26 februari 2012  Blauw Geel A1 toont karakter en speelt gelijk tegen UNA A1

Geplaatst op 26 februari 2012 • 11:50 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Verslag: Peter Bijvelds

Foto’s: Frans Scheepers

Na een winterstop en een uitbundig gevierde carnaval stonden de mannen van ons jeugdvaandelteam eindelijk weer eens aan de start voor een competitieduel. Tegenstander was Una uit Zeelst, een ploeg waar we uit onverdiend van verloren en tevens een ploeg die drie punten boven ons op de ranglijst bivakkeert.

A1 kwam geweldig uit de startblokken en wist het sterke UNA in de eerste fase bij vlagen te overspelen. De diverse kansen werden op miraculeuze wijze niet benut. Deels door pech, deels door een gebrek aan scherpte en overzicht voor het doel. Ahmed, Rolf, Stefano en Desley waren er dichtbij. Deed UNA niets? Jawel, uit twee uitbraken kregen onze gasten twee grote kansen gelukkig voor ons waren ook zij niet scherp voor het doel. Na 25 minuten kwam het duel meer in evenwicht en was het voor ons bijzonder vervelend dat de gedreven leidende, jonge arbiter de tegenstander een penalty gaf, deze werd onberispelijk binnengeschoten 0-1. We waren nu compleet van slag en dat was teleurstellend. Even later kwam er een tweede penalty voor onze gasten. Gelukkig wist onze keeper Johnny deze bal te keren en bleven we in de wedstrijd. Omdat we echter een kwartier lang matig speelden incasseerden we juist voor rust nog een gemakkelijke tweede treffer en deden we onszelf enorm tekort op basis van het totale spelbeeld. Het eerste sterke half uur was uit beeld.

Na de pauze bleek A1 uit het mentaal goede hout gesneden. De tegenstander werd nog meer onder druk gezet en koos telkens weer voor de lange bal van de keeper. Het spreekt voor ons dat we in de duels steeds weer sterker waren dan onze tegenstander. Een prima feit omdat we dat niet altijd zo goed beheersen (verdedigende duelkracht). Toch leek het niet te leiden tot het voorkomen van een nederlaag omdat we de kansen niet benutten. Voi was er met een enorm afstandschot ook nog dichtbij maar de UNA keeper was samen met de snelle en slimme nummer 9 uitblinkend bij UNA. In de 71e minuut legde de arbiter de bal weer op de stip, maar nu voor ons. Stef knalde resoluut en onhoudbaar binnen 1-2. A1 hield aan en wist in de kwalitatief minder hoogstaande tweede helft de tegenstander te domineren. De zeer verdiende gelijkmaker viel na een bekeken actie van Sofian, hij speelde breed op Ahmed die niet meer kon missen 2-2. In de slotfase leken we de volle winst te gaan pakken. Met volle overgave vielen we aan tegen een inmiddels vermoeide tegenstander. Die vermoeidheid hadden wij niet maar diverse malen waren we wederom niet koel rondom de goal en misten we het overzicht om de tegenstander nog meer pijn te doen. Dubbel gevoel dus, waarbij de tevredenheid over het resultaat minder was dan over de prima prestatie. A1 overtuigde zonder te winnen of te verliezen. Aanstaande zaterdag thuis Baronie!