3 oktober 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 3 oktober 2022 • 14:29 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Blauw Geel’38/Jumbo-1  behaalde in Berkel en Rodenrijs tegen TOGB een gelukkige 0-1 zege. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende heet dat dan. Om nou niet té melodramatisch te worden en zeker niet met het schaamrood op de wangen: het was een welkome driepunter. En het klopt dat Ben ze wel eens fraaier binnen geschoffeld heeft, maar hoeft zeker niet achter zijn tractor weg te duiken als er deze week toevallig iemand uit Berkel en Rodenrijs over de Boerdonks dijk fietst. (geef toe die kans is klein) Gewoon een ‘Ben’ doelpunt. Niels verdedigde zich ooit, nadat Ben zijn koffer uit Canada nog amper had uitgepakt en hij mocht invallen tegen Quick, met de woorden: ‘Ben kan altijd voor een verrassing zorgen’ waarvan akte zondag. Na Baronie en OJC Rosmalen was TOGB de derde zege en derde maal de nul, met dank aan keeper Jordy, in acht dagen en dat staat. Een zware komende week voor het team. Woensdag naar Groene Ster in Heerlen, zaterdag om 18.00 uur komt kampioenskandidaat VVSB. Mooi duel nu de ‘winning mood’ heerst.

Door: Peter Kuijpers

Zag deze week op studiosport een item over mascottes. -Een mascotte is een persoon, dier of object die geluk brengt voor een groep mensen met dezelfde interesse- Dit meldt Wikipedia dat ik er even op nageslagen heb. In het amateurvoetbal zie je ze maar weinig. Heb er in mijn jeugdig enthousiasme vroeger ook wel eens een gemaakt. Zie de rook nog uit de oren van mijn liefhebbende moeder nadat ik een splinternieuw V&D laken uit de kast had geplunderd.  De tekst luidde: ‘Hup Blauw Geel’ dat waren nog eens teksten en gaven blijk van een journalistieke toekomst. In het betaalde voetbal komen spandoeken steeds vaker voor. Soms met wanstaltige teksten die echt niet kunnen, maar ook leuke mega grote spandoeken, die dan naar beneden rollen, prachtig. En natuurlijk niet te vergeten de Mascottes. Mensen die zich voor de club in een mooi kabouter of leeuwenpak steken. Las in een artikel dat in Disneyland Parijs die taken voornamelijk door dames worden vervuld. We kijken er naar uit het is altijd sfeer verhogend. Elk jaar ging ik voor Kliksport naar de indoor korfbalfinale in Sporthal Zuid in Eindhoven. Meestal was Korfrakkers daarbij betrokken. Heel veel spandoeken, maar van één werd ik wel heel erg getriggerd. Ik dacht: ze bestaan nog. De tekst luidde: ‘hup juffrouw Eefje’ Dan smelt je toch! Mijn avond kon niet meer stuk.

Spandoek dat werd opgehangen voor de kampioenswedstrijd Rood-Wit Veldhoven – Blauw Geel’38

Senioren
Zaterdag-2 liep in de tweede competitiewedstrijd tegen een zeperd op. Donderdagavond werd er met 2-0 verloren bij Achilles Veen. Zaterdag spelen de mannen van Geert weer thuis en is de tegenstander het nog puntloze Papendrecht-2. JO 23-1 boog het moede hoofd voor de inmiddels koploper Barendrecht en verloor met 4-1. De Veghelaren zijn nu afgezakt naar een zesde plek voor AWC en EVV Echt. Zaterdag komt RKSV Nuenen naar het Prins Willem Alexander Sportpark waar om 17.30 uur wordt begonnen. Om maar weer eens een vergeeld cliché van stal te halen: De man aan het scorebord bij de vrouwen van Blauw Geel-1 had een rustige middag. Het bleef bij de brilstand van 0-0. Maar het eerste puntje werd gekoesterd. Zondag komt het nog puntloze Emplina naar Veghel waar op lunchtijd van 12.00 uur wordt afgetapt.

Junioren jongens
JO 19-1 won met klein verschil van PVCV uit Vleuten met 2-1. De eerste driepunter is binnen en dat is altijd lekker het weekend ingaan. Zaterdag wordt er gespeeld in Nuenen tegen de RKSV Nuenen en die wedstrijd is wat later om 16.00 uur. JO 17-1 speelde met maar liefst acht doelpunten eerlijk verdeeld 4-4 tegen DVV uit Duiven. Wedstrijden met deze uitslagen blijken immer best vermakelijk. Zaterdag volgt het uitduel naar Sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek waar de jeugdcombi ST Volharding/Sambeek de tegenstander is. Geen vervoer? Geen probleem de lijn Helmond Nijmegen stopt aan de voordeur van het mooie sportpark. JO 15-1 kwam niet tot winst delfde met 4-2 het onderspit bij Rhode/VSB dat samen met BVV de ranglijst aanvoert. Zaterdag om 13.00 uur verschijnt in Veghel Avanti’31 aan de middenstip. Wie weet liggen daar kansen. JO 14-1 klom door de 2-1 zege op HVCH naar de middenmoot. Zaterdag gaat de reis naar het immer pittoreske Loosbroek. Op Sportpark de Hoef wachten de jongens van WHV die nog zonder punten zijn. JO 13-1 ging met klein verschil onderuit bij Geldrop. De contrasten met drie koplopers in deze klasse zijn klein. Nog alles mogelijk en dan pas over twee weken want de mannen van het trainers-trio Roy, Ryan en Omer zijn komend weekend vrij. Althans (en Don’t shoot the piano player) er stond bij de KNVB geen programma vermeld. Op 15 oktober is er weer een uitwedstrijd en dan naar het verre Geleen waar FC Geleen Zuid de tegenstander zal zijn.

Junioren meisjes
MO 20-1 blijft winnen. Zaterdag vertrokken de meiden met drie punten bij Valkenswaard MO 20 en boekten alweer de derde zege. Samen OJC Rosmalen dat FC Eindhoven verpulverde voeren ze de stand aan in deze klasse. Zaterdag komt Marvilde naar Veghel. MO 17-1 verloor met de fikse cijfers 3-8 thuis van VV FSG. Nog steeds puntloos wellicht zaterdag de eerste punten in Simpelveld bij SJO ESB. MO 15-1 verloor ook. Uit bij de combinatie Avesteyn/Heeswijk gingen de dames met 3-0 onderuit. Ook dit team is nog puntloos en krijgt aanstaande zaterdag SCG’18 uit Sint Michgielsgestel op bezoek. MO 13-1 won wel en boekte een 0-2 winst bij Oirschot Vooruit. Zaterdag gaat de reis naar het Zuideinderpark in Schijndel waar Schijndel/DeWit de tegenstander is. Succes iedereen.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO