13 oktober 2019  KOPLOPER MET NEDERLAAG NAAR HUIS GESTUURD

Geplaatst op 13 oktober 2019 • 19:11 • NieuwsClubnieuws

KOPLOPER MET NEDERLAAG NAAR HUIS GESTUURD

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – H.S.C.’21 (0-2)  3-2. Na twee opeenvolgende uitwedstrijden met helaas daarbij twee nederlagen stond op deze zondag 13 oktober weer een thuiswedstrijd gepland. Op bezoek de huidige koploper uit Haaksbergen, HSC’21. De groen/witten, met dit seizoen Hidde van Dijk in hun gelederen, presteren buitengewoon goed. Tegen slechts 1 nederlaag en 1 gelijkspel, staan al 5 overwinningen en juist dat willen ze in Veghel voortzetten. Koploper blijft men toch ondanks welk resultaat dan ook maar in de vier voorgaande duels tussen Blauw Geel en HSC’21, ongeacht in Veghel of Haaksbergen, werden louter nederlagen geleden door de Twentse formatie. HSC”21 boekte afgelopen week een mooie 3-0 overwinning in eigen huis tegen Gemert en in de wedstrijden die men wist te winnen kwam het ook vaak snel op een voorsprong. Blauw Geel verloor met 2-0 van Westlandia en wist amper kansen te creëren. Blauw Geel zal voor eigen publiek willen laten zien dat de twee nederlagen in de uitwedstrijden een ongelukje waren. Stunten tegen de koploper zou dus mooi uitkomen om het reeksje van nederlagen snel te doorbreken…

Trainer Niels v Casteren besloot voor dit duel om wederom met een gewijzigde voorhoede te starten t.o.v. vorig weekend. Joey Hellstern mocht starten samen met Koen van der Zanden waardoor Danny Verbakel en Niels Wouters op de bank begonnen. Verder een basisplaats voor Martijn van Kessel en dit was ten kosten van Mustafa Guler op het middenveld.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten en had binnen de 10 minuten er al voor kunnen zorgen dat de gasten ook al hadden moeten aftrappen. In de 7e minuut trapt de HSC doelman de bal zomaar in de voeten van Sander Egmond. Via Mark Dobbelsteen komt de bal bij Jeroen van Schoonhoven die de bal over de uitgekomen doelman wil lobben. Dat mislukt maar de bal komt daarna voor de voeten van Joey Hellstern. Joey raakt helaas de bal totaal verkeerd en daardoor verdwijnt de bal naast de verkeerde kant van het lege doel. In de 9e minuut een diepe bal op Zain Moghal. Hij sprint zijn tegenstander voorbij en vanaf de achterlijn trekt hij nog even naar binnen om vervolgens op doel te schieten, helaas staat de HSC doelman goed opgesteld. De rebound komt voor de voeten van Joey Hellstern maar zijn inzet is te slap. De HSC doelman zag het schot weliswaar laat aankomen maar kon de bal gemakkelijk pakken. HSC komt toch op voorsprong want het eerste schot op doel van Stef Ottink is gelijk raak: 1-0 in de 17e minuut. Via de binnenkant van de verre paal rolt de bal over de doellijn. Blauw Geel is daarna duidelijk van slag en doelman Ralph Vos houd de ploeg een minuutje later al overeind. Desney Bruinink maakt gebruik van het slechte defensieve optreden en kan alleen op de Veghelse doelman af die dus als overwinnaar uit het één tegen één duel komt. In de 20e minuut moet de Haaksbergse doelman handelend optreden omdat een geweldig schot van Sander Egmond op zijn doel af komt. Hij tikt de bal vakkundig over de lat. In de 23e minuut weer een vlot lopende aanval van Blauw Geel over veel schijven waarbij de bal uiteindelijk bij Zain Moghal terecht komt. Hij kan vrij uithalen maar de bal verdwijnt bij de tweede paal over de achterlijn. Een minuutje later wordt een aanval van HSC afgevlagd voor buitenspel zodat het doelpunt dat volgt niet wordt toegekend. Maar Blauw Geel staat niet solide te verdedigen want twee minuten later kan Diego van der Weide alleen op Ralph Vos af. Ook nu wint de Veghelse doelman het directe duel en voorkomt een verdere achterstand. Na dit moment komt het even tot een gelijk opgaande strijd waarin weinig valt te beleven. In de 37e minuut wordt Koen van der Zanden in de dekking aangespeeld en laat hij de bal te ver van zich af springen. De omschakeling van HSC’21 is razend snel en Stef Ottink kan vervolgens een prima voorzet afleveren waarbij Hidde van Dijk alerter is dan Zain Moghal en zodoende de bal kan binnen tikken: 0-2. Vervolgens speelt HSC’21 de eerste helft koelbloedig uit en gaat met een comfortabel ogende 0-2 stand rusten maar de voorsprong had zeker ook hoger kunnen zijn.

Trainer Niels van Casteren grijpt in de rust in. Jeroen van Schoonhoven wordt vervangen voor Niels Wouters en hij zal ongetwijfeld hebben gezegd dat het wat feller mag en in een wat hoger tempo. Vooralsnog lijkt HSC’21 op dezelfde voet verder te kunnen en in de 47e minuut krijgt de ploeg weer één en tegen één situatie. Stef Ottink kan alleen op doelman Ralph Vos af na slecht positiespel en dekkingsfouten achterin bij Blauw Geel. Ralph Vos wordt ditmaal wel gepasseerd maar de bal passeert voor HSC ook de verkeerde kant van de paal. Blauw Geel neemt nu het heft over en in de 52e minuut komt de aansluitingstreffer op het scorebord. Joey Hellstern is op de flank alert en komt voorbij zijn tegenstander om vervolgens de bal over de uitlopende doelman te wippen. Bij de tweede paal valt de bal binnen en lijkt Joey de doelpuntenmaker hoewel Niels Wouters goed was meegelopen voor een verdediger kon ingrijpen en misschien heeft hij de bal een laatste goede zetje gegeven. Belangrijker dan wie de maker is, het is een belangrijk doelpunt: 1-2. Vier minuten later een uitbraak van HSC’21 maar een geode sliding van Martijn van Kessel zorgt ervoor dat het schot hoog over het Veghelse doel gaat en slechts een corner rest voor de Haaksbergers. Die levert niets op. In de 59e minuut is Zain Moghal weer geweldig mee opgekomen en zet hij de bal goed voor. Niels Wouters kan ook koppen maar de bal is recht in de handen van de doelman. Drie minuten later kan Niels Wouters weer koppen want de HSC’21 doelman zit mis bij een voorzet, nu kopt Niels Wouters rakelings naast. In de 68e minuut demonstreert Sjaak Egmond de fellere mentaliteit die door meerdere in de ploeg te zien was na de rust. Hij onderschept een slechte pass voordat de bal over de zijlijn loopt en sprint richting achterlijn. Zijn voorzet moet door de HSC defensie over het eigen doel gewerkt worden om niet de gelijkmaker te hoeven incasseren. Het is nu Blauw Geel dat de klok slaat en ook op gelijke hoogt komt. In de 72e minuut een diepte pass op Danny Verbakel. Hij wordt binnen de beruchte lijnen door zijn tegenstander te lang aan het shirt gehouden volgens scheidsrechter Thijs en deze fluit voor een penalty waar heel HSC’21 dacht een vrijetrap te krijgen vanwege de sliding van Danny richting de doelman. Danny Verbakel gaat zelf het vonnis voltrekken. Hij schiet de bal beheerst in de rechter beneden hoek: 2-2. Nu is HSC’21 het spoor even bijster want slechts twee minuten later kan Niels Wouters op inzet de bal veroveren en die gaat via Sander Egmond vervolgens snel naar Danny Verbakel. Helaas raakt Danny de bal niet goed en de bal verdwijnt naast het doel. In de 82e minuut kan Niels Wouters een voorzet nabij de penaltystip goed aannemen maar helaas legt hij de bal niet op maat terug zodat HSC’21 even voor lucht kan zorgen. In de 87e minuut is Blauw Geel te laat bij de les als HSC’21 snel en slim een corner neemt. De bal gaat vanaf een afstand rakelings over het Veghelse doel. In de 88e minuut een prima pass van Sander Egmond op Danny Verbakel en deze wordt nu binnen de beruchte lijnen gevloerd. Daar waar menig scheidsrechter dan geen penalty meer durft of wil geven is scheidsrechter Thijs echter resoluut en terecht gaat de bal op de stip. Danny Verbakel eist ook deze bal op en verzaakt niet. In dezelfde rechter benedenhoek laat hij de doelman kansloos: 3-2. Stef Ottink heeft dan al geel gekregen voor commentaar op de leiding. Het scorebord geeft inmiddels al geruime tijd de 90e minuut aan als HSC”21 nog twee keer goed weg komt. Eerst komt Tim Rerimassie goed door en zet vervolgens goed voor op Koen van der Zanden maar de HSC’21 defensie geeft ternauwernood een corner weg. Kort daarna is het de ingevallen Mustafa Guler die zijn felle invalbeurt niet kan bekronen, zijn schot gaat rakelings voor langs. Misschien was een vierde doelpunt ook iets te veel van het goede geweest.

Blauw Geel weet na twee nederlagen(met bar en boos weer) weer de winst te pakken ( met droog, zacht en warm herfstweer), koploper HSC’21 wordt tot struikelen gebracht. Een heel welkome winst uiteraard voor deze competitie maar het houd tevens de 100% winstscore op HSC’21 in stand: Vijf gespeeld tegen elkaar, vijf winst. De eerst helft was zeker niet goed en Blauw Geel miste de juiste felheid en snelheid, de tweede helft was beduidend beter en daarmee werd ondanks een hopeloos lijkende achterstand deze omgebogen tot een welkome en lekkere winst.

Komende weekend geen competitie en beker verplichtingen voor Blauw Geel. Op 27 oktober wordt de competitie na een weekje rust weer hervat en reist Blauw Geel naar Heemskerk. ADO’20 is dan de gastheer en speelde dit weekend uit in Echt bij EVV. Het moest daar met een nederlaag vertrekken. Het werd een 1-0 uitslag. Twee keer eerder was Blauw Geel te gast in Heemskerk. Twee seizoenen geleden werd er met 4-2 verloren, afgelopen seizoen, op 24 maart van dit jaar, kon men ondanks 70 minuten met een man minder een 2-2 gelijkspel binnen slepen. Na een nederlaag en een gelijkspel zou dus een winst een mooi / logisch vervolg zijn van de prestaties in Heemskerk. Ongetwijfeld denkt de thuisclub daar anders over….

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Martijn van Kessel, Mark Dobbelsteen (77e min. Mustafa Guler), Sander Egmond,

Voorhoede: Koen van der Zanden, Jeroen van Schoonhoven (46e min. Niels Wouters), Joey Hellstern (61e min. Danny Verbakel)

Scheidsrechter: Dhr. E. Thijs

Ass. Scheidsrechters: Dhr. W. Linders en Dhr. R. ter Hoeve

Kaarten: Geel: