26 augustus 2012  Middels eenvoudige overwinning naar volgende ronde

Geplaatst op 26 augustus 2012 • 19:50 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo-T.S.C. 4-1 (2-0)

Zondag 26 augustus, laatste duel in de poulefase voor de districtsbeker. Op bezoek in Veghel T.S.C. (TAVENU-Sparta-Combinatie) uit Oosterhout. De club promoveerde afgelopen seizoen en komt daardoor dit seizoen uit in de Zondag Hoofdklasse van district Zuid I. Men kende de hoogtij dagen in de hoofdklasse eind jaren tachtig, begin jaren negentig maar moesten ook vanaf 2000-2001 acteren in de derde klasse, en dat voor tien seizoenen. Nu is men weer bezig met een opmars met trainer Rob Sestig die dit seizoen alweer aan zijn vierde seizoen begint en dus al twee promoties heeft bewerkstelligt.

In deze bekercompetitie heeft men inmiddels al twee nederlagen geleden en dus is men al uit geschakeld. Door de uitslag  (1-1) van het andere duel in deze poule, de wedstrijd tussen Achilles Veen en VVGZ werd gisteravond gespeeld, mocht Blauw Geel zelfs een nederlaag lijden om toch de volgende ronde te halen.

Blauw Geel begon wat slordig aan het duel en dat koste Jeroen Janssen in de 5e minuut al een gele kaart. Hij haalde een speler op de rand van het strafschopgebied onderuit. In de 12e minuut slaat Blauw Geel toe. Wesley Meeuwsen wordt in het zestienmetergebied aangespeeld en hij aarzelt geen moment. De bal gaat direct op doel en omdat de doelman er hier niet al te best uit ziet vliegt de bal dan ook binnen: 1-0. Acht minuten later is het duel al gespeeld. Blauw Geel krijgt een corner. Jeroen Minneboo krijgt de bal uit de corner bij de tweede paal voor zijn voeten en schiet direct. De bal gaat via de lat en de binnen kant van de verre paal over de doellijn: 2-0. Het duel wordt er niet beter op, mede ook door enkele hevige onweersbuien. Scheidsrechter de Goeij telt af en toe de seconden tussen blits en gerommel en hoeft gelukkig het duel niet (tijdelijk) te  staken. In de 30e minuut het eerste echte gevaar van TSC. Een kopkans uit een vrije trap wordt bij de tweede paal in geheel vrije positie niet goed verwerkt en gaat dus langs. In de 32e minuut weer een kans voor Blauw Geel. Wesley Meeuwsen trekt in het strafschop gebied de bal vanaf de achterlijn goed voor op de opgekomen Guus Peters. Hij heeft echter de pech dat zijn inzet recht op de doelman af gaat. In de 41e minuut TSC’ s tweede gevaar want bij een snelle uitbraak wordt Sten v Vessem op het verkeerde been gezet maar kan Jeroen Janssen de inzet met zijn vingertoppen over de lat tikken. Het is dan ook nog 2-0 als beide teams gaan rusten.

In de rust Blijft Jeroen Janssen achter in de kleedkamers en is zijn vervanger Sander Maas. Hij moet meteen handelend optreden na die rust. Eerst kan hij een inzet tot corner boksen om vervolgens een inzet vanuit de corner net over de lat te tikken tot een nieuwe corner. Het weer wordt niet beter maar de wedstrijd ook niet. TSC kan gewoonweg niet en Blauw Geel lijkt het wel te geloven. In de 62e minuut voert trainer Francois Gesthuizen een dubbele wissel toe: Alexander Mols en Dirk Kroon worden vervangen door Emiel vd Sanden en Martijn v Loon. Mustafa Guler schuift daardoor naar de rechtsback positie en Martijn komt op het midden veld te spelen. In de 69e minuut zet Blauw Geel weer even aan. Wesley Meeuwsen speelt Emiel vd Sanden aan en hij wederom legt goed terug op de in het strafschopgebied opgedoken Camiel v Doorn. Helaas leunt hij te ver achterover waardoor zijn inzet hoog over de kruising gaat. Twee minuten later is het wel raak. Mustaf Guler zet prima voor vanaf de rechterflank waardoor Emiel vd Sanden bij de tweede paal de bal al koppend terug kan leggen zodat Wesley Meeuwsen met buitenkantje voet quasi nonchalant kan binnen tikken: 3-0. Acht minuten later, evenals dus na de 1-0, scoort Blauw Geel weer. Murat Korkmaz stoort prima en pikt de bal op waarna hij de bal afgeeft aan Wesley Meeuwsen die beheerst zijn derde en Blauw Geels vierde produceert: 4-0. TSC loopt nog tegen en gele kaart aan in een overigens zeer sportief duel. Een speler trekt de bijna doorgebroken Camiel v Doorn aan het shirt. In de 88e minuut krijgt TSC nog een cadeautje van Blauw Geel want Sander Maas brengt de bal in het spel door Jeroen Minneboo aan te spelen. Deze wordt verrast door een snelle TSC aanvaller die hem de bal afhandig maakt en vervolgens Sander omzeilt zodat hij heel gemakkelijk de 4-1 kan intikken, 4-1 wat dan ook de einduitslag wordt.

Blauw Geel werd eerste in de poule en bereikt de volgende ronde en zien we dus in oktober weer terug in de districtsbeker. Vorig seizoen was men na drie duels al uitgespeeld. De wedstrijd van vandaag was door de vroege goals als snel gedegradeerd tot oefenwedstrijdje maar uiteindelijke een goede generale voor de competitiestart aanstaand weekend. Dan zal ook blijken wat deze uitslag waard was want Baronie is zeer zeker ander koek….

Doel: Jeroen Janssen (46e min. Sander Maas),

Achterhoede: Dirk Kroon ( 69e min. Martijn v Loon),  Jeroen Minneboo,  Stephan Dekkers,  Sten v Vessem,

Middenveld:   Mustafa Guler,  Guus Peters,  Camiel v Doorn,  Murat Korkmaz,

Voorhoede:  Alexander Mols ( 69e min. Emiel vd Sanden),  Wesley Meeuwsen,

Scheidsrechter: Dhr. J. de Goeij uit Oss