5 november 2017  AANTREKKELIJK DUEL EINDIGT IN GELIJKSPEL

Geplaatst op 5 november 2017 • 20:23 • ClubnieuwsSenioren

J.V.C. Cuijk – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO    (0-0)  1-1. Zondag 5 november en voor Blauw Geel een uitwedstrijd in Cuijk bij JVC. Een derby, zo mag je deze wedstrijd wel noemen want veel dichter bij huis komt er verder maar 1 tegenstander dit seizoen. Het is lang geleden dat beide teams voor de competitie tegen elkaar uitkwamen. Door de promotie van Blauw Geel was het dan weer zover. In de elfde speelronde waar in de vorige speelronde Blauw Geel thuis met pijn en moeite van Jong De Graafschap had gewonnen had JVC in en bij De Meern verloren met 3-1. Blauw Geel wilde natuurlijk een goed vervolg geven, JVC was natuurlijk uit op eerherstel. Drie puntenverschil en vier plaatsen op de ranglijst scheiden beide teams. Trainer Niels van Casteren kon geen beroep doen op de geblesseerden Serkan Ordu, Sjaak Egmond en Edwin Huibers en natuurlijk de lang geblesseerden Mark Westerlaken en Ymanuel Hurkmans. Op de bank ditmaal Michael Merks, Tresor Shema, Emiel vd Sanden Coen van Zutven en Martijn van Loon. Dus ook weer noodgedwongen een aangepaste opstelling.

De derby had niet veel tijd nodig om te ontbranden want al in de derde minuut liet Blauw Geel een prima aanval zien. De voorzet van rechtsback Sam Strijbosch werd door Joey Hellstern met een sprongetje voorbij gelaten maar helaas kon Danny Verbakel er niet bij. Twee minuten later een prima voorzet van Danny Verbakel maar ditmaal kon Sander Egmond de bal al koppend slechts schampen waardoor de JVC-doelman geen probleem had. In de 7e minuut de eerst dreiging van de gastheren. Uit een vrije trap een goede kopbal maar Brahim Zaari heeft een goede redding in huis en bokst de bal uit het doel. In de 15e minuut wederom JVC Cuijk dat van zich doet spreken. Erik van Loon wordt door Jordie van Laan voorbij gelopen en weet de al ook voorbij doelman Brahim Zaari te krijgen maar wordt de Desley Schilders de bal voor de doellijn weg gewerkt. Brahim Zaari kan de bal vervolgens oppakken waarna scheidsrechter Cairo fluit voor een voor de toeschouwers onbegrijpelijke vrije trap voor JVC binnen het strafschopgebied. Na een korte scrimmage uit deze vrijetrap levert het voor de gastheren slechts een corner op. Uit de corner gaat een inzet over het Blauw Geel doel. In de 18e minuut weet Alexander Mols een steekbal af te leveren richting Sander Egmond maar helaas kan hij niet bij de bal en komt JVC met de schrik vrij. Het spel golft op en neer en in de 26e minuut is het weer JVC dat dreigend kan worden. Sam Strijbosch, die overigens een prima wedstrijd speelde op de rechtsback positie, werd er toen uitgelopen maar gelukkig voor hem en Blauw Geel gaat de inzet rakelings voor het doel langs. In de 34e minuut een pass van Danny Verbakel op Sander Egmond. Sander is zijn tegenstander quasi voorbij en leek alleen richting de doelman te kunnen maar krijgt heel ongelukkig de bal nog op zijn hak, weg kans. Een minuutje later een vrije kop kans voor een JVC speler maar Brahim Zaari kan de bal pakken. We gaan richting de laatste vijf minuten als in de 37e minuut Danny Verbakel een vrije voorzet kan geven en bij de eerst paal Alexander Mols staat. Hij kan net niet bij de bal en ziet vervolgens te laat dat de doelman de bal heeft gelost. Een minuutje later een goede kan voor Joey Hellstern maar zijn inzet gaat helaas hoog over het doel. In de 42e minuut een corner voor Blauw Geel genomen door Danny Verbakel en bij de tweede paal is Erik van Loon geheel vrij om te koppen en tot ongenoegen van zichzelf kopt hij de bal over het doel. Het is inmiddels de 45e minuut als Joey Hellstern de bal voorzet en Alexander Mols de bal ineens neemt, een 100% kans die hij helaas over schiet. Kort daarna de rust na een eerste helft met veel hoogte punten, eens kijken of beide ploegen dit in het tweede bedrijf kunnen volhouden?

Het antwoord volgt meteen na de aftrap van JVC. Een voorzet van de linkerflank wordt bij de tweede paal door Sten v Vessem ternauwernood tot corner worden gekopt. In de 49e minuut een snelle ingooi van Sten van Vessem naar Joey Hellstern. Joey bezorgt da bal bij Alexander Mols die vervolgens goed wegdraait bij zijn tegenstander en vervolgens de bal net naast de verkeerde kant van de paal schiet. Dan volgt in de 51e minuut een prachtige Blauw Geel aanval. Mark Dobbelsteen komt vlak voor afronding in balbezit en speelt de bal met een hoge bal richting de flank van Danny Verbakel. Danny, vandaag veelvuldig strooiend met prima voorzetten, had ook nu een goede voorzet in huis en he was vervolgens voor Alexander Mols een koud kunstje on de bal binnen te schieten: 0-1. In de 55e minuut een snel genomen vrije trap van Mark Dobbelsteen op Alexander Mols. Helaas durft hij niet te schieten met zijn zwakkere voet en draait hij vervolgens de verkeerde kant op zodat de JVC defensie nog kan optreden. In de 59e minuut val dan de gelijkmaker van wie anders dan goaltjesdief Jordie van der Laan. Hij draait eenvoudig weg bij Erik van Loon, die hem overigens vrij goed onder controle had in de rest van dit duel, om vervolgens vanuit een scherpe hoek uit te halen en de bal bij de tweede paal tegen het net doet belanden: 1-1. Het tempo blijft vervolgens hoog en beide ploegen spelen om te winnen. Twee minuten later heeft Alexander Mols een prima voorzet in huis vanaf rechts maar komt Mustafa Guler voor het doel een teenlengte te kort om de bal binnen te glijden, JVC ontsnapt. Vier minuten later een identieke situatie alleen dan voor het doel van Brahim Zaari en zo staat het wat dat betreft weer gelijk. In de 67e minuut blokt Erik van loon in laatste instantie een inzet van Jordie van der Laan en komt de bal binnen het strafschopgebied op gelukkige wijze voor de voeten van de flankaanvaller van JVC. Brahim Zaari is alert en op tijd verkleint hij het doel waardoor een achterstand wordt voorkomen. Een minuutje later lijkt diezelfde Barhim Zaari kansloos als Hafid Sarkouk alleen voor hem op kan duiken, wederom omdat een bal heel gelukkig voor zijn voeten valt. De JVC speler heeft het vizier echter verre van scherp en de inzet gaat hoog over het doel. JVC heeft nu en kleine overhand en in de 70e minuut loopt Jordie van der Laan weg uit de rug bij Erik van Loon om in een geode schietpositie te komen. Brahim Zaari red de inzet ten koste van een corner. In de 74e minuut is het weer de beurt aan Blauw Geel. Via Mark Dobbelsteen en Sander Egmond komt de bal bij Alexander Mols die vervolgens de bal net naast schiet. In de 75e minuut wil Sten van Vessem de bal wegwerken maar komt de bal via de kluts bij Hafid Sarkouk maar stuit de JVC aanvaller op doelman Brahim Zaari die op tijd uit zijn doel is gekomen. In de 77e minuut komt er wederom een bal op gelukkige wijze bij een JVC speler. Ditmaal is het Boy Visser die voor open doel de bal hoog over het doel jaagt. Dit tot opluchting van alles en iedereen uit Veghel. In de 86e minuut is het de Cuijkse aanhang die diep kan doorademen. Tresor Sheam had een prima acie in huis met een even zo goede steekbal op Danny Verbakel. Hij komt oog in oog met de Cuijkse doelman maar kegelt de bal snoei hard op de lat. Na wat blessuretijd fluit scheidsrechter Cairo voor het einde van de wedstrijd.

Aan een enerverende wedstrijd komt een einde. Een derby die in tegenstelling tot vele derby’s geen moment verveelde: een hoog tempo, twee ploegen die wilde aanvallen en daardoor dus veel sportieve hoogtepunten. Het had ook 4-4 kunnen worden, een open aantrekkelijk duel dus. Een gelijkspel doet de spelverhoudingen goed weergeven ondanks dat beide ook hadden kunnen winnen. Blauw Geel kan terug kijken op een prima wedstrijd met goede prestaties van de spelers. Veel inzet en strijd waarbij dan ook nog eens prima aanvallen kwamen. Zou ondanks alle blessures die de ploeg parten spelen een stijgende lijn qua spel dan zijn ingezet?

Volgend weekend geen wedstrijd en dus kunnen we dat nog niet beoordelen. De week daarna een thuiswedstrijd voor Blauw Geel en weer een hele belangrijke want het Haagse HBS komt dan op bezoek. Houdt Braef Standt is nog niet echt los gekomen. Het verloor dit weekend de Haagse burenruzie bij Quick met 3-1 en bezet met slechts zes punten de voorlaatste plaats. Zij zullen hopen op een omslagpunt en willen dat misschien wel in Veghel bewerkstelligen. Aan Blauw Geel de taak om de punten in eigen huis te houden en geode zaken te doen……