21 oktober 2018  VALSE START KAN NIET WORDEN WEGGEPOETST.

Geplaatst op 21 oktober 2018 • 19:55 • NieuwsClubnieuws

VALSE START KAN NIET WORDEN WEGGEPOETST.

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo — A.D.O.’20 (0-2) 1-2. Zondag 21 oktober is het prima herfstweer, met een zonnetje en 15 graden dus ook prima voetbalweer. Blauw Geel was op deze zondag gastheer voor het Heemskerkse ADO’20 dat op een zevende plaats bivakkeert. Slechts 1 nederlaag, een 5-0 in Goes, heeft men hoeven incasseren en vorig weekend was er een 2-2 in eigen huis tegen OFC. Blauw Geel leed al vijf nederlagen maar boekte vorig weekend een 0-2 overwinning en dat was een tweede op rij. Zaak om deze weer een vervolg te geven maar tegen het sterke ADO zou het wel eens een hele klus kunnen worden. Trainer Niels v Casteren moest een wijziging doorvoeren omdat Koen van der Zanden een scheurtje in een enkelband heeft opgelopen vorige week bij HBS.

Blauw Geel werd vanaf de eerste minuut bij de strot gegrepen. Was men verrast, was men te mat gestart, feit is dat er binnen twee minuten een achterstand op het scorebord stond. Meraj Allahdad schiet een voorzet vanaf de flank snoeihard binnen: 0-1. Wie verwachte dat de thuisploeg nu wel wakker zou zijn geschut kwam bedrogen uit. In de 4e minuut een kopbal van de lange Luc Schuffelen die geheel vrijstaand en ongehinderd mag koppen. Helaas voor hem heeft de voortreffelijke Brahim Zaari een geweldige reflex in huis en tikt hij de bal tot corner. In de 5e minuut kan wederom Luc Schuffelen tot een kopbal komen en wederom is Brahim Zaari zijn meerdere. Blauw geel staat erbij en kijkt er naar. De 0-2 is in deze fase dan ook onontkoombaar. Het is pas de 8e minuut als die 0-2 valt. Raymond de Waard krijgt wederom alle ruimt en schiet de bal via beide palen in het doel. Het is de 10e minuut als Blauw Geel iets lijkt terug te doen. Sjaak Egmond heeft prima Rick Polman aangespeeld en deze twijfelt niet en haalt uit. De ADO doelman voorkomt met een zweefduik een aansluitingstreffer en slechts een corner rest de Blauw Gelen. Een minuutje later is Danny Verbakel de uitgekomen ADO sluitpost inmiddels voorbij maar zijn directe tegenstander weet zin voet nog net op tijd tegen de bal te zetten voordat Danny de bal in het lege doel kon schieten. Blauw Geel bijt nu wel van zich af en komt ook gevaarlijk voor het doel. In de 17e minuut schiet Hidde van Dijk in het zijnet en in de 21e minuut gaat een inzet van Danny Verbakel rakelings over het doel na een mooie combinatie met Sander Egmond. In de 26e minuut gaat een inzet van Hidde van Dijk vanaf de rand van het strafschopgebied net over het doel. In de 32e minuut wordt Mustafa Guler duidelijk zichtbaar in de middencirkel “na ge trapt” want de bal was al lang weg door Clive Keus. Scheidsrechter Timmer zag het ook, floot ook, maar deed het onbegrijpelijk af met alleen een vermaning. Daar waar minimaal geel gegeven had moeten worden en sommige ook zeker een rode kaart hadden getoond. ADO ontsnapt waarna daarna vele beslissingen van de leidsman allen ten gunste vielen van de bezoekers. In de 33e minuut komt Sander Egmond in kansrijke positie maar helaas schiet hij de bal recht in de handen van de ADO doelman. Na deze kans geen noemenswaardig heden meer m.b.t. deze eerste heft: ruststand: 0-2.

Uiteraard wordt in de tweede helft een offensief van Blauw Geel verwacht. Helaas blijft dat eigenlijk uit. De robuuste ADO defensie geeft eigenlijk geen krimp. Blauw Geel heeft veel moeite met het snelle druk zetten van de gasten en verliest vaak de slag op het midden veld. In de 49e minuut een snelle uitval van de gasten maar gelukkig is de einspass niet op maat. In de 56e minuut lijkt Raymond de Waard in alleen gang op doelman Brahim Zaari af te kunnen maar gelukkig komt Sjaak Egmond nog op tijd terug, kan hem voldoende hinderen en Brahim Zaari doet de rest. Meest opvallende acteur op het veld is dan al inmiddels op eenzame hoogte scheidsrechter Timmer. Geen kaart voor natrappen, wel drie gele kaarten binnen 10 minuten voor praten van Blauw Geel spelers na discutabele beslissingen allen in het voordeel van de gasten. Natuurlijk domme gele kaarten want met moet je mond houden tegen een scheidsrechter maar niet geheel onmenselijk, ook niet voor een voetballer in het heetst van de strijd. Kennelijk kan hij zich hierin niet in inleven?! Op een vraag van ass. Scheidrechter Vuvu of een team wil wisselen komt de vraag aan hem of de scheidsrechter ook gewisseld kan worden. Treffende voetbalhumor ondanks de irritaties. In de 64e minuut een afstandspoging van Jesper de Vre maar Brahim Zaari ziet de bal recht op hem afkomen en heeft er dus geen problemen mee. In de 72e minuut dreiging van de ingevallen Joey Hellstern maar een voet blokkeert net op tijd zijn inzet. In de 78e minuut een corner van Blauw Geel en Joey Hellstern neemt de bal meteen op zijn slof. Helaas gaat zijn inzet hoog over. In de 82e minuut dan toch de aansluitingstreffer. Op de rechterflank is Joey aangespeeld en hij snelt het strafschopgebied binnen om vervolgens doeltreffend in de verre hoek af te ronden: 1-2. Eindelijk zien we daarna de felheid en een “heilig vuur” om er nog iets uit te gaan slepen. In de 85e minuut een vrije trap voor Blauw Geel op zo’n 25 meter voor het doel van ADO. Desley Schilders heeft het in zich om zo te scoren. Hij is ook degene die de bal schiet, snoeihard beland de bal op de lat en helaas kunnen ook de inlopende Blauw Gelers de bal daarna niet over de doellijn werken. ADO ontsnapt aan een late gelijkmaker. In de tegenaanval schiet ADO een bal nog in het zijnet en in blessuretijd is er nog een inzet van Joey Hellstern die via het hoofd van een ADO verdediger tot corner gaat.

Blauw Geel is de valse start niet meer te boven gekomen. Een overrompelend begin van de gasten in combinatie met een te slap Blauw Geel leverde de gasten direct vier grote kansen op die voor 50 procent werden benut. Blauw Geel herstelde zich enigszins maar zoals al vaker dit seizoen staat het vizier bij de aanvallers niet scherp genoeg. Jammer.

Volgende week gaat de reis naar Oldenzaal. Quick’20 is dan de gastheer van de Blauw Geel en had tot vandaag slechts vier punten maar won dit weekend met 2-3 bij hoogvlieger GOES. Een meer dan prima opsteker dus voor Quick’20 dat de ploeg een positieve stimulans zal geven om thuis een vervolg winst te pakken tegen Blauw Geel. Voor Blauw Geel juist zaak om de wedstrijd energiek aan te gaan zodat er drie punten mee kunnen terug naar Veghel en ze de Oldenzalers onder zich houden.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Desley Schilders, Edwin Huibers,
Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler, Hidde van Dijk (61e min. Joey Hellstern),
Voorhoede: Rick Polman, Danny Verbakel (75e min. Erik van Loon),

Scheidsrechter: Dhr. L. Timmer
Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Vuvu en Dhr. M. Rasch
sv Blauw Geel’ 38: 40e min. Sjaak Egmond, 53e min. Danny Verbakel, 59e min. Mustafa Guler, 60e min. Mark Dobbelsteen.