4 oktober 2022  Voorbeschouwing Groene Ster – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 4 oktober 2022 • 10:11 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Groene Ster – Blauw Geel’38/JUMBO

Op een mooie zonnige middag kon Blauw Geel’38/JUMBO de punten meenemen vanuit Berkel en Rodenrijs. Een 0-1 overwinning die niet geheel volgens de verhouding tot stand kwam. De punten zijn er niet minder om. Het gevoel misschien wel. Zeker omdat Blauw Geel zichzelf vaak te kort deed. Maar de focus moet gelijk weer doorgeschakeld worden. De tweede midweekse competitieronde staat alweer op het programma. Groene Ster uit.

Door: Freek Laurijssen

Groene Ster is een bekende tegenstander. Op Hemelvaartsdag werd er nog gelijk gespeeld in Heerlenheide. 1-1 werd het toen. Doelpuntenmaker destijds: Gelegenheidsrechtsbuiten Jay van Boxtel. De Limburgers staan op een 16e plek. Voor hen een zeer teleurstellende tussenstand. Afgelopen weekend waren zij vrij in verband met het jubileumfeest van RKVV DEM. Daarvoor werd met er met 1-0 verloren in Gorinchem van Unitas. We spraken op maandagavond de trainer van de Veghelaren, Niels van Casteren.

Gister de 1-0 overwinning op TOGB. Het is wel een stuk mindere wedstrijd dan dat we gezien hebben tot nu toe?
Ja inderdaad. Ik vond de eerste helft redelijk gelijk opgaand. 2 Ploegen die hoog druk wilden zetten en het voetballen van de tegenstander onmogelijk wilde maken. Met vlagen lukte ons en hun dat en het resulteerde in een wedstrijd wat behoorlijk op en neer ging. Beide kanten heel veel omschakelmomenten, veel ruimtes. Open wedstrijd eerste helft. Beide kanten regelmatig momenten in de 16-meter. Zonder denk ik aan beide kanten grote kansen hebben gecreëerd. Ik denk dat wij de mogelijkheden hebben gehad maar ook dat zij de mogelijkheden hebben gehad voor rust. Dus een terechte 0-0 ruststand. Na rust zeker een TOGB wat beter uit de kleedkamer kwam en het echt op power en kracht gooide. Alle tweede ballen won en vanuit daar veel meer spelaandeel had dan ons op onze helft. Daar kwamen wij veel te weinig onderuit. Dus dat vond ik dat wij dat niet goed deden. Dus dat ben ik met je eens. Jordy Zielschot heeft een aantal keer handelend moeten optreden, en ook m’n verdedigers moet ik zeggen, om hun niet tot scoren te laten komen. Uiteindelijk hadden we, na goed druk zetten op de middenlijn, de bal veroverd en dat spelen we uiteindelijk geweldig uit en komt een goal uit door Ben van den Nieuwenhof en breken we de wedstrijd open. Daarna gooien zij het ook nog open en denk ik dat wij de beste kansen om de 2-0 te maken. In die zin win je zonder zelf goed te voetballen. Dat is wel de conclusie. En dat is ook wel lekker een keer, want we hebben wedstrijden ook wel goed gevoetbald maar niet gewonnen.

Je had al aangegeven dat hun speelstijl het Blauw Geel echt moeilijk maakte. Vind je dat Blauw Geel met dit soort ploegen normaal gesproken beter om kon gaan en was het echt een off-day?
Het is geen off-day want als je een off-day hebt win je geen wedstrijd. Dus we hebben sommige dingen ook gewoon heel goed gedaan. We zijn in allebei de 16-meters heel zakelijk geweest, door duels te pakken en je verantwoordelijkheden te pakken en er voor zorgen dat zij niet tot scoren komen. En als je dan weinig spelaandeel hebt dan moet je er voor zorgen dat als je er uit komt, dat je dan toeslaat. En dat hebben we uitstekend gedaan. Dus we hebben andere kwaliteiten getoond dan het spel maken en dominant zijn aan de bal en daardoor hebben we die wedstrijd gewonnen. Dus het was zeker geen off-day. Maar ik vind wel dat we normaal gesproken daar anders mee om moeten gaan. En ik vind dat als je een ploeg hebt die heel opportunistisch en heel strijdvaardig speelt, dan moet je daar of in mee of je moet er beter onderuit spelen. En dat hebben we alle twee niet goed gedaan.

Woensdag hebben we Groene Ster. Midweekse wedstrijd. Lange uitreis. Zij staan er nu op dit moment ook niet al te best voor. Weliswaar na slechts 8 speelrondes (zij zelfs 7). Wat is jouw vooruitblik op deze wedstrijd?
Groene Ster is gewoon een ploeg wat hoort bij de bovenkant van de competitie. Gewoon een goede ploeg, goede spelers. Dus dat die resultaten er niet zijn, dat kan, maar het is weer een nieuwe wedstrijd zoals elke wedstrijd. Gewoon een goede ploeg en daar zullen wij ook weer vol aan de bak moeten en zelf heel veel dingen goed moeten doen, om daar te kunnen winnen.

Maar met 3 overwinningen op rij, zelfs de 0 gehouden, ga je daar denk ik wel met zelfvertrouwen naar toe?
Ja natuurlijk. Wij zijn zelf elke week vol vertrouwen, omdat wij weten dat als wij gewoon compleet zijn, wat we zijn op Vince Duits na. En we halen op de meeste voetbalfacetten ons niveau, dan kunnen wij zeker winnen. Dus wij gaan daar zeker met vol vertrouwen die kant op.