15 oktober 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 15 oktober 2019 • 13:48 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Het wonder van Blauw Geel’38 zondag in het duel met HSC’21. Laten we nou eerlijk zijn niemand gaf nog een cent voor de kansen van het vaandelteam na de 0-2 stand met de rust. De Haaksbergers miste zelfs in de 46e minuut dé kans op 0-3, maar het viel anders uit zoals te lezen in het verslag van Antoine van der Cammen. Ooit zei de in het nauw gedreven Olivier B Bommel vanuit zijn Schicht tegen Tom Poes: ‘Verzin een list Tom Poes’ Iets van die strekking moet Niels ook tegen zijn staf hebben gezegd na 45 minuten. O ja voor de jonge gamers en netflixers onder ons. We hebben het hier over creaties uit een bekende strip tijdens de jaren zestig van Maarten Toonder.

Door: Peter Kuijpers

Iedereen bedankt voor de verjaardagwensen die door een administratieve fout een dag te vroeg kwamen. Het is echt 16 oktober. Stond overigens ook dat ik ooit op het Zwijsen college heb gezeten. Nee dus, wij gingen vanuit de Oranjewijk braaf naar de LTS. Ook speelden wij voetbal waar hockey voor anderen wijken was. Het lijkt wel of ik dat profiel na een flesje Rioja Faustini 2009 (beste jaar) heb ingevuld. Nogmaals excuses en bedankt voor vele warme apjes en meldingen gaf hier een senang gevoel.

In memoriam Hennie Mimpen †
Henny Mimpen, wie is dat nu weer? Ik las zijn overlijdensbericht twee weken geleden. Nou ja ‘las” ik lees die berichten nooit, maar werd getipt door een goede kennis. Henny Mimpen is een leeftijdsgenoot en woonde vroeger in de Oranjewijk. Hij is er niet als ik in geboren, maar kwam van elders met zijn ouders in Veghel wonen. Henny was een krachtpatser die elke dag wel voor de spiegel leek te staan in de sportschool. Op de eerste plaatst waren die er toen nog niet en ten tweede hij was er de jongen niet naar. Het was een echte gespierde rouwdouwer met een postuur van Rico Verhoeven. Blonk uit met voetbal en via de Blauw Geel’38 jeugd speelde hij ook nog een of twee seizoenen in het eerste team. Scoorde vier goals zover mijn administratie klopt. Trainer was destijds in het seizoen 1966 – 1967 Ad de Jong. Hennie verhuisde alweer kort na zijn komst in Veghel naar Volkel waar hij nog jaren speelde. Hennie Mimpen overleed op 29 september in de leeftijd van 71 jaar: RIP.

Jeugdvoetbal

OJC Rosmalen JO 13-1 – Blauw Geel’38 JO 13-1 5-0
Volkomen kansloos was JO 13-1 op de Groote Wielen in Rosmalen. Het verhaal van trainer Nicky is duidelijk: Waar we vandaag zelf ons eigen niveau van de laatste weken niet haalde, speelde we ook tegen een erg sterke tegenstander. Met veel fysieke kracht een paar maten te groot voor ons vandaag. We gingen rusten met 3-0 en eindigden met 5-0. Nu een week vakantie na een prima start van de competitie met 6 punten uit 4 wedstrijden. Na de vakantie staat de belangrijke wedstrijd thuis tegen UDI’19 op het programma!”

Union JO 15-1 – Blauw Geel’38 JO 15-1 1-3
De mannen van Noi en zijn team gaan als de bekende speer. Vier gespeeld en twaalf punten is veelzeggend. Afgelopen zaterdag werd er in Malden opnieuw gewonnen. Noimin: “Na 50 seconden stonden we met 1-0 achter. Vijf minuten later werd het 1-1 door Daan. In de twintigste minuut 1-2 met een treffer van Aybars. Vijf minuten later scoorde Daan opnieuw voor de 1-3 wat later tevens de eindstand was. Ruststand dus 1-3. Na de rust een wedstrijd waar Blauw Geel de meeste en gevaarlijkste kansen had maar helaas niet doeltreffend was. Union bleef geloven in een aansluitingstreffer omdat we verzuimden om de kansen af te maken en daarom werd het nog spannend. Tien minuten na rust moest Quint met de brancard afgevoerd worden met ogenschijnlijke stevige knieblessure. De diagnose nadien was niet ongunstig en er werd een foto gemaakt om breuk uit te sluiten. Hopelijk snel weer terug.” Zaterdag voor de beker uit Brandevoort in Helmond.

UDI’19 JO 17-1 – Blauw Geel’38 JO 17-1 1-3
Winnen in Uden bij UDI’19 blijft altijd speciaal. De clubs hebben overigens een prima band met elkaar dus no hard feelings, maar winnen op Parkzicht is altijd leuk en dat zal andersom zeker ook wel zo zijn. Geert: “De wedstrijd vanaf de eerste tot de laatste minuut gedomineerd. Met momenten goed positiespel en prima uitgespeelde kansen. Echter zoals vaker dit seizoen verzuimen wij onze kansen te maken. Na vijf minuten spelen maakte Ayoub na een goede individuele actie de 0-1. De 1-1 viel helaas al snel door een slimme vrije trap van UDI’19. Dit was een spaarzaam moment van de Udenaren op de Blauw Geel’38 helft. Gelukkig maakte Milan volledig terecht een doelpunt door een prima vrije trap vanaf de zijkant door Remko. 1-2 met rust was erg mager gezien het spelbeeld. Het spelbeeld veranderde na rust weinig. Echter viel de 1-3 pas laat waardoor de spanning ondanks het spelbeeld erin bleef. Ook de derde was van Ayoub. Goed spel vandaag maar wij moeten echt effectiever zijn. De afronding laat nog wat te wensen over. Volgende week uitwedstrijd voor de beker tegen NWC.”

AZSV JO 19-1 – Blauw Geel’38 JO 19-1 0-2
Eindelijk een overwinning en dat na 120 kilometer enkel rijden naar Aalten in Gelderland. Vincent: “Afgelopen Zaterdag tegen AZSV de verste uitwedstrijd, bijna in Duitsland (fast in Deutschland). We startten sterk en creëerden direct een aantal mogelijkheden. Uit de eerste corner gaf Ben goed voor en kopte Hadi de 0-1 binnen. We bleven domineren en scoorden in de 25e minuut de 0-2 door Stein Wederom uit een corner van Ben. In de tweede helft hadden we de scoren uit moeten breiden, helaas ontbrak hierin de scherpte. Goede eerste overwinning.” Zaterdag is er de beker thuis tegen Sparta’25

Blauw Geel’38-2 laat van zich horen en wint van Groene Ster-2
Na een matige start van de competitie met drie nederlagen werd er zondag gewonnen van Groene Ster. Een hardwerkend Blauw Geel’38 kwam door een treffer van Mert die mocht scoren op aangeven Jean-Claude na een half uur spelen. Vijf minuten voor rust werd het zelfs 2-0. Rijn bereidde voor waar Bram strak af mocht ronden. Dat werd niet de ruststand want na een aantal voetbalbloopers achter elkaar konden de gasten uit Heerlen verkleinen naar een 2-1 ruststand wat een slecht moment was voor Blauw Geel’38. Gelukkig bleef Blauw Geel’38 na rust het betere voetbal leveren wat in de 68e werd beloond met een treffer van Milan naar 3-1. Het voorbereidende werk was hier van Bram. Prima zege mannen. Over anderhalve week naar Gemert-2. Dat opvallend minder presteert dan we gewend zijn van de zwartwitten.