6 oktober 2022  4-1 Overwinning geboekt op Groene Ster

Geplaatst op 6 oktober 2022 • 9:14 • NieuwsClubnieuws

4-1 Overwinning geboekt op Groene Ster

Midweekse ronde na 2 overwinningen in de competitie op rij. Een 2-0 tegen OJC ROSMALEN en een 1-0 in Berkel en Rijdenroos op TOGB. Dat geeft vertrouwen in deze oktober maand. Volgende tegenstander: Groene Ster. De Limburgers staan op een 16e plek maar zijn eigenlijk wel altijd een goede ploeg. Zeker 1 die het de formatie van Niels van Casteren lastig kan maken. Waakzaam moeten de Blauw Gelen dus blijven. Lange reis, doordeweeks in de avond dus de nasi was weer prima verzorgd door de kantinedames.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

De wedstrijd begon gelijk goed. Koen van der Zanden werd diep gestuurd na een schitterende bal van Migiel Zeller. De Rooise aanvaller bleef koel en kon de 0-1 maken. Groene Ster ging proberen aan te vallen maar konden geen kansen creëren. Wouter op den Camp won een tweede bal en kon naar voren dribbelen. Zijn schot ging net over. Maar ook Groene Ster meldde zich. Een vrije trap ging voorlangs bij iedereen voorbij. Een tweede schot ging over de goal. Ondanks het aandringen van Groene Ster bleef Blauw Geel zorgvuldiger met z’n kansen omgaan. Een pijlsnelle counter zorgde er voor dat Koen van der Zanden de bal kreeg van Ben van den Nieuwenhof. Van der Zanden speelde door op spits Dave de Meij die op zijn beurt weer doorspeelde naar Yassin Nasser. Nasser bleef koel en schoot de bal binnen. De dode spelhervattingen van Groene Ster bleven gevaarlijk. Een vrije trap werd net over gekopt. Kort daarna kon Blauw Geel een geweldige aanval opzetten. De aanval werd met korte combinaties opgezet en kwam uit bij Koen van der Zanden. Die werd onderuit getikt door de Limburgse keeper. Scheidsrechter Max Kok twijfelde geen moment. Penalty voor Blauw Geel. De Meij rondde koelbloedig af.

Een prima eerste helft en rusten met een 0-3 voorsprong is altijd wel lekker. Maar scherp blijven blijft een vereiste want ooit stond AC Milan met 3-0 voor in de rust bij een Champions League finale die uiteindelijk gewonnen werd door Liverpool. En Groene Ster kwam ook fel uit de kleedkamer. Net als afgelopen zondag gelijk in de eerste minuut een grote kans. De bal werd gelukkig ruim over geschoten. Blauw Geel zette er wel wat tegenover. Emre Gurcuoglu kon schieten maar de bal rolde net naast. Het duel veranderde in een fel Groene Ster wat zocht maar niet tot een grote kans kwam. Countermogelijkheden van Blauw Geel volgde niet. Tot Ben van den Nieuwenhof doorbrak. Zijn lage voorzet bereikte Koen van der Zanden niet. Iets later was het de ingevallen Lars Loermans die kon schieten, maar deze ging ook naast.

Niet veel later leek het even spannend te worden. Chefrino Eind kon de bal binnen koppen. Groene Ster kwam er eens door. En gelijk een goal. Oppassen dus voor de Veghelse verdediging. Want niet veel later dezelfde Chefrino Eind. Een prachtig schot op Jordy Zielschot. Maar de Veghelse goalie werd door Topamateurvoetbal.com niet voor niets uitgekozen tot Speler van de Week en pakte ook deze keer de bal met een fantastische redding. Niet veel later kwam de eindstand op het scorebord. Een aanval via rechts en Jay van Boxtel kreeg in het strafschopgebied. Hij gaf voor maar vond geen Blauw Geel been. Dat is niet heel erg aangezien de bal toch in de goal belandde via een Limburgs been.

Dat was ook gelijk de laatste actie van de wedstrijd. Zo werd er een 4-1 overwinning geboekt op Groene Ster en heeft Blauw Geel inmiddels al 4 wedstrijden op rij gewonnen. Doelsaldo in die 4 wedstrijden: 11-1. Zaterdag speelt de Veghelse formatie alweer. Thuis op het Prins Willem Alexander Sportpark ontvangt Blauw Geel VVSB uit Noordwijkerhout. Om 18:00 wordt er afgetrapt.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO