22 augustus 2012  Bekerwedstrijd in evenwicht

Geplaatst op 22 augustus 2012 • 13:32 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  Achilles Veen      1-1     (1-1)

Dinsdagavond 21 augustus, Poulewedstrijd twee van de districtsbeker en te gast op het Prins Willem-Alexander Sportpark was zaterdag Hoofdklasser Achilles Veen. De ploeg staat voor het eerste seizoen onder leiding van trainer Johan v Bijsterveld, o.a. oud trainer van Oisterwijk, Schijndel en UDI’ 19. De club zag vele nieuwe spelers komen en heeft mooie ambities. Afgelopen seizoen werd men elfde en kon men zich via de nacompetitie handhaven voor de hoofdklasse. De club won in eigne huis het eerste bekerduel van zondageersteklasser TSC Oosterhout met 4-2.

Bij Blauw Geel kon Trainer Francois Gesthuizen niet beschikken over de geblesseerde Enis Genc, Desley Schilders, Rik v Griensven en Mounir Biyadat. Wel was daar Jeroen Minneboo en Wesley Meeuwsen en zij begonnen dan ook in de basis. Beide ploegen hadden hun eerste duel dus gewonnen en zouden bij winst vrijwel zeker zich al voor de volgende ronde plaatsen. Het duel kwam achter nauwelijks los. Blauw Geel had een veldoverwicht maar kon nauwelijks gevaar stichten. Enigste vermeldenswaardige van het eerste kwartier was een gele kaart voor Wesley Meeusen, een domme gele kaart want hij duwde een speler van Achilles Veen weg. In het tweede kwartier pas in de 30e minuut een hoogte punt en wel voor de gasten. Een prima snelle aanval van Achilles Veen werd door een aanvaller beheerst en hard afgerond, Sander maas was kansloos: 0-1. Blauw Geel had nog niets laten zien maar Achilles tot aan dat moment ook niet. In de 36e minuut een hachelijke situatie in het strafschopgebied van Blauw Geel. Een Achilles speler gaat tegen de grond en zij denken dan ook meteen aan een penalty. Die krijgen ze niet van de leidsman maar deze had even zo goed wel gegeven kunnen worden. In de 42e minuut krijgt Blauw Geel een corner en uit deze corner heeft men succes. Stephan Dekkers kan in behoorlijke vrije positie de bal in het doel koppen waardoor een terechte gelijke stand op het scorebord staat met de rust.

Na de rust een iets meer vooruit voetballend Achilles Veen, nog wel steeds compact. Maar ook nu gebeurd er weer erg weinig voor de doelen. In de 66e minuut krijgt Achilles Veen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, niets opmerkelijks, wel opmerkelijk is dat de scheidsrechter zich aan zijn kuit lijkt te hebben gebesseerd en hij een behandeling nodig heeft. Gelukkig kan hij de wedstrijd hervatten en tot een goed einde brengen. In de 70e minuut krijgt Jeroen Minneboo een terechte gele kaart. Hij vloert een aanvaller als deze dreigt door te breken en in alleen gang richting Sander Maas zou kunnen, nuttige overtreding dus. Trainer Francois Gesthuizen slaat aan het wisselen en hij vervangt in de 71e minuut Jeroen janssen voor Martijn v Loon, Guus Peters schuift daardoor een linie naar achteren,en in de 74e minuut vervangt hij Alexander Mols voor Emiel vd Sanden. In de 74e minuut denkt heel Blauw Geel aan een penalty. Murat Korkmaz heeft een mooie individuele actie op de rechterflank en snijd dan vervolgens naar binnen. In het strafschopgebied gaat hij neer maar de scheidsrechter ziet ook hier geen penalty in, ook deze had gegeven kunnen worden evenals die van voor de rust voor Achilles Veen. In de 87e minuut nog een misverstand in de Blauw Geel defensie waardoor een Achilles Veen speler snel weg kan. Gelukkig voor Blauw Geel schiet hij te vroeg op doel zodat Sander Maas de bal kan pareren. In de 89e minuut krijgt Mustafa Guler nog een enorme swieper van een tegenstander, deze blijft helaas onbestraft, waardoor hij wel moet uitvallen en hij in de slotminuut nog moet worden vervangen door Stef Adank.

Het duel eindigt dus in een 1-1 gelijkspel en dat zal iets zijn waar beide ploegen mee kunnen leven. Beiden hadden te weinig in te brengen voor beide doelen, Blauw Geel had wel een veldoverwicht maar te veel moeite met het compacte spel van de gasten, Achilles Veen had ook te weinig stoot kracht maar kon fysiek makkelijk op de been blijven. Beide hebben nu dus vier punten in de poule waar dus de beste twee ploegen door gaan. In het andere duel in deze poule verloor TSC in eigen huis in Oosterhout met 0-1 van VVGZ. TSC is daarmee zeker dus uitgeschakeld. Zaterdag speelt dan Achilles Veen nog thuis tegen VVGZ en zondag ontvangt Blauw Geel dan TSC.

Blauw Geel en TSC kwamen elkaar nog nooit tegen, zondag dus wel. Voor TSC staat niets meer op het spel, Blauw Geel kan na het mislukte bekeravontuur van afgelopen seizoen nu wel de volgende ronde halen. Laten we ook hopen dat dit gebeurd….