3 november 2015  Vele jubilarissen op Algemene Leden Vergadering

Geplaatst op 3 november 2015 • 20:12 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

De oplettende lezer heeft kunnen zien dat op de agenda bij Toon v.d. Laar en Piet Verbakel staat 70 jaar KNVB/Blauw Geel lid. Dit is niet zo maar gebeurd. In ons oud archief hebben wij de ledenlijst zoals die jaarlijks naar de KNVB werd gestuurd vanaf 1940. Vanaf 1945 komen Toon v.d. Laar en Piet Verbakel voor op deze lijst. 5 jaar geleden in 2010 zijn zij dan ook beide gehuldigd voor hun 65 jaar lidmaatschap. Tijdens een gesprek met beide jubilarissen wisten zij echter duidelijk te vertellen dat zij al eerder voetbalden bij de jeugd van Blauw Geel maar dat de jeugdleden in die tijd zeer waarschijnlijk niet zijn opgegeven aan de KNVB. Dat zij in 1945 wel zijn aangemeld komt omdat zij toen bij de senioren zijn gaan voetballen.

JUB02Volgens mij kunnen we beter zeggen wat Toon niet heeft gedaan, want dan zijn we sneller klaar. In 1945 als 14 jarige al met de senioren gespeeld tegen Longa. In zijn eerste wedstrijd bij de senioren scoorde hij meteen drie doelpunten. Mocht echter niet mee naar de uitwedstrijd. De geestelijk adviseur vond het niet kunnen dat hij met 14 jaar in het zelfde kleedlokaal zat als de volwassenen. Einde jaren veertig als vaste speler naar het 1ste elftal. In totaal 15 jaar in 1ste team gespeeld, waarvan 7 jaar als aanvoerder. In 1959 kon hij zijn eerste kampioenschap met het 1ste team vieren, behaald tegen Juliana uit Mill. Daarna ook nog een kampioenschap in 1961 in de 4de klasse. Verder nog grensrechter geweest bij het vaandelteam. In 1981 heeft hij zich aangesloten bij onze veteranenafdeling. Lid geweest van onze Bouwploeg o.a. kleed accommodatie. Bestuurslid geweest van 1957-1960; van 1968-1972 en van 1990-1995. Ongeveer 25 jaar een leidersfunctie bij de jeugd gehad. Was tijdelijk hoofdjeugdleider. Verder trainer geweest van de selectieteams A1 en C1. Ook kantinebeheerder geweest. Ook nog actief geweest als medewerker van het clubblad en tot 1 juli 2006 als materiaalman. Tenslotte heeft hij ook nog jaren loten voor de wedstrijdbal verkocht. Toon is een trouwe supporter. Alleen als het echt niet anders kan zal hij een wedstrijd van het vaandelteam missen. Ook op zaterdagmiddag is hij zoveel als mogelijk aanwezig waarna hij samen met zijn vaste ploegje een borreltje drinkt bij aan de bar. Voor al genoemde activiteiten heeft Toon op 26 oktober 1995 de zilveren KNVB-bondsspeld ontvangen en is hij in 1999 benoemd tot Lid van Verdienste.

JUB08Piet heeft de meeste wedstrijden in het 3e elftal gespeeld. Begin jaren vijftig naar Canada vertrokken. In 1955 weer terug naar Veghel. Gedurende zijn verblijf in Canada is Piet lid gebleven van Blauw Geel. Na zijn terugkeer heeft hij nog twee wedstrijden in het eerste elftal gespeeld en daarna nog enkele jaren in een recreatieteam. Piet heeft ook nog aan zaalvoetbal gedaan en zelfs nog ongeveer 15 jaar de hockeysport beoefent. In 1997 is hij hiermee gestopt. Was met grote regelmaat te signaleren bij de thuiswedstrijden van het 1e team  Als zijn gezondheid het toelaat komt hij nog regelmatig naar het 1e team.  Regelmatig. Naast voetbal is Piet graag aan of op het water te vinden.

JUB11Toon heeft altijd in de lagere teams gespeeld. Heeft, in de begin periode van het damesvoetbal binnen onze vereniging, jaren de damesteams getraind. Er wordt gezegd dat men het in de Bunders kon horen als Toon aan het trainen was. Hij is nu nog steeds scheidsrechter  in de zaal.  Volgend jaar juni  is hij 40 jaar scheidsrechter.  Is ook nog enige tijd bijgesprongen als materiaalman na het overlijden van Leo v.d. Aa.

JUB15Vanaf 1 september 1965 lid van Blauw Geel. Vele jaren actief geweest binnen de vouwploeg van het clubblad. Heeft vele “stenen” bijgedragen tijdens de bouw van de kleed accommodatie. Bij de opening op 15 juni 1996 is hij hiervoor door toenmalig burgemeester Keijzer opgenomen in de Kring van Meesterburgers van de gemeente Veghel.  Nu op 88 jarige leeftijd nog altijd actief binnen het team van de materiaalmensen. Voor al zijn activiteiten voor de vereniging is Willem in 2002 benoemd tot “Lid van Verdienste”.  Tenslotte dient nog te worden vermeld dat Willem een van de trouwste Blauw Geel supporters is. Zaterdag en zondag volgt hij zowel de wedstrijden van de jeugd als van het 1e team. Met zijn 88 jaar op 1 na het oudste lid in leeftijd van onze vereniging. Oudste lid op 2 nov 2015 DHR. Bongaerts, geb. in 1920. Nu dus 95 jaar.

JUB18Bij de jeugd heeft Hans het gehaald tot A1. 3 jaar is hij speler geweest van A1, waarvan 2 jaar aanvoerder. Doordat het voor Hans moeilijk was om op dinsdag en donderdagavond te trainen heeft hij bij de senioren slechts sporadisch in het 1e team gespeeld. Dat Hans in die jaren een actief lid was, mag blijken uit het feit dat hij het trainers D-diploma heeft gehaald en diverse jeugdteams van Blauw Geel getraind. Verder is hij 14 jaar jeugdleider geweest en ongeveer 20 jaar leider van een seniorenteam.

JUB22Jan heeft zich vanaf 1975 tot heden on afgebroken als vrijwilliger ingezet voor de jeugd van Blauw Geel. Vanaf 1975 tot de zomer van 2010 is hij jeugdleider/trainer in de pupillenafdeling geweest.  Dit is de leeftijdsklasse waar Jan zijn hart ligt. Meestal nam hij een team voor langere periode onder zijn hoede. Hij begon dan met een F-team (6 jaar en begeleidde hen t/m de D-afdeling (12 jaar) en begon dan weer vooraan. Jan moest wel altijd een prestatief team hebben want “met die bloemenplukkers kan ik niks” zei Jan. Daarna is hij tot op de dag van vandaag actief gebleven binnen de pupillenafdeling nu als scout voor de jongste jeugd. Als jeugdleider ging Jan in 1980 voor het eerst mee op het jaarlijkse pupillenkamp. Samen met zijn vrouw Marie-Jose bleven zij dit onafgebroken doen tot en met het kamp van 2010. Verder is de hij nog groepsleider van de A-afdeling geweest en van 1987 tot eind 1994 lid van de Technische Commissie. Ook is Jan  al ruim 25 jaar aaneengesloten present om als scheidsrechter te fungeren op het jaarlijkse taartentoernooi. Bij grote jubilea van de club was Jan ook altijd aanwezig om mee te regelen of iets op te zetten. Op de play-back middag bij het 50 jarig bestaan vormde hij een onderdeel van de presentatoren. In 1988 ontving hij al de KNVB speld in brons. Toen Jan op zondag 6 juni 2010 afscheid nam als jeugdleider/trainer werd hij door de KNVB onderscheiden met de zilveren bondspenning. Naast alle genoemde activiteiten voor onze vereniging vervult hij en zijn vrouw ook nog diverse activiteiten binnen de gemeenschap Veghel. Voor al deze activiteiten zijn zij beiden op vrijdag 24 april 2015 benoemd Lid in de Orde van Oranje Nassau.

JUB36_2015Misschien wel te laat gehuldigd. Door gekregen dat hij nu 40 jaar lid is, maar uit het archief blijkt dat hij in 1998 is gehuldigd voor zijn 25 jaar lidmaatschap. Was toen nog actief speler van het 9e. Een aantal jaren trainer geweest van C-1 dat in die jaren op een landelijk hoog niveau speelde.  Michiel verstond als trainer de kunst om jonge jongens tot dat niveau op te leiden. Zijn manier van trainen werd alom geprezen.  Bij het organiseren van evenementen werd er noot tevergeefs een beroep op Michiel gedaan. Jaren heeft hij meegewerkt aan de aankleding en versiering van de kantine.

JUB27Speler van het vaandelteam geweest. Bestuurslid geweest in de jaren 1994-1996. Binnen het bestuur hield Ids zich hoofzakelijk bezig met de technische zaken van de vereniging. Omdat het bij zijn aftreden tijdens de algemene ledenvergadering van 17 oktober 1996 nog niet gelukt was om een opvolger te vinden heeft Ids na zijn aftreden zijn functie nog uitgevoerd tot aan het eind van het seizoen 1996-1997. Vanaf de oprichting in april 1999 tot 26 augustus 2005 is voorzitter geweest van de Stichting BG TOP.

JUB31Hij speelt in het 13e team. Over het voetballen bij Blauw Geel is niet zoveel bekend. Toch is   de naam Pieter Kemps bij veel Blauwgelers bekend.  Pieter heeft zijn Suzanne namelijk ten huwelijk gevraagd tijdens een thuiswedstrijd van het 1e team. Suzanne was op dat moment omroepster bij de wedstrijden van het 1e team. Pieter kwam met een sportwagen het veld opgereden en vroeg via de microfoon Suzanne om even naar beneden te komen en heeft haar toen ten huwelijk gevraagd. Buiten Blauw Geel heeft Pieter in het verleden meegespeeld bij het bedrijfsvoetbal. Tijdens een van die wedstrijden kreeg hij de rode kaart van de scheidsrechter. Bij die wedstrijd zijn schoonvader Frans v. Breugel.

JUB34Lid geworden toen zijn zoon Mark bij Blauw Geel ging voetballen en Maarten jeugdleider werd van het F-team van zijn zoon. Ook jeugdleider geweest bij de E-tjes en D-tjes. Daarna altijd lid gebleven van Blauw Geel. Maarten is een trouwe bezoeker bij de wedstrijden van het 1e team.

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO