20 februari 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 20 februari 2019 • 12:21 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Het was voor alle getrouwen zondag echt billenknijpen langs de omheining. Achteraf geanalyseerd is het punt dat werd behaald tegen OFC terecht. De Oostzaners drongen wel aan, maar echte honderd procent kansen, behoudens het schot wat de bovenkant van de lat raakte, waren er niet echt grote mogelijkheden. Knap punt met zoveel invallers. Zaterdag komt OJC Rosmalen gezien de stand op de ranglijst belangrijk dat hier een succesje tegen wordt behaald. Om 19.30 fluit scheidsrechter Gerrits voor het begin.

Door: Peter Kuijpers

Youngsters
Leuk was het invallen van Ben die de laatste tien minuten mocht opdraven in het duel zondag tegen OFC. Ben, die pas een paar maanden zestien is, werd hiermee de jongste debutant is in de Landelijke Derde Divisie. Overigens dacht ik dat Joost van den Biggelaar, nu BG-top en duurzaam huisvader, ook al eens als B-speler in het eerste mocht invallen. Nog even terug naar Ben waar ik me nog een uitspraak van herinner . Toen ik hem samen met zijn broer Hugo interviewde voor de BG-pagina en hem vroeg wat zijn toekomstplannen waren antwoordde hij: “Ik wil boer worden op de boerderij van mijn ouders. “ Heerlijk zo’n antwoord! In een wereld waar veel jongeren voor ronkende beroepen kiezen, was dit toch een heerlijk nuchter antwoord. Natuurlijk mag in dit verhaal Martijn van Kessel niet worden vergeten. De pas achttienjarige controleur op het middenveld die al twee weken een basisplek afdwingt. Positief te vernemen. Vaak hoor ik trainers en bestuursleden van lagere clubs zeggen: ‘we hebben dit jaar vier of vijf JO 19-spelers ingepast.’ Prima en leuk dat ze het goed doen, maar met enige nuance is het natuurlijk wel iets anders om bij een tweede- of derdeklasser in te stromen dan in ons geval bij een Derde Divisionist. Positieve feitjes we blijven ze volgen.

Ben-Martijn

De VAR
Het is alweer een week geleden, maar nog even terugkomende op Ajax – Real Madrid, waar ik alleen de samenvatting van heb gezien, hangt één ding me bij. Het meest gesproken en geschreven woord na afloop was de VAR. Een nieuw fenomeen in het voetbal en wen er maar aan zou ik zeggen. Twee voordelen: je kunt van die gasten achter de doelen af die mijn inziens erg weinig toevoegen en het spel wordt eerlijker. Neem de 1-0 van Ajax vorige week tegen Real Madrid. Zonder VAR was dit doelpunt gewoon toegekend, nu bleek dat er sprake was van buitenspel en de keeper aanvallen in zijn keepersgebied. Geen speld tussen te krijgen hoe zuur ook als je de club aanhangt. Maar met uw welnemen neem ik jullie mee terug naar 18 november 2009 voor het kwalificatieduel Ierland – Frankrijk. Het was Thierry Henry van Frankrijk die met een handsbal Ierland in rouw dompelde door ploeggenoot William Gallas in staat te stellen de 1-1 te maken. Scheidsrechter Martin Hansson keurde het doelpunt goed, omdat hij en zijn assistenten ‘het incident niet hadden gezien’. En niet Ierland, maar Frankrijk ging naar het WK 2010. De UEFA deed niets, maar hield er wel een rotgevoel aan over. De VAR lijkt niet meer weg te denken uit het voetbal waar hij bij het Hockey en onder anderen het tennis (Hawk-Eye) al veel langer in gebruik is.

Voetbalwereld in beweging
Nu de meeste posities van trainers zijn ingevuld is het de beurt aan de spelerstransfers. In het Zuiden is het rustig, maar als je karavaan van spelers ziet die komen en gaan bij de Tweede divisie en het overige zaterdagvoetbal, is dat gigantisch. Het zondagvoetbal is nog rustig en verloopt de transfer periode meestal wel wat kalmer. Blauw Geel meldde tot nu toe alleen de nieuwelingen keeper Martijn Bijdevier van Cambuur en Jamey Raas van RKVV Nuenen. De meeste spelers in de selectie blijven. Rick Polman keert terug naar EVV en dat Brahim Zaari stopt was al langer bekend. Van de overige spelers is niets bekend of wordt nog mee gesproken zoals dat heet. Bij de collega’s van OJC Rosmalen is Frank Brands inmiddels aangesteld na het stoppen van Bas Gösgens al dreigt er volgens de Bossche sportwebsite 073voetbal wel een exodus aan spelers. Voor wat het waard is. Het opvallende bericht komt van O.S.S.’20 waar verdediger Teun van Grunsven (19) gaat als een komeet. Teun komt van Margriet waar ik hem een paar jaar geleden zag debuteren als JO 19 speler zondags in het eerste team. Ondanks zijn stormachtige ontwikkeling bij O.S.S.’20 sloeg Teun de BVO’s nog even af en blijft hij voorlopig nog bij zijn club. Waar vind je die nuchterheid nog. Overigens scoorde Teun in het duel van zijn club uit bij Blauw Geel’38 nog de gelijkmaker met het hoofd. We gaan ze volgen en houden u op de hoogte.

Voetbalhoekje…

Blauw Geel’38-2 – Venray-2 1-3
Het bezoekende Venray had aan een stief kwartiertje voldoende om winnend uit Veghel te vertrekken. Toen stond het echter ook 0-3 voor de bezoekers. Pas in de tweede helft kon Milan de pijn iets verzachten met zijn doelpunt naar de eindstand van 1-3. Zondag gaat de reis naar Uden waar UDI’19/CSU-2 wacht. Wedstrijden tegen UDI’19 op welk niveau ook blijven altijd leuke derby’s met de tricolores die overigens heel slecht doen geturfd aan de prestaties uit het recente verleden.

Blauw Geel’38 vrouwen bezorgen koploper Sparta’25 eerste seizoensnederlaag 2-5
Blauw Geel’38 nam op ’t Heereind in Beek en Donk door Kyhra een 0-1 voorsprong. Ondanks de felle tegenstand van Sparta’25 wist Sanne er toch 0-2 van te maken wat tevens de ruststand was. Sparta’25 kwam kort na rust terug naar 1-2, maar na de 1-3 van invalster Joy was het over en uit met de groen-witten. Sanne en Kyhra bliezen het verhaaltje uit naar 1-5 waar de gastvrouwen de 2-5 eindstand mochten bepalen. Mooie winst van de Blauw Geel’38 meiden met drie overwinningen op rij, nu de vijfde plek in het linkerrijtje. Zondag komt de virtuele koploper Bavos uit Bakel naar Veghel. Om 12.00 uur wordt er afgetrapt.

Rhode JO 19-1 – Blauw Geel’38 JO 19-1 1-3
Blauwgeel domineerde vanaf minuut één op De Neul en maakt een prima doelpunt. Uit een voorzet van de opgekomen Hadi was het Mert die hem hard binnenkopte. Het was eenrichtingsverkeer, maar Blauw Geel’38 vergat zich te belonen. Na rust kwam Rhode ook nog tot overmaat van ramp op 1-1 door een gegeven penalty. Binnen een minuut echter kwam het antwoord en was er weer een voorsprong middels een fraaie goal van Ben. Amper vijf minuten later een fraai opgezette aanval via de rechterkant en kwam de bal bij Ben zijn tweede van de middag scoorde. De eerste driepunter in 2019 voor JO19-1. De eerst volgende wedstrijd is op 9 maart thuis tegen JVC Cuijk dat derde staat.

Blauw Geel’38 JO 17-1 wint ruim van Geldrop JO 17-1 4-1
De eerste winst is binnen voor het team van de trainer Geert (en natuurlijk Tom, Bob en Stan)
JO 17-1 boekte afgelopen zaterdag de tweede zege achtereen. In Veghel werd het bezoekende Geldrop met 4-1 verslagen. Trainer Geert, die toch al geplaagd werd door veel blessures, moest al vroeg Niek Wisselen met een pijnlijke knie. Daar bleef het niet bij want later zou ook Halil het veld moeten verlaten met een zere schouder. Talip opende de score op een ‘aangeefje’ van Jeroen: 1-0 wat tevens de ruststand was. Na rust was het Halil die er 2-0 van maakte en was het Geldropse verzet snel gebroken. Opnieuw Halil die de 3-0 binnen kogelde en het laatste Veghelse woord was voor Talip met zijn 4-0. Geldrop scoorde nog tegen, maar de winst was binnen. Blauw Geel’’38 staat vierde en kijkt weer duidelijk omhoog. Zaterdag om wacht Nuenen JO 17-1 om kwart voor twee op Sportpark de oude landen natuurlijk ook in Nuenen.

Waardevolle zege van JO 15-1 in Tiel op Theole JO 15-1 2-3
De mooiste overwinningen zijn nog altijd die tegen het einde worden gerealiseerd. Dit overkwam JO 15 ook in Thiel. Het begin was niet erg hoopvol omdat na vijf minuten al Theole op 1-0 kwam. Aybars was gelukkig ter plekke om de zaak weer gelijk te trekken. Toch kwam Theole door een onoplettendheidje opnieuw op voorsprong, maar of het zo moest zijn was het Noah die de 2-2 ruststand bepaalde. Blauw Geel ging beter voetballen in de tweede helft en de verlossing kwam een stief kwartiertje voor tijd. Na een knappe actie van Remco vanaf het zestien meter gebied scoorde hij tot ieders vreugde de 2-3 winnende treffer. Op 9 maart mogen de (wedstrijd) schoenen weer uit de tas met de thuiswedstrijd tegen SC Bemmel op lunchtijd van 13.00 uur.

JO 13-1 zegeviert tegen Roda JC JO 12-1 4-1
Een prima winst van JO 13 waar overigens op Kaalheide destijds ook al werd gewonnen. De overwinning kwam het hoogst spelend team van Blauw Geel38 volkomen toe volgens trainer Nicky. Veel goede en leuke aanvallen brachten uiteindelijk de 4-1 zege. De ruststand was 2-1 met twee goals van Adam. Na rust kwamen daar nog treffers bij van Daan en Joris laatste uit een pingel. Op 9 maart speelt JO 13 thuis tegen Fortuna Sittard om 11.30 uur.

Carnaval
Volgende week is er geen Corner en dat heeft allemaal te maken natuurlijk met het komende Carnaval. In week 10 klimmen we weer in de pen.