23 oktober 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 23 oktober 2018 • 12:37 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Na twee winsten werd het een sof zondag door het verlies tegen ADO’20. Stelde Blauw Geel’38 teleur? Ergens wel al werden we voetballend in de aanvangsfase overklast door de Heemskerkers. In de slotfase kon ADO’20 zich het verwijt maken dat ze alsnog in problemen kwamen omdat het weigerde in het eerste half uur de score op te voeren. Joey viel goed in en scoorde waar Desley de lat nog raakte in de slotfase. Maar eerlijk is eerlijk ADO’20 was de betere. Zondag naar Oldenzaal waar Quick’20 wacht. Nog dit: komend weekend gaat de klok een uur terug. Een uur langer slapen krijg je zo gratis toegeschoven.

Door: Peter Kuijpers

Grootste teleurstelling afgelopen week was toch wel dat Bert Maalderink door de NOS is weggehaald bij het voetbal. Bert is verbannen naar het schaatsen waar hij hijgende en altijd dampende schaatsers mag interviewen. De reclamemutsen diep over het hoofd getrokken door Bert altijd zuigend aan de tand gevoeld. Hoe zijn vervanger Jeroen Stekelenburg ook zijn best doet, het is geen Bert.

Begrip
Wil nog even een ode aan Piet van Alst brengen. Die man moet op zijn leed-agenda donderdagavond uren toevoegen die er niet zijn. In de volksmond ook wel toveren of magie genoemd. Iedereen wil op donderdag trainen om 19.30 tot 21.00 uur en dan het liefst in de periferie van de kantine. Het zou velen toch wel sieren om daar wat meer begrip voor op te brengen. Geluk daarbij is dat Piet zijn gepantserde glimlach altijd een sterk wapen van hem is, waar anderen wellicht allang met een gestekte middelvinger waren vertrokken. U herkent Piet makkelijk aan zijn puntmuts met sterren en zijn sprankelend toverstafje.

Curaçao
Zag deze week bij de Tafel van Kees op Foxspoooooort (zo hoor je dat bekakt uit te spreken) de trainer van Juliana’31 uit Malden: Remko Bicentini. Niet om die reden, maar hij is namelijk ook trainer van het nationale team van Curaçao. Op het mooie eiland van Dushi en de heerlijke zon wordt zeker nog gevoetbald. Dit seizoen nog speelde Remko met Juliana’31 een oefenduel in Veghel en van vroeger kennen we hem nog van AWC. Een leuke en aardige gast die nooit met stemverheffing spreekt. Uit naar de Maagdeneilanden en Barbados of weet ik wat voor idyllisch eilandje ergens in de Cariben. Man man man wat heerlijk.

RK gedeelte
Komende maandag is er de jaarvergadering of ALV (algemene leden vergadering). Moet dan altijd terugdenken uit de tijd dat dit nog bij Piet Hutten werd gehouden wegens een gebrek aan onderkomen. Achter in het rokerige zaaltje een tafel met pluche kleed en grote stenen asbak daarop. De aangeschoven (meestal te laat wegens een mis of avondwake) geestelijk adviseur met boordje die dan het RK gedeelte, dat toen nog voor de clubnaam prijkte, gestalte te geven. Maandag is het weer zover wel in een moderne modus. We zwaaien Frans Scheepers uit en verwelkomen Jeroen Minneboo. Verder bloemen en klapzoenen voor onze jubies. Mis het niet. U bent van harte uitgenodigd vroeg me het bestuur te melden.

Het voetbal…
Het was een rustig weekend met de heersende herfstvakantie zou het zelfs saai willen noemen. Gelukkig is dat komend weekend weer voorbij en deo volente: spettert het sportpark weer van activiteiten.

AWC JO 19-1 – Blauw Geel’38 JO 19-1
JO 19-1 bekerde bij Avanti’31 en won met 1-3. Adel verplicht natuurlijk, maar het was geen beste pot. Zaterdag wordt het andere koek als AWC wacht in Wijchen. Blauw Geel’38 is samen met Gemert, SV TOP en AWC koploper. De Veghelaren hebben wel één wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag zonder Thomas en Martijn beiden geschorst een vervelende aderlating. Maar zoals die twintig trainers die ik wekelijks voor Kliksport spreek: ‘Dan moeten de vervangers maar laten zien dat altijd onterecht wissel staan’ waarvan acte.

Blauw Geel’38 JO 17-1 – Schijndel JO 17-1
Om 15.00 uur (met alle respect voor al die anderen) het hoofdgerecht van de zaterdag. Na twee nederlagen waarvan één tegen UNA terecht, hoogste tijd voor een succesje. Zonder Geert die die van een korte vakantie geniet. Maar Tom zal gesouffleerd door Bob en Stan de honneurs ongetwijfeld goed waarnemen. Hopelijk is de ‘smoking gun’ het team nu wel aanwezig om het af te ronden. U kunt daarbij zijn en zien hoe scheidsrechter Van Lier om 15.00 uur het sein tot voetbal zal geven.

DTS Ede JO 15-1 – Blauw Geel’’38 JO 15-1
Om 10.15 uur trappen de teams al af op Sportpark Inschoten in Ede Gld. Na de kastijding door SML twee weken geleden word het ook hier tijd voor een klinkende zege. DTS verloor drie maal en slechts eenmaal was er winst. Mooie paring en een wedstrijd die ‘just in time’ komt voor Noiman c.s om de zaken weer eens recht te zetten.

Blauw Geel JO 13-1 – Union JO 13-1
Een mooie amuse voor het treffen van JO 17-1. Voor Nicky c.s. een prima wedstrijd om de 6-0 nederlaag twee weken geleden weg te spoelen bij FC Eindhoven. De ploeg uit Malden staat voorlaatste met alleen Venray nog onder zich. Winst zou de zaterdag nog vrolijker maken zoals hij wellicht al was.
Voor de overige wedstrijden raadpleeg de Blauw Geel’38 Website of elders hier bij het wedstrijden gedeelte.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO