27 september 2015  Blauw Geel’38 2 houdt punten in Veghel

Geplaatst op 27 september 2015 • 21:30 • Senioren

Vandaag stond de kraker op het programma tegen Udi 2.  Blauw-geel 2 liet meteen merken dat ze in eigen huis wilden domineren en de drie punten in Veghel wilden houden. Ondanks een onrustige beginfase wist Blauw-geel 2 snel een prachtige aanval af te ronden in de 4e minuut. Een strak ingespeelde bal van Dorde op Nick werd door de spits goed verwerkt richting Chamel, die op zijn beurt perfect de bal achter de keeper wist te plaatsen (1-0). Udi 2 drong aan en werd vooral gevaarlijker in de omschakeling door slordigheden bij balbezit van Blauw-geel 2. Deze spaarzame counters van Udi 2 werden nimmer echt gevaarlijk.  Blauw-geel 2 werd steeds preciezer in de passing en het geduld werd beloond door een prachtige aanval in de 24e minuut. Een prachtige opening richting de vleugels, waarbij Tresor een goede versnelling in huis had om vervolgens de bal direct voor te geven richting de inmiddels ingelopen Nick, die de bal uitstekend af wist te ronden (2-0).

In de rust werd er gewaarschuwd voor gemakzucht en concentratieverlies. Een tegendoelpunt na rust zou een wedstrijd kunnen doen keren en de tegenstander hoop kunnen geven. In de 2e helft was het wederom slordig met momenten in balbezit, echter wist Udi 2 daar niet van te profiteren omdat de omschakeling vaak prima was van Blauw-geel 2. In de 68e minuut kreeg Zijad het op zijn heupen en gooide er een “verroeste” schaar uit, de voortzetting die erop volgde was uitstekend, een prima voorzet richting de “kopsterke” Tresor die als een echte spits de bal binnen kopte (3-0). In de 77e minuut was het wederom Zijad die met een lepe steekbal richting Tresor, de gelegenheid bood om de 2e doelpunt voor Tresor aan te laten tekenen (4-0). In de slotfase was de koek op voor een aantal mannen en brachten de wissels de juiste inzet en strijd om een mogelijke 5-0 te bewerkstelligen, maar de scherpte was er af. Udi 2 werd gevaarlijker drong nog een paar keer aan en dat resulteerde in de 86e minuut in de 4-1.  De wedstrijd werd verder professioneel uitgespeeld door Blauw-geel 2 en de verdiende drie punten bleven zoals gewenst in Veghel. Een mooie reeks die we graag volgende week willen voortzetten uit tegen NWC 2. Youssef Laaroussi