Casteren is bezig aan een absoluut record neer te zetten. De Herpenaar is momenteel bezig in zijn zevende seizoen bij onze club. Of hij komend seizoen nog trainer is dat is zo gezegd nog in ‘nevelen gehuld.

Senioren
Zaterdag-2 verloor de topper thuis tegen koploper LRC-2 met 1-2. De ploeg uit Leerdam blijft hierdoor aan de leiding in de Hoofdklasse HK. Komende zaterdag de laatste wedstijd van dit seizoen en dat is een uitreis naar Zwijndrecht waar VVGZ-2 de te kloppen tegenstander is. VVGZ staat zes punten onder Blauw Geel’38 op een respectievelijke zevende en vierde plek. O23-1 won zoals verwacht bij RKSV Nuenen. Met 1-3 werd het belofte team winnaar in Nuenen. Zaterdag een vrije dag maar een weekje voor Kerst mag 0-23 de veters nog een keer strikken als TEC naar Veghel komt dat overigens virtueel maar op één puntje staat van Blauw Geel’38. De vrouwen van Blauw Geel’38 zochten het een paar kilometer verderop. Op de Vonders in Zijtaart bij VOW werd er niet gescoord. VOW het voormalige bolwerk van vrouwenvoetbal die lang meededen in de top van Nederland. Die tijd is voorbij en zullen de speelsters van toen nu als Oma of gedegen huisvrouw door het leven gaan. Twee  maal werd er afgetrapt en gaven de teams elkaar weinig toe. Komende zondag komt Berghem Sport naar Veghel dat met één puntje meer dan Blauw Geel’38 derde staat. RKTVC is hier nog steeds koploper.

Junioren
JO 13-1 ging met 2-1 onderuit bij middenmoter VOAB in Tilburg. Het team zakte door de nederlaag wat weg uit de top, maar er is nog anders mogelijk. Zaterdag komen de leeftijdsgenoten van UNA naar Veghel dat een paar plekken onder JO-13-1 staat. JO-14 deed wat er van verwacht werd: winnen bij WHV in Loosbroek. Op Sportpark Den Hoef werd het een 1-5 zege. Blauw Geel’38 staat derde op drie punten van de koplopers UDI’19 en Nivo Sparta. Volgende week wacht het uitduel met OSS’20. JO 15-1 won bij rode lantaarndrager FC Engelen. Aan de glinsterende Maas werd het een 1-5 zege keurig en plots nadert voor dit team de top-3 van deze klasse. Koplopers zijn BVV en Wilhelmina waarvan laatste zaterdag naar Veghel komt. Mooi duel dus en wie weet gaan de mannen van JO 15-1 ons wederom verrassen. JO 17-1 verloor verrassend met 2-1 bij laagvlieger Theole. Door deze nederlaag zakte het team wat weg uit de top-3 omdat koplopers AWC en Bennekom wel met een driepunter uit het weekend kwamen. JO 19-1 won krap met 3-2 van het bezoekende TSC uit Oosterhout. Feijenoord is hier de onbetwiste koploper en daar speelt JO 19-1 tegen komende zaterdag. Niet de laatste want op 17 december, als de kerstlampjes branden, komt competitie laatste SV De Hoorn naar Veghel.

Meisjes
MO 13-1 verloor thuis met 1-4 van DOSL/Heeze ondanks het verlies geeft het een vijfde plek. Komende zaterdag komt uit het diepe Limburg Sittard naar het Prins Willem Alexander sportpark. Sittard staat in punten gelijk met Blauw Geel’38. MO 15-1 verloor nipt van FC Tilburg met 1-2. Komende zaterdag gaat de reis naar Emplina in Empel. De stand veranderde niet veel ondanks de nederlaag blijft MO-15-1 een middenmoter. Met 0-1 keerde MO-17 terug uit Asten waar NWC/Someren werd verslagen. MO 17-1 heeft zich wat vaster in de middenmoot gevestigd. De ‘eenpunters’ Boxtel en Sparta/Wittenhorst staan hier stijf onderaan. Zaterdag het thuisduel met  VV Baarlo dat met 15 uit 5 de absolute koploper is. Mooi affiche dus. In het verre Bunde werd het voor MO 20 een 1-4 zege. Met Marvilde uit Eindhoven is Blauw Geel’38  afgetekend leider in deze klasse. En geloof het of niet maar zaterdag, zeg het voort zeg het voort, komen den meiden van Marvilde naar Veghel. Om kwart voor drie is er de aftrap van deze absolute topper.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO