1 november 2015  Eerste competitiewinst een feit

Geplaatst op 1 november 2015 • 20:40 • Senioren

Blauw Geel’ 38/JUMBO 1- Gestel 1 (1-0)  2-0. Na een weekend van rust stond voor Blauw Geel vandaag competitieronde 8 op het programma. Deze prachtige, zonnige herfst-zondag op 1 november, met een mooie temperatuur kwam vv Gestel uit Eindhoven op bezoek. De ploeg had een roerig weekend achter de rug en was uitgebreid in de media. Een bekerwedstrijd in en tegen Nuenen was ogenschijnlijk behoorlijk uit de hand gelopen. In de hoofdklasse staat de debutant op een keurige 8e plaats met 10 punten. En dat zijn er al acht meer als Blauw Geel dat 13e staat. Tijd voor de thuisclub om eens tot winst te komen….. Trainer Erwin v Breugel had een paar wijziging in de basisopstelling doorgevoerd: Sten v Vessem was weer op de backpositie en daardoor schoof Martijn v Loon door naar het hart van de defensie ten koste van Desley Schilders. Op het middenveld keerde Mark Dobbelsteen na een langdurige blessure terug. Onder een aangename temperatuur waren zo’n kleine 500 toeschouwers naar deze wedstrijd gekomen.

Blauw Geel opende in de persoon van Gerke vd Akker fel en dat kwam hem meteen op een gele kaart te staan. Younes Haddouir was het slachtoffer en zou later in de 23e minuut dan ook gewisseld moeten worden. In de 4e minuut dreiging van Gestel als de snelle Levi Ikele eerst de toch allerminst trage Sten v Vessem voorbijsnelt en quasi direct daarna Martijn v Loon. Gelukkig voor Blauw Geel gaat zijn inzet voor langs. Dan valt er niet heel veel te beleven. Een traag tempo bij beide teams zorgt voor een langdurige patstelling.. Gestel hoeft ook niet zo nodig het heeft immers acht punten meer en niet verliezen is dan ook belangrijk en speelt gokkend op de snelle counter. Blauw Geel is aanvallend te dun doende met de mogelijkeheden. In de 44e minuut krijgt Blauw Geel dan de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Brian Peters gaat binnen de beruchte lijnen tegen de grond en scheidsrechter Thijs besluit tot een penalty. Emiel vd Sanden is bij Blauw Geel de aangewezen man en hij faalt eigenlijk nooit. Nu echter wel en de te zwak ingeschoten bal kan door de Gestelse doelman worden gekeerd. Maar niet klemvast en gelukkig is Sten v Vessem erg alert en is hij degene die de bal alsnog voorbij de doelman kan werken: 1-0.  Een mooie opsteker zo vlak voor de rust.

Na de rust ontwikkelt zich een niet betere wedstrijd. Gestel is het eerst dreigend maar de inzet gaat in de 58e minuut na een corner net over het doel. Aanvallend blijft het een lastige voor Blauw Geel. In de 72e minuut valt de verlossende tweede treffer. Op de rechterflank komt Danny Verbakel in balbezit en lijkt hij in eerste instantie de verkeerde kant op te draaien. Hij draait vervolgens dan ook terug en schiet de bal bij de tweede paal prima binnen: 2-0. In de 78e minuut een penalty voor Gestel. Jeffrey Vendrig probeert Tim Nelemans met allerlei bijzondere capriolen uit zijn doen te halen en dat lijkt succes te hebben. De prima ingeschoten penalty wordt door Jeffrey op fraaie wijze uit het doel gebokst waardoor slechts een corner rest voor Gestel i.p.v. aftrappen voor Blauw Geel. De doelman voorkomt daarmee een aansluitingstreffer en een warm laatste kwartier. In de 82e minuut nog een gevaarlijke kopbal van Gestel en als de 90e minuut op de klok staat nog een prima inzet van Emiel van de Sande die door de doelman ternauwernood tot corner kan worden verwerkt. Daar blijft het bij en zo eindigt deze hoofdklassewedstrijd in winst voor Blauw Geel.

Na zeven wedstrijden dan winst voor Blauw Geel. Het werd natuurlijk ook tijd en hopelijk is dit de gewenste ommekeer. Men blijft op een rechtstreekse degradatieplaats staan maar heeft het gat met DESO, Baronie en Groene Ster verkleind. Goed was het allerminst maar de ploeg heeft net als in de voorgaande wedstrijden wel collectief kei hard gewerkt en de verdiende zege is dan ook een feit. Volgend weekend reist men naar Heerlerheide voor het treffen met Groene Ster. Zij verloren vandaag de derby in Hoensbroek van EHC met 1-0 en zullen dus gebrand zijn op eerherstel en drie punten om Blauw Geel niet nog dichterbij te laten komen. Voor Blauw Geel niet alleen een verre reis ook een hele klus want zo vaak keerde Blauw Geel niet terug met een punt, laat staan drie punten, na een duel met deze tegenstander uit en in Zuid Limburg.

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:  Sten v Vessem, Martijn v Loon, Gerke vd Akker,  Freek Langermans,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,  Murat Korkmaz

Voorhoede:  Danny Verbakel (76e min. Stijn de Looijer),  Emiel vd Sanden,  Brian Peters (88e min. Nicky Scheepers)

Scheidsrechter: Dhr. E. Thijs uit Bakel

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Vervoorn en Dhr. J. Geurts

sv Blauw Geel’ 38: 1e min. Gerke vd Akker, 78e min. Murat Kokrmaz