26 november 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 26 november 2019 • 19:51 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Een prima zondag voor het vaandelteam dat met 1-2 won bij Lienden prima omschreven in het verslag van Antoine en de mooie plaatjes van Gerard. Zondag komt Groene Ster naar Veghel waar we het laatst tegen speelden op zondag 28 augustus 2016. In het kampioensjaar in de Hoofdklasse werd het in Veghel een 1-0 overwinning door een treffer van Danny Verbakel. De Eerdenaar passeerde Willem jan Thijssen met een diagonaal schot in de verre hoek: 1-0. Later in Heerlen in januari werd het een 1-3 winst met twee maal Joey Hellstern en eenmaal Alexander Mols. Dit stukje nostalgie krijgt u gratis van de Corner aangeboden.

Door Peter Kuijpers

Advent overweging
Bij het RK van Blauw Geel’38 is al geruime tijd geleden de typex-roller overheen gegaan, maar vond het toch een leuke aanhef. We lopen alweer richting het einde van het jaar waar we de traditionele (gelukkig hebben we die nog) gebeurtenissen weer de revue zien passeren. De Kerstborrel, Olliebollentoernooi en op de eerste dag van 2020 de nieuwjaarsreceptie van deze club. Het laatste , of eerste zo u wilt, evenement dat elk jaar weer heel druk bezocht wordt. Wat verwachten we voetballend gezien in het komende jaar. De terugkeer van Desley en Ymanuel die weer wedstrijden gaan spelen voor de selectie. Zal JO 13-1, ons hoogst spelende jeugdteam, zich kunnen handhaven? Wordt JO 15-1 Kampioen? En wat gaat JO 17-1 ons brengen dat tot nu toe wisselvallig presteert. JO 19-1 met of zonder Ben maakt dat veel verschil? Vragen waar het komende half jaar een antwoord op komt. En dan onze zaterdagteams waar Zaterdag-2 een klasje hoger wéér ruim bovenaan staat in de eerste klasse. Als het team dit jaar kampioen wordt promoveert het naar de reserve Hoofklasse zaterdagvoetbal. Een klasse waar bijvoorbeeld AjaxAFC-2, Spakenburg-2, en IJssemeervogels-2 in spelen. Zou een geweldige prestatie zijn. Maar ook waar het spiksplinternieuwe Zaterdag-3 zich steeds meer laat gelden waarvoor hulde.

Blauw Geel reserves vergeten te winnen bij HVCH
Youssef: “In de eerste helft een rommelige wedstrijd door het slechte veld en mede dáárdoor vele foute passes van beide kanten. Een licht overwicht van Blauwgeel met twee mooie doelpunten. De 0-1 werd gemaakt door Joey vanuit een mooie diepte bal van Daniël. De 0-2 werd gemaakt door Tijn op een steekbal vanuit Joey. HVCH kwam er een paar keer zeer gevaarlijk uit maar Jonas was uiterst alert en verrichte een paar zeer nuttige reddingen. 2e helft zelfde spelbeeld met een steeds slechter veld en daardoor minder voetbal. De 1-2 kwam uit de lucht gevallen. Het antwoordt van Blauwgeel kwam in de slotfase nadat een aantal mogelijkheden niet goed werden uitgespeeld. Een zuivere strafschop werd trouwens ook niet gegeven voor Blauwgeel. Uiteindelijk een mooie steekbal door Bram waardoor Stef de keeper kon omzeilen en diagonaal de bal kon inschieten 1-3. Wat daarna gebeurde in de slotminuten is eigenlijk niet te beschrijven, door naïef en kinderlijk verdedigen is HVCH toch nog terug kunnen komen, in de paar slot minuten die nog te spelen waren. 2 punten weggegeven althans zo voelde het na het laatste fluitsignaal.” Blauw Geel-2 speelt zondag om 10.30 uit naar Sparta’25-2 in Beek en Donk (Laarbeek)

Jeugdvoetbal

Deze week weer het onverkorte verhaal van de trainers van onze standaard jeugdteams.

JO 13-1 verliest met 3-0 bij UNA
Nicky: “Na de hele goede overwinning op UDI’19 afgelopen dinsdag was het gevoel in de groep goed! Vandaag tegen UNA was gezien eerdere uitslagen weer een nieuwe uitdaging. Met dezelfde instelling en opdrachten gingen we de wedstrijd in. Na een lastige beginfase kwamen we beter in de wedstrijd en kregen we verschillende kansjes. 0-0 was een terechte ruststand. Na rust begonnen we weer prima maar kwamen helaas op 1-0 achterstand. Daarna kregen we kansen op de gelijkmaker, waar we volgens mij een penalty moeten krijgen. In de omschakeling wordt de 2-0 gemaakt en snel daarna 3-0. 50 minuten erg goed gevoetbald, laten zien mee te kunnen met het niveau en zeker een punt verdiend.” Zaterdag om 11.30 uur speelt JO 13-1 thuis tegen Unitas’59 uit Eindhoven.

JO 15-1 houdt koppositie door 4-1 winst op DVV
Noimin: “Ondanks een 0-0 ruststand was de eerste helft voetballend prima met goede mogelijkheden om te scoren. Maar daarentegen was DVV ook niet ongevaarlijk met wat mogelijkheden om goede kansen te creëren tegenover de Blauw Geel keeper Harm. Na rust kwam DVV verrassend op voorsprong nadat Harm de bal buiten zijn doelgebied niet goed verwerkte en een DVV-speler vanaf 35 meter over Harm heen schoot en de bal in het doel rolde. Hierna kreeg DVV weer een mogelijkheid om te scoren maar gelukkig bleef het bij die ene tegendoelpunt. Daarna was het Aybars die opstond en belangrijk was voor de eerste drie doelpunten. 1-1 Aybars 2-1 Brecht (assist Aybars) 3-1 weer Aybars.10 minuten voor het einde moest Aybars geblesseerd het veld verlaten. De 4-1 was het mooiste hoe je als team een doelpunt kunt maken. Met zelfs een man minder bleef JO15-1 goed positiespel spelen en dat resulteerde dat er na minstens 10 schijven van Blauw Geel spelers als laatste Marijn werd gevonden zodat hij oog in oog met de DVV keeper de 4-1 kon scoren. De volgende wedstrijd hopen we weer drie punten te pakken bij de thuiswedstrijd tegen De Treffers JO15-1.”

JO 17-1 verliest schlemielig van Gemert met 0-1
Weer een kleine nederlaag en het zit de mannen van Geert niet meer mee. Volgende week onverdiend verlies tegen Nuenen, zaterdag hetzelfde verhaal thuis tegen Gemert. Komende zaterdag uit naar de Treffers om 13.00 uur al!

JO 19-1 wint bij laagvlieger RKDVC 0-3
Vincent: “Met een aantal wisselingen in de basis opstelling was het in het begin even wennen op het drassige veld. Een open eerste helft waar beide teams hoog druk zetten. Voor rust kregen wij twee grote kansen door Talip en Stef maar jammer genoeg geen doelpunten. Na rust werd het éénrichting verkeer en viel in de 47e 0-1 door een goede aanval over rechts waar Douwe Hadi bediende die de bal hard in het dak van de goal schoot Vervolgens maakte Talip de 0-2, assist Stef van Berlo. Halil was verantwoordelijk voor de 0-3. Een goede overwinning. En door verlies van Wittenhorst en Nuenen staan wij nu derde.” JO 19-1 speelt zaterdag 7 december thuis tegen Gemert.

De komende twee weken ben ik (Peter) niet op het sportpark voor medische behandelingen. Dit in verband met een op stapel staande verhuizing. Zaterdag 14 december ben ik weer aanwezig.