20 september 2015  Koude kermis; nul uit drie

Geplaatst op 20 september 2015 • 20:08 • Senioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – D.O.S.K.O.   (0-2) 0-2. Zondag 20 september speelde Blauw Geel thuis tegen DOSKO uit Bergen op Zoom. De West Brabanders hadden inmiddels vier punten uit twee wedstrijden, Blauw Geel was nog steeds puntloos. Vorig seizoen boekte Blauw Geel een 1-0 overwinning in eigen huis. Een 250 toeschouwers verkozen dit duel boven de Kermis. Trainer Erwin v Breugel had een paar wijziging in de basisopstelling t.o.v. de vorige wedstrijden. Op de rechterflank stond nieuweling Freek Langermans en dat ging ten koste van Coen v Zutven, op doel was Jffrey Vendrig vervangen door Dennis v Ballegooij en verder was Mark Dobbelsteen en Stijn de Looijer niet beschikbaar vanwege blessures. Na twee verlies partijen zou winst noodzakelijk zijn.

In de 3e minuut kreeg Blauw Geel al een riante mogelijkheid. Emiel vd Sanden was op de linkerflank goed doorgekomen en legde de bal ook prima klaar voor Mustafa Guler. Helaas ging de inzet vanuit vrije positie hoog over. Daarna was er lange tijd niet veel te beleven. DOSKO stond compact en probeerde er snel en goed met veel spelers uit te komen. In de 22e minuut de eerste dreiging van de gasten maar de vrije trap werd bij de tweede paal naast getikt. In de 25e minuut krijgt Blauw geel de kans om de score te openen. Emiel vd Sanden speelt de bal goed door in het hart van de DOSKO defensie waar Brian Peters met zijn snelheid quasi alleen op de doelman af kan. Deze was ver uit zijn doel gekomen, tot aan de rand van het strafschopgebied, en iedereen verwachte een lob. Die bleef uit en het omspelen van de doelman kreeg Brian niet voor elkaar waardoor een kansrijke actie verloren ging. Dan slaat DOSKO hard toe. In de 29e minuut kan vanaf hun linkerflank een voorzet gegeven worden. De bal gaat naar de tweede paal waar Drie!! DOSKO spelers volkomen vrij staan. De verste speler, Aimen Hadjaissa, komt in balbezit en haalt goed hard uit zodat de bal bij de tweede paal in de netten gaat: 0-1. Blauw Geel is niet of nauwelijks bij machte om gevaarlijk te worden. In de 34e minuut schiet Rudy Pelhan een vrije trap over. In de 41e minuut val eigenlijk al de beslissing. Brian Peters verliest erg gemakkelijk de bal en terug verdedigen gebeurt ook niet. Sam vd Kreeke komt op eigne helft in balbezit en of hij nu gezien heeft dan Dennis v Ballegooij te ver voor zijn doel stond of niet, het doelpunt is er niet minder mooi om want vanaf eigenhelft legt hij de bal in het doel: 0-2. De Blauw Geel doelman stond erg ver voor zijn doel en verwacht uiteraard geen inzet op doel en de manier van balverlies mag ook daar nooit zo gebeuren. Nog bijna krijgt Blauw Geel een aansluitingstreffer voor de rust maar de inzet van Desley Schilders uit een corner bij de tweede paal keert de DOSKO doelman met een prima reflex.

Wie verwacht dat Blauw Geel na de rust gaat aanzetten komt min of meer bedrogen uit en het lijkt de ploeg aan kracht en stoorkracht te ontberen. DOSKO gelooft het wel en kan daarbij leunen op een comfortabele voorsprong. Op een viertal gele kaarten na valt er niets te beleven tot in de 69e minuut Dennis v Ballegooij Blauw Geel behoed voor een nog grotere achterstand. De DOSKO corner spat daarna ineens op de paal. Blauw Geel schakelt dan snel naar voren en een goede voorzet van de rechterflank van Brian Peters kan door de ingevallen A-junior Tresor Shema net niet worden binnen getikt waarbij de doelman van DOSKO hem lijkt te vloeren. In de 87e minuut nog eens een vloeiende Blauw Geel aanval maar de afsluitende inzet van Brian Peters wordt tot corner getikt met een goede redding van de doelman. DOSKO krijgt in de 90e minuut en daarna nog twee dotten van kansen maar de eerste kans wordt door Dennis Van Ballegooij om zeep geholpen, de tweede inzet gaat naast het doel. Blauw Geel verliest voor de derde keer op rij: 0 uit 3. Dat is lang geleden dat men zo’n slechte seizoenstart heeft gehad. Verontrustender moet echter zijn het spel wat tentoon wordt gespreid. Dat moet toch te denken geven. Lichtpuntjes waren er natuurlijk ook. Freek Langermans speelde een redelijke wedstrijd met een paar kleine foutjes en A-junior Tresor Shema viel ook prima in. Trainer Erwin v Breugel en technische staf wacht een hele klus om Blauw Geel zo snel mogelijk punten te laten halen. Volgend weekend reist men naar Oss voor de ontmoeting met promovendus DESO. Zij hebben 1 punt en verloren deze zondag met 2-1 in Eindhoven van Gestel na met rust nog met 0-1 te hebben voor gestaan.

Doel: Dennis v Ballegooi

Achterhoede: Martijn v Loon (80e min. Nicky Scheepers), Gerke vd Akker, Desley Schilder, Freek Langermans,

Middenveld: Sten v Vessem, Mustafa Guler, Murat Korkmaz (60e min. Tresor Shema)Voorhoede: Brian Peters, Rudy Pelhan (46e min. Achmed Abdirizak), Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. A. Midden

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. van Pommeren en Dhr. H. de Reuver

sv Blauw Geel’ 38: 54e min. Gerke vd Akker, 67e min. Brian Peters

D.O.S.K.O: 56e min. Sam vd Kreeke, 60e min. Paolo Fortunati