28 september 2015  Blauw Geel’38 1 Oei . . .Oei . . .Oei

Geplaatst op 28 september 2015 • 6:57 • Senioren

D.E.S.O. – Blauw Geel’ 38/JUMBO  (3-0) 5-0. De eerste uitwedstrijd van drie in Oss is niet al te aangenaam geweest. En dat is nog zacht uitgedrukt. Blauw Geel was op zondag 27 september naar Oss afgereisd voor het treffen met promovendus DESO. Door Eendracht Sterk Oss had 1 punt bemachtigd in de voorgaande drie duels, een 1-1 in Hoensbroek tegen EHC. Men stond daarmee een plaatsje boven Blauw Geel. Het sportpark van DESO is helaas hoofdklasseonwaardig, het eerste team echter geenszins. Het zou in ieder geval deze middag Blauw Geel op de pijnbank leggen. Een belangrijk duel want punten zouden behaald moeten worden en men mocht aannemen dat de spelers van Blauw Geel daar van doordrongen waren. Wie de eerst helft heeft gezien kan daar vraagtekens bij zetten: te mat, te weinig beleving, te weinig inzet en felheid. Zeker in vergelijking met de gastheren die het belang van een overwinning omzetten in de juiste werklust en felheid.

In de 1e minuut was er al een waarschuwing aan het Veghelse adres. De inzet ging maar rakelings langs. Tot aan de 18e minuut speelde Blauw Geel nog aardig mee. Toen viel de 1-0 waarbij aan de rechterflank al te veel ruimte werd gegeven voor een voorzet en ook doelpunten maker Nehkomi kreeg veel en veel te veel ruimte. Zeven minuten later wordt de ander flank van Blauw Geel afgetest en is het nog schrijnender. Drie Blauw Gelers kunnen 1 speler niet afstoppen en worden te kijk gezet waarna een steekpassje voldoende is om Alkir, die zonder enige tegenstander stond, de uitgelezen schietkans te bieden. Hij laat die dan ook niet onbenut: 2-0. Nog voor de rust is het over en sluiten in de hoop op nog een punt. In de 42e minuut is het wederom Alkir die vrij kan uithalen en geen strobreed in de weg wordt gelegd. Hier ging wel een opzichtige uitverdedigingsfout aan vooraf en was het scoren relatief makkelijk: 3-0. Een vernedering dreigt als daar met de rust al gen sprake van is.

In de rust grijpt Trainer Erwin v Breugel in. Martijn van Loon en Achmed Abdirizak blijven in het kleedlokaal achter. Rudy Pelhan en Murat Korkmaz betreden het veld. Gelukkig zien de getrouwe een feller en zeker ook harder werkend Blauw Geel. Het minst wat men ook kan en mag verwachten. Nu creëert men ook kansen. In de 49e minuut gaat een inzet van Brian Peters na een vlotte aanval net voorlangs en de blijkbaar net niet ingehouden bal van Danny Verbakel wordt nog voor de doellijn gekeerd, niet meer nodig dus want de bal was klaarblijkelijk achter geweest. In de 54e minuut voorkomt Dennis v Ballegooij in de korte hoek een grotere achterstand. Vijf minuten later de grootste kans van de wedstrijd voor Blauw Geel op een doelpunt. Uit een vrijetrap wordt de bal verlengd naar de tweede paal om weer voor doel gekopt te worden. Rudy Pelhan staat bijkans op de doellijn maar werkt de bal tot ieders ongeloof nog over i.p.v. onder de lat. In de 67e minuut wordt het 4-0 voor de gastheren. Wederom hebben ze zeeën van ruimte om aan te nemen en is afronden een peulenschil. In de 79e minuut is het Donny de Groot die nog meer zout in de grote wond strooit en de 5-0 binnen ramt. We moeten terug naar het seizoen 2010-2011 voor zo’n grote nederlaag in een uitwedstrijd. In Venray werd toen met dezelfde cijfers verloren met dat verschil dat men toen voor een groot gedeelte van de tijd met een man minder moest spelen…..In 06-07 verloor men met 6-0 in Echt bij EVV. Voor een slechte competitiestart als deze moeten we nog erg ver terug in de tijd Wel waren en slechte starts zoals in: 06-07 en 92-93 maar toen had men na vier wedstrijden toch al 1 punt.

Hoe nu verder?? Is het wegvallen van belangrijke backs een reden?? Tel daarbij het al enkele seizoenen ontbreken van scorend vermogen, enkele belangrijkere spelers met blessures en een deel kan verantwoord worden. Dan is juist werklust en gezonde felheid vereist en kan dienen tot enige compensatie voor het eventuele gemis aan kwaliteit. De competitie is uiteraard nog lang maar met de wetenschap dat men volgend weekend in Vlissingen tegen de gelijknamige koploper moet spelen en de week daarna vv Dongen op bezoek komt kan het ook zo maar eens zijn dat er na 6 wedstrijden nog steeds geen punten op de standenlijst staan. Geen prettig vooruitzicht voor spelers en staf en ook de getrouwen hebben uiteraard hun angsten…. Het roer zal snel om moeten.

Doel: Dennis v Ballegooij,

Achterhoede: Martijn v Loon (46e min. Rudy Pelhan), Gerke vd Akker, Desley Schilder, Freek Langermans,

Middenveld: Sten v Vessem, Mustafa Guler, Achmed Abdirizak (46e min. Murat Korkmaz)

Voorhoede: Danny Verbakel (70e min. Slobodan Pupovac), Emiel vd Sanden, Brian Peters