2 december 2022  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – OSS’20

Geplaatst op 2 december 2022 • 15:07 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – OSS’20

Bijna halverwege in een lange competitie. Speelronde 17 komt er aan. Streekgenoot OSS’20 komt op bezoek. Een ploeg waar we de ene keer van winnen maar de andere keer niet in de voorgaande jaren. Maar Blauw Geel’38/JUMBO is in vorm. 10 ongeslagen competitiewedstrijden op rij zorgt voor een mooie 3e plek. OSS’20 staat op een 10e plek. Bij de Ossenaren 2 bekenden van de club: Hidde van Dijk (al is het nog maar de vraag of hij meedoet, aangezien hij vorige week uitviel met een blessure), de middenvelder die een jaartje in Veghel speelde, en Aria Hashemi. De Iraanse goalie die vorig jaar een half jaar het Veghelse doel verdedigde. Vorige week een oor wassing van VVSB waar Blauw Geel’38/JUMBO met 0-1 won in Haaksbergen.

Door: Freek Laurijssen

Afgelopen weekend de wedstrijd tegen HSC’21. Qua spel denk ik teleurstellend maar qua resultaat wel goed. Wat is jouw terugblik?
“Ik vond dat wij een wereldpartij speelden. Ik denk dat we HSC helemaal van de mat af hebben gespeeld en meer dan terecht hebben gewonnen”, begon Niels van Casteren het gesprek in sarcastische vorm. “Nee, nee. Het was een zwaarbevochten overwinning. Zij hadden de controle, zij hadden het betere van het spel. Al vond ik wel dat ze heel snel diepte kozen. Maar goed, zij hadden alle tweede ballen, zij hadden gewoon de controle. En ook de beste kansen. Dus we hebben daar het maximale uitgehaald door de kansen die we kregen te benutten. Ik denk dat we de wedstrijd goed begonnen, een minuut of 10. Na rust begonnen we denk ik ook beter dan dat zij waren. Dus dat was 2 keer een minuut of 10 maar voor de rest was in principe voor hun. Uiteindelijk winnen wij met 1-0. Zwaarbevochten, maar uiteindelijk wel een zeer knappe overwinning denk ik.”

We zijn inmiddels bijna halverwege. We kunnen inmiddels wel conclusies trekken op basis van de ranglijst. Vind jij er verrassingen uitspringen in de competitie?
“We zijn na zondag pas op de helft. Maar dan nog veel te vroeg, want zo’n competitie kan in een half jaar kan nog wel eens op de kop staan. Een paar dingen zullen wel zo blijven. Ik denk dat ADO’20 en VVSB absoluut de 2 beste ploegen zijn in de competitie. Dus ik verwacht dat zij op het einde nog steeds bij de bovenste plekken staan. Als je praat over verrassingen: Je spreekt wat met elkaar af en heb je bepaalde doelen en verwachtingen, maar goed, ik had ook niet durven dromen dat wij zo snel op deze plek zouden staan. Aan de andere kant: Er zijn veel meer goede ploegen, waar we ook zomaar achter konden staan met deze selectie. Alleen dat is wel: We staan nu waar we staan en dat is dik verdiend. Aan de andere kant: Wie had verwacht dat Dongen maar 3 punten haalt? Dat is ook een verrassing. Alleen wat ik al zeg: We zitten voor het zesde jaar nu in de Derde Divisie en elk jaar is het weer hetzelfde: Iedereen kan van iedereen winnen. Dus er kunnen komend half jaar nog genoeg verrassingen plaatsvinden denk ik.”

Dan hebben we komende zondag de laatste van de eerste competitiehelft: OSS’20. Wat is jouw vooruitblik op deze wedstrijd?
“Dat is een hartstikke mooie derby. Een club waar ik zelf heb gespeeld, 5 jaar lang. Een club met goeie spelers. Jarenlang een topploeg in deze Derde Divisie. Op dit moment staan ze wat lager, maar nogmaals: Ze hebben gewoon een ploeg met goede spelers. Dus dat zal wel weer een hele zware wedstrijd worden. En ik denk dat beide partijen zullen spelen voor de winst. Dus ik denk gewoon een interessante pot.”

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO