26 februari 2012  C1 zet achterstand om in 5 min en wint in Landgraaf

Geplaatst op 26 februari 2012 • 11:40 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

In een knotsgek duel won C1 vandaag van SVN uit Landgraaf. C1 begon goed en kreeg veel ruimte van de Limburgers. Met deze ruimte wist C1 wel raad en het kreeg daardoor al snel mogelijkheden via Luc, Mo en Anthony. Het was dan ook niet gek dat C1 vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Het was een goede actie van Luc die hij zelf bekroonde door de bal hard in het doel te schieten. Blauw Geel zette door en bleef kansen krijgen. Mo trof de lat en Luc was nog een keer heel dichtbij. Het bleef echter 0-1. Toen kreeg de wedstrijd een rare wending, de wat verouderde scheidsrechter drukte zijn stempel op het duel. Een overtreding op Mo in de 16 meter werd bestraft. Penalty, althans dat zou je zeggen. Niets was minder waar, de Limburgse leidsman gaf een indirecte vrije trap omdat hij de overtreding niet zwaar genoeg vond. Het leek wel of C1 hier van schrok want het voetbal verdween. Door rare verdedigingsfouten kon de tegenstander voor rust zelfs nog met 2-1 voor komen. Na de 2-1 was het weer Mo die in de 16 meter onderuit werd gehaald. Het was zelfs de trainer van SVN die vroeg aan zijn speler waarom hij zo een domme overtreding maakte. Maar daar was onze vriend in het zwart weer, hij legde later uit dat de verdediger per ongeluk een overtreding maakte en daarom geen penalty gaf.

Al met al zat de scheidsrechter niet mee. Toch was het aan C1 zelf te wijten dat we met een achterstand gingen rusten. We spraken af dat we alleen nog maar met onszelf bezig zouden zijn en dat we vol voor de overwinning zouden gaan. Het was weer C1 dat voetballend de betere ploeg was,het duurde echter lang voordat het doelpunt viel. Het waren de wissels die het verschil maakten en daardoor werd het weer duidelijk dat iedere speler even belangrijk is voor het elftal. Het was eerst Sander die na een goede assist van Mo de gelijkmaker binnen schoot. Anderhalve minuut later was het Ahmed die een corner binnen kopte. Binnen 5 minuten was de wedstrijd beslist, Anthony passeerde de volledige verdediging en scoorde de 2-4. Hiermee was de wedstrijd beslist.

Geen goede wedstrijd op een lastig veld maar wel 3 punten en dat is een fijne terugreis naar Veghel vanuit Zuid Limburg.