2 november 2015  Het geluk was een keer aan de zijde van Blauwgeel 2

Geplaatst op 2 november 2015 • 17:03 • Senioren

Vandaag de wedstrijd tegen Bekkerveld 2 op het programma. Altijd een lastige tegenstander voor de Veghelse ploeg. Na de goede prestatie in de beker tegen SSS ’18 was het vandaag de vraag of de goede lijn doorgetrokken kon worden in deze wedstrijd.

In de 1e helft was het begin onrustig maar was het spelbeeld duidelijk. Blauwgeel 2 moest het spel gaan maken en de tegenstander was in afwachting op een fout van de Veghelse formatie. Blauwgeel 2 liet met vlagen de klasse zien maar was niet altijd gelukkig in de eindpass. Het duurde tot aan de 27e minuut voordat blauwgeel 2 zichzelf kon belonen met een fraaie aanval. Achmed had een fraaie pass op Tresor die keurig afronden (1-0).

Je zou denken dat de druk van de ketel was maar niets was minder waar. Slordige passing, slechte omschakeling en gebrek aan concentratie deed het niveau dalen naar mate de wedstrijd volgde. In de 40e minuut werd Zijad in de diepte gestuurd door Dorde, de routenier gooide er een effectieve schaar uit en legde de bal panklaar om binnen te koppen voor de inkomende Tresor (2-0).

Door: Youssef Laaroussi

In de rust werd gewaarschuwd voor een Bekkerveld 2, die niet zomaar op zou geven en met tanden gewapend de 2e helft zou beginnen. Blauwgeel 2 werd steeds slordiger waardoor Bekkerveld 2 de hoop kreeg op één puntje of zelfs meer. Vanuit een inworp in de 69e minuut, werd de spits van Bekkerveld 2 bereikt, terwijl de Veghelse formatie aan het slapen was lag de bal al in het doel (2-1). De hoop werd groter bij Bekkerveld 2 en de gasten deden er nog een schepje bovenop. Ze waren feller en scherper in de duels en profiteerde van de lakse en slappe houding bij Blauwgeel 2.

Bij het uitverdedigen bij blauwgeel 2 in de 85e minuut werd de gelijkmaker  ingeleid. In plaats van de bal diep te geven aan de vetrekkende spits,  werd een individuele actie ingezet op eigen helft. De tegenstander had het door en zat er kort op, vandaar uit werd de bal voorgegeven, de keeper zat er niet goed bij en de gelijkmaker werd een feit (2-2).

Blauwgeel 2 was het spoor helemaal bijster en er dreigde zelfs een nederlaag voor de Veghelse formatie. Blauwgeel 2 stuurde in de laatste minuten Coen door naast de spits om nog iets te kunnen forceren. In de 90e minuut kreeg Coen zijn hoofd net tegen de bal voordat de keeper van Bekkerveld 2 de bal kon vangen, waardoor de bal richting het doel van Bekkerveld 2 opging.  Een zeer attente Sami ging er als een luipaard opaf en tikte de bal binnen (3-2).

Het geluk was een keer aan de zijde van Blauwgeel 2. De drie punten blijven in Veghel en dat was tenslotte de doelstelling, maar wederom genoeg werk aan de winkel om een beter niveau op de mat te leggen in de volgende uitwedstrijd tegen EHC.