24 november 2019  PRIMA PRESTATIE NA VRIJE SPEELRONDE, WINST IN DE BETUWE

Geplaatst op 24 november 2019 • 21:54 • NieuwsClubnieuws

PRIMA PRESTATIE NA VRIJE SPEELRONDE, WINST IN DE BETUWE

FC Lienden – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-2) 1-2 We schrijven zondag 24 november en het is eigenlijk best lekker herfstweer, niet veel wind, beetje zon en de temperatuur is redelijk. Zeker voor voetballers prima weersomstandigheden. Na een vrije speelronde vorig weekend moest Blauw Geel deze zondag aantreden in Lienden tegen de plaatselijke FC. De FC (Lees FC Lienden), de Blauw Witte Zebra’s, onder leiding van oud prof Hans van de Haar staan op een 10 plaats met 14 punten uit 10 duels. Daar waar Blauw Geel vorig weekend vrij was traden de Liendenaren aan in Haaksbergen waar zij met een 1-1 gelijkspel vandaan kwamen. In de vijf eerdere thuiswedstrijden had men alleen kunnen winnen van Hoogland, werd er drie keer gelijkgespeeld en verloor men van Gemert. Zaak dus om nu eindelijk weer eens te winnen in eigen huis. Blauw Geel wilde natuurlijk na een vrije speelronde niet meteen verliezen. Er werd vandaag ook geschiedenis geschreven voor beide clubs want het was de eerste wedstrijd ooit tussen beide clubs.

Voor Trainer Niels v Casteren waren er nauwelijks personele problemen en dus weer een luxe probleem voor de opstelling. Maar hij houd nu even logischer wijze vast aan de teamsamenstelling die de meeste wedstrijden prima draait.

Op sportpark De Abdijhof begon het spel na het fluitsignaal voor aanvang met een minuut stilte “voor”!!?? racisme zoals de omroeper het omriep (uiteraard werd bedoeld Tegen racisme). Daarna was het een uitermate slordig begin van beide teams die soms ballen zo maar elkaar toespeelde. Het eerste moment was in de 3e minuut als Ben van den Nieuwenhof de bal zo krijgt aangespeeld. Helaas besluit hij niet tot een schot maar komt de bal toch nog terecht bij Mark Dobbelsteen. Het schot van Mark wordt door een goed gestrekte doelman gepakt. In de 6e minuut krijgt de FC een vrije trap maar doelman Ralph Vos kan zonder problemen de bal pakken. In de 7e minuut wint Niels Wouter twee maal een kopduel en komt de bal daarna bij Ben van den Nieuwenhof. Ben passt de bal op Mark Dobbelsteen en hij blijft geweldig sterk aan de bal om vervolgens vanuit een vrij scherpe hoek de bal bij de tweede paal binnen te schieten: 0-1. In de 13e minuut een soort van antwoord van de gastheren maar de gevaarlijke voorzet is een prooi voor doelman Ralph Vos. Een minuutje later hoeft hij niet in de grijpen bij een gevaarlijk schot van afstand want de bal gaat over het doel. We zijn net voorbij het kwartier als Blauw Geel de 0-2 laat aan aantekenen. Een geweldig mooi opgezette en aanval met snel uitgevoerde combinaties op de rand van het zestienmetergebied zorgt er voor dat de bal uiteindelijk terecht komt bij Koen van der Zanden. Hij rond beheerst af en zet daarmee zijn ploeg op een comfortabele voorsprong. Een minuutje later voorkomt Ralph Vos met een geweldige redding de aansluitingstreffer. Salim Mansouri krijgt even te veel ruimte voor een schot en haalt hard uit maar ziet zijn inzet met een fraaie duik naar de zijkant gebokst.  In de 20e minuut  stuurt Sander Egmond de bal op Koen van der Zanden en heeft de FC geluk dat de voorzet in niemandsland beland. In de 26e minuut veert de aanhang van de thuisclub op als Frank Wiafe wordt weggestuurd. Het is echter Tim Rerimassie die met een perfecte sliding een inzet of voorzet voorkomt en de FC slechts een corner rest. Vanaf dat moment houden beide ploegen elkaar goed in evenwicht en speelt het spel zich voornamelijk af tussen beide strafschopgebieden zonder dat er dus nog echt spectaculaire dingen voor de doelen gebeuren. Het is pas in de laatste minuut dat Blauw Geel ontsnapt aan een aansluitingstreffer. Uit een snoeihard schot beland de bal via de onderkant van de lat terug het veld in en dus gaan beide ploegen rusten met een 0-2 stand.

Al snel na de rust blijkt er een onherkenbaar ogend FC op het veld te staan. Ze voetballen nu richting kantine en bloedfanatieke eigen supporters. De druk wordt vanaf de aftrap opgevoerd. Het is de 49e minuut als voor de tweede keer de thuisclub de bal op de lat ziet belanden. Sten Vreekamp ditmaal en Tim Rerimassie weet daarna de bal weg te werken. Maar aanval na aanval volgt nu op het Veghelse doel. In de 54e minuut wordt zo’n aanval volgens de leidsman gestopt met een overtreding en de FC krijgt een vrije trap op zo’n 20 meter voor het doel. Tom Menting neemt de vrije trap en het is Ralph Vos die met een geweldige redding en de nodige flair de bal over de lat tikt. Blauw Geel komt er amper nog uit en de druk wordt groter en groter. Logisch ook want als de 0-2 blijft heeft de FC ook niets. In de 63e minuut ziet de aanhang van de FC de bal al in het doel liggen maar met een uiterste inspanning wordt diezelfde bal nog weggewerkt op de doellijn tot een corner. In de 65e minuut kan Blauw Geel eindelijk een goede counter plaatsen. Mark Dobbelsteen is weg op de rechterflank en zet voor richting Koen van der Zanden. De counter is goed, helaas de afronding niet want Koen schiet de bal in het zijnet. In de 68e minuut een afstandspoging namens de FC maar de bal gaat over het doel. De FC blijft de druk opvoeren maar moet daarbij ook meer ruimtes weggeven en dus krijgt Blauw Geel meer mogelijkheden tot counteren. In de 75e minuut stuurt Sander Egmond de bal naar de ingevallen Danny Verbakel. Hij gaat schuin op het FC doel af maar schiet de bal helaas voorbij de verkeerde kant van de verre paal over de lijn. Dit was echt een goede kans om het duel op slot te gooien maar deze wordt niet benut. In de 79e minuut grijpt de Blauw Geel defensie niet adequaat genoeg in maar heeft het geluk dat de afronding van de FC te wensen over laat. Een minuutje later weer een snelle counter van Blauw Geel. Danny Verbakel is weg over de linkerflank  en zet de bal voor waarbij Sander Egmond met een bekeken overstapje de bal doorlaat op de geheel vrijstaande Ben van den Nieuwenhof. Helaas voor Ben en Blauw geel laat hij deze riante kans onbenut want hij schiet de bal over het doel. Amper een minuutje later een derde grote mogelijkheid namens Blauw Geel om het duel definitief te beslissen. Danny Verbakel kan op het doel af vanaf de flank maar zijn inzet wordt door de doelman gekeerd en er is ook niemand alert genoeg om de geloste bal alsnog binnen te tikken. Als het je maar niet fataal wordt dat je drie riante kansen uit counters onbenut laat?! De FC blijft er nu nog in geloven en houd met fel en snel aanvalsspel de druk enorm hoog. In de 83e minuut valt dan de aansluitingstreffer. Djamel Boerstra schiet van afstand de 1-2 binnen.

Nu gaat het nog stormen op De Abdijhof mede ook door het fanatieke supporteren van de eigen aanhang achter het doel van Ralph Vos. Blauw Geel moet alle zeilen bijzetten om de winst over de streep te trekken. In de 87e minuut loopt Martijn van Kessel, die in al het geweld weer een puike partij speelde, nog een gele kaart op. Ondanks de ruime blessuretijd die wordt bijgetrokken komt de FC niet meer langs zij en neemt Blauw Geel lekker drie punten mee. Na affluiten zijn er helaas nog minder mooie taferelen te zien als Blauw Geel spelers en supporters door fanatieke thuissupporters worden belaagd, zeer waarschijnlijk als gevolg van frustratie. Jammer want zoiets is totaal onnodig en hoort ook niet thuis op en rond een amateurveld.

Blauw Geel schrijft drie lekkere punten bij op het conto. Het speelde tactisch een sterke wedstrijd en er werd gestreden voor elke meter. Het had voor de rust nauwelijks iets te duchten van de thuisclub maar een donderspeech die Hans van de haar ongetwijfeld in de rust had afgestoken bracht een ander thuisclub op de grasmat. Ondanks de enorme druk hield men stand en was het alleen jammerlijk en zorgelijk dat men een van de zeker drie kansrijke counters niet wist te benutten.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Op bezoek komt dan promovendus Groene Ster uit Heerlerheide. Voor ons geen totaal onbekende want in de hoofdklasse vonden al vele confrontaties plaats tussen beide. De kampioen van vorig seizoen uit de hoofdklasse kende een geweldig start in het debuut jaar in deze derde divisie. In de eerste zeven duels werd niet verloren waarna in het achtste duel pas de eerste nederlaag, onverwacht in eigen huis, werd geleden tegen Westlandia. Daarna volgde een bekersensatie door VVV Venlo uit te schakelen maar verloor men vervolgens wel twee duels op rij. Daarna was er weer een winst (Jong ADO Den Haag verloor in Limburg)en dit weekend speelde men met 0-0 gelijk in eigenhuis tegen het bezoekende HSC’21. Negentien punten uit 12 duels en een keurige 6e plaats op de ranglijst. Het wordt vast en zeker een boeiend duel komende zondag op het Prins Willem Alexander Sportpark!!

De winnaar zou dan uitstekende zaken kunnen doen……..

Doel:  Ralph Vos,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Tim Rerimassie,  Tom Dekkers,  Zain Moghal,

Middenveld:  Martijn van Kessel,  Mark Dobbelsteen,  Sander Egmond,

Voorhoede:  Koen van der Zanden (71e min. Mustafa Guler),  Niels Wouters (61e min. Danny Verbakel),  Ben van den Nieuwenhof (87e min. Jeroen van Schoonhoven).

Scheidsrechter: Dhr. W. Bronsvoort

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. B. Seegers en Dhr. F. Winter