20 februari 2019  DURE NEDERLAAG EN EEN SLECHT GEVOEL ALS RESULTAAT

Geplaatst op 20 februari 2019 • 20:21 • NieuwsClubnieuws

DURE NEDERLAAG EN EEN SLECHT GEVOEL ALS RESULTAAT

Met 2 man tekort werd een goede afloop onmogelijk

Op een mooie zaterdagavond vond de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen plaats. Het had weg van een mooie lenteavond. En dat in februari. OJC is bezig met een sterke reeks en wil deze graag voort zetten. Van de behaalde 18 punten haalden ze er 10 in 2019. Dat is best opvallend te noemen. Blauw Geel wil ook wel eens meer halen dan 1 punt na de toch te noemen stunt tegen OFC. Voor Blauw Geel dus een zware taak. In de basis was Edwin Huibers weer teruggekeerd na korte afwezigheid in verband met ziekte. Ook Erik van Loon stond er in, in plaats van Koen van der Zanden. Sander Egmond nam de plek weer over in de aanval, en Mustafa Guler stond weer op het middenveld.

Door: Freek Laurijssen

De eerste helft begon als een leuk potje. Af en toe wat kleine kansjes aan beide kanten maar geen echt grote. De grootste kwam in de 14e minuut. Zaari trapte uit waarmee Polman diep gestuurd kon worden. Laatstgenoemde controleerde de bal en kon schieten op goal. De OJC keeper kon deze prima redden. Niet veel later kon Rerimassi vanuit de tweede lijn schieten op goal. Het is zonde te noemen dat hij dit met rechts deed, wat z’n zwakke been is. Toch was het schot niet al te verkeerd en belandde deze bal in het zijnet. OJC kreeg ook kleine kansen. Een aanval kon prima gepakt worden door Zaari. Toch waren de grootste kansen voor Blauw Geel zelf. In een counter vond Sander Egmond Martijn van Kessel maar zijn schot werd ook gekeerd door de keeper. Ondanks controle van de wedstrijd nog geen doelpunten voor Blauw Geel. Vlak voor rust kon Wesley Meeuwsen de 0-1 scoren nadat hij een hoge voorzet op de volley in de goal schoot. Lang kon OJC niet genieten van de voorsprong. Na een grote kans voor Sander Egmond kreeg Blauw Geel een corner. Uit die corner kon Tim Rerimassi de bal binnenkoppen. Leuke eerste helft gehad. Een prima potje van beide kanten uit. Klein smetje was het wegsturen van Van Casteren. Maar voor de rest leuk potje.

De tweede helft begon net zo als de eerste helft. Weinig kansen met een controlerend Blauw Geel. OJC kreeg de gevaarlijkste kans. Brahim Zaari ving de bal en zo werd het gevaar geweken. Uiteindelijk kon OJC toch de 1-2 scoren. Een beetje tegen de verhouding in. Net daarna liet de scheidsrechter zich gelden. Na een stevige overtreding van Polman kreeg hij de rode kaart. Discutabel moment, maar helaas een feit. Maar er volgde een opstootje. Hij gaf wegens commentaar en het opstootje een paar spelers geel, maar uiteindelijk gaf hij Zaari zelfs direct rood. De scheidsrechter zet duidelijk zijn stempel op een tot dan toe leuk derbypotje. Blauw Geel met 9 man verder, en omdat de 2e keeper geblesseerd was, moest Joran van Zutphen zijn debuut maken. Geen leuk debuut voor die jongen want OJC had geen kind meer aan Blauw Geel en kon uiteindelijk uitlopen naar 1-5.

Geen 3 punten maar 0. Vlak voor carnaval een klein smetje. Even de zinnen verzetten komende weken. Goed nadenken over wat anders kan en door naar de volgende wedstrijd. Deze is op 10 maart in Goes tegen VV GOES.

Opstelling Blauw Geel’38/JUMBO: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Erik van Loon, Tim Rerimassi, Sjaak Egmond, Martijn van Kessel, Mustafa Guler, Hidde van Dijk, Sander Egmond, Rick Polman, Joey Hellstern