26 augustus 2012  Zwak Blauw Geel 2 boekt minimale zege

Geplaatst op 26 augustus 2012 • 11:48 • ClubnieuwsSenioren

ODILIAPEEL – Het spel van Blauw Geel 2 leek afgelopen zaterdag nergens op. Het eerste van Odiliapeel had zeker recht op minimaal een gelijkspel. Dat gelijke spel kwam er uiteindelijk niet, na 90 minuten afzien gaf het scorebord een geflatteerde 0-1 aan.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Het favoriete Blauw Geel kon zaterdagavond op sportpark De Smelen geen seconde imponeren. Odiliapeel 1 kreeg een legio aan goede kansen, maar scoren bleek een te lastige opdracht. De gasten uit Veghel vonden eenmaal het vijandige doel. Een fantastische uithaal van Coen van Beljouw was een van de schaarse hoogtepunten.

Paal

Vanaf minuut één probeerde Blauw Geel te domineren, maar het tempo waarin de gasten speelden was veel te laag. Op een mogelijkheid van Bryan van Deursen en een bal op de paal van Geert van Dooren kwam Odiliapeel nauwelijks in de problemen. Aan de andere kant moest Johnny de Laat een paar keer attent ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Toch ging Blauw Geel met een voorsprong rusten. Coen van Beljouw besloot vlak voor rust de bal eens van buiten de zestien meter, uit de lucht, op de goal te schieten. Het leer verdween ongenadig hard in de kruising. Een beauty.

Competitiestart

De tweede helft was het aanzien eigenlijk niet waard. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar verder dan een bal op de paal kwamen de mannen uit ‘De Peel’ niet. De Veghelaren kregen op een paar mogelijkheden van Nick Scheepers na weinig kansen op de scoren te verdubbelen. Het spel van Blauw Geel baart met de zware competitiestart (Venray uit, Udi thuis) reden tot zorgen. Achterin werd er soms slordig verdedigd en voorin mistte Blauw Geel elke vorm van dreiging. Desondanks mogen de mannen van trainer Lodewijk van Helvoirt terugkijken op een, tot nu toe, geslaagd bekeravontuur. Met negen punten en een doelsaldo van acht doelpunten voor en nul tegen in een poule met louter eerste elftallen was Blauw Geel veruit de sterkste. Een knappe prestatie wat perspectief biedt voor het komende jaar. Al moet het spel een stuk beter dan tegen Odiliapeel.