20 augustus 2012  Bekerouverture met winst

Geplaatst op 20 augustus 2012 • 12:18 • ClubnieuwsSenioren

V.V.G.Z. 1 – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO 1       2-5     (1-2)

Zaterdag 18 augustus, Nederland zucht onder een tropische hitte, het voetbalseizoen begint met de officiële wedstrijden. Districtsbekerwedstrijden worden gespeeld en voor Blauw Geel betekende dit een wedstrijd in Zwijndrecht. Zaterdagvereniging Voetbal Vereniging Geluksvogels Zwijndrecht was de gastheer voor Blauw Geel. Het duel werd gespeeld, niet op het natuur hoofdveld, op een kunstgras bijveld. VVGZ speelt al sinds het seizoen 96-97 in de eerste klasse en zelfs een seizoen in de hoofdklasse. Trainer Francois Gesthuizen kon nog niet beschikken over Jeroen Minneboo, hij was pas net terug van vakantie, en Wesley Meeuwsen vanwege werkverplichtingen.

Het duel begon iets na 17.00 uur en Blauw Geel begon voortvarend aan het duel, het combineerde gemakkelijk en wist in de eerste twintig minuten dan ook al twee keer het doel te treffen. Eerst scoorde Alexander Mols, 7e minuut, en ongeveer tien minuten later verhoogde Enis Genc de score. Kort daarop maakte Desly Schilders in de ogen van de scheidsrechter een overtreding wat hem geel opleverde maar erger was dat bij een drinkpauze Desley geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger werd Stef Adank waardoor Guus Peters een linie moest zakken. De organisatie leek even zoek want VVGZ drong aan en scoorde de aansluitingstreffer. Blauw Geels rechterflank werd eer wel erg gemakkelijk uitgelopen en de snelle aanvaller ronde beheerst af: 1-2. Na die aansluitingstreffer had Emiel vd Sanden de marge weer op twee kunnen en moeten zetten. Een prima voorzet van Murat Korkmaz van de linkerflank kwam bij Emiel bij de tweede paal prima voor zijn voeten. Hij had van een tegenstander niets te duchten maar werkte de bal voor open doel langs. De rust stand was dan ook 1-2.

Na de rust was Mustafa Guler in het kleedlokaal achter gebleven en zijn vervanger was Erik v Loon. Hij nam de plaats in van Guus Peters zodat die weer in de middenlinie kon plaats nemen. De eerste kan na rust was voor Blauw Geel. Een afstandspoeier van Stephan Dekkers kon ter nauwer nood tot corner worden getikt en de corner was gevaarlijk maar helaas kopte Guus Peters in vrije positie de bal naast omdat hij de bal niet goed kon raken. VVGZ ging meer aanvallend te werk. In de 48e minuut maakte Dirk Kroon een grove overtreding van achteren. Hij had geluk dat de scheidsrechter mild was en slechts geel trok want rood had ook op zijn plaats geweest. VVGZ kreeg vervolgens een grote kans op de gelijkmaker maar de goede anticiperende Stephan Dekkers kon een inzet tot corner verwerken. In de 52e minuut ziet Blauw Geel dat de opgestoomde Sten v Vessem zijn inzet op de paal doet belanden. In de 58e minuut wederom een domme overtreding van Dirk Kroon op een plaats waar dat niet nodig is. Hij raakt zijn tegenspeler halverwege eigen helft, strak langs de zijlijn, en krijgt zijn tweede gele kaart getoond. Hij benadeeld daarmee zijn eigen team, dom en erg jammer. Een minuut later komt Blauw Geel er op fantastische wijze uit. Enis Genc speelt Alexander Mols aan en hij speelt in een keer de bal door op de in de diepte sprintende Murat Korkmaz die vervolgens beheerst de bal hoog in het doel afrond: 1-3. Lang kan Blauw Geel van de marge niet genieten want amper een minuut later wordt Jeroen Janssen verrast door een afstandsschot. De niet zo’n harde inzet gaat over de te ver voor zijn doelstaande Jeroen heen en valt midden in het doel onder de lat binnen: 2-3. Francois Gesthuizen voort nog een wissel door: Emiel vd Sanden wordt vervangen door Camiel v Doorn. VVGZ speelt men een man meer en wordt af en toe wat dreigender maar ziet de bal niet meer over de doellijn gaan. Blauw Geel voert de score echter nog wel op. In de 87e minuut wordt in de ogen van de scheidsrechter een overtreding gemaakt op Alexander Mols. Bij VVGZ vinden ze dit een kadootje, een kadootje voor Blauw Geel met gevolgen want Guus Peters krult de bal laag voorbij de VVGZ muur en deze bal gaat rakelings via de paal binnen: 2-4. Het wordt ook nog 2-5 voor tijd want Alexander Mols heeft een prima individuele actie in huis. Hij snijd naar binnen van de linkerflank om vervolgens de bal bij de tweede paal  binnen te schieten.

Blauw Geel wint zijn eerste poule wedstrijd in Zwijndrecht dus met 2-5 van VVGZ. Evenals vorig seizoen wordt dus gewonnen, waarna destijds twee thuisnederlagen volgende en men vroegtijdig werd uitgeschakeld. Dinsdag 21 augustus volgt het tweede pouleduel en wel in eigen huis tegen zaterdag Hoofdklasser Achilles Veen.

In tegen stelling tot VVGZ, waar dus nooit eerder tegen werd gespeeld, speelde men tegen Achilles Veen al wel ooit. In het seizoen 92-93 voor de derde ronde van de Districtsbeker. Derdeklasser Blauw Geel verloor toen (ook) in eigen huis met 1-4 van Tweedeklasser Achilles Veen:  “ andere tijden Blauw Geel”!!!!

Aanvang van het duel is 20:00 uur

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Dirk Kroon,   Desley Schilders (23e min. Stef Adank) ,  Stephan Dekkers,  Sten v Vessem,

Middenveld:   Enis Genc,  Guus Peters,  Mustafa Guler (46e min. Erik v Loon),  Murat Korkmaz,

Voorhoede:  Alexander Mols,  Emiel vd Sanden (61e min. Camiel v Doorn)