22 februari 2015  In extremis naar winst

Geplaatst op 22 februari 2015 • 18:29 • Senioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Groene Ster (1-1) 2-1. Op zondag 22 februari ontving Blauw Geel als nummer drie van de ranglijst de nummer zeven van de ranglijst: Groene Ster. De club ui Heerlerheide is de nog enig overgebleven vertegenwoordiger uit de provincie van het Brons Groen eikenhout. De ploeg van Harrie Thoma had een lastige hervatting van de competitie want het trof na de winsterstop de drie ploegen op de plaatsen 1tm3 van de ranglijst. Na het verlies in eigen huis tegen Gemert (2-4) was er afgelopen week het verlies in Dongen met 4-2. Punten pakken was dus het devies voor de Limburgers. Blauw Geel had na de winterstop het volle pond van zes punten weten te bemachtigen en wilde uiteraard de drie volle punten in eigen huis houden.

In Heerlerheide had de ploeg een hele goede wedstrijd niet met winst kunnen afsluiten en de laatste drie seizoenen was men in eigen huis tegen Groene Ster niet meer tot winst kunnen komen. Blauw Geel had het tegen DOSKO en OSS’20 lastig gehad en soms het geluk, m.n. in het begin in Oss, aan de zijde. Vandaag zou het weer een zware en moeilijke wedstrijd worden. Tot aan de 18e minuut viel er nauwelijks iets te beleven voor de ongeveer 225 toeschouwers. De eerste dreiging was toen van de gasten. Jeffrey Vendrig kan de bal uit een voorzet net wegtikken en moet dan verder uitlopen waardoor het lege doel voor de rebound open licht. De lob gaat echter huizen hoog over vanaf de rand van het strafschopgebied. De wedstrijd kabbelt voort zonder noemenswaardige hoogte punten. In de 29e minuut valt dan een treffer uit het niets. De eerste echte soepele aanval van Blauw Geel is meteen raak. Op de linkerflank net over de middenlijn wordt Rinse Wiekema aangespeelt. Hij speelt de bal in een door op de aan de zijlijn staande Murat Korkmaz die op zijn beurt de snelheid liggende links back, Sten v Vessem, aanspeelt. Sten kan vervolgens het strafschopgebied binnen en schiet de bal onder of langs de doelman door. De bal rolt nog tergend langzaam naar het doel maar gelukkig ook over de doellijn: 1-0. Drie minuten later wordt Brian Peters de diepte ingestuurd. Hij snijd het strafschopgebied binnen en zijn inzet is snoeihard maar op de vuisten van de doelman die dus uitstekend red. de corner levert niets op. Vijf minuten later speelt de leidsman een onbegrijpelijke hoofdrol. Sten v Vessem dekt zijn tegenspeler v Kesteren erg kort en deze besluit in het strafschopgebied maar eens op zijn knieën te vallen. Dhr. vd Werff ziet hierin een penalty??!! Een echt cadeautje voor de gasten want er gebeuren wel vaker ergere dingen in een strafschopgebied….. Remco Gielkens weet hier wel raad mee en laat doelman Vendrig kansloos: 1-1. In de 44e minuut wordt Rinse Wiekema op 19 meter voor het doel door Roy Janssen omver gekegeld. Giovanni Henskens trapt de bal prima voorbij de muur maar de doelman van Groene Ster kan in twee instanties de bal alsnog pakken. Nog geen 30 seconde later een nieuwe vrije trap voor Blauw Geel op de rand van het strafschopgebied om dat Dhr. vd Werff iets onreglementairs had gezien. Deze inzet van Mustafa Guler gaat over waarna het rustsignaal volgt.

Twee ongewijzigde teams keren terug en hopelijk weten zij het publiek nu beter te vermaken. Het zullen echter niet de teams zijn die het publiek vermaken, wel de leidsman met zijn optreden. In de 48e minuut Wordt Brian Peters aangespeeld. Hij kan de bal ondanks een forse overtreding nog bij Murat Korkmaz bezorgen maar die vergeet de bal op de rand van het strafschopgebied mee te nemen of op doel te richten. De speler van Groene Ster komt overigens onbegrijpelijk weg met zijn actie!!  In de 51e volgt een opstootje na een “aanslag” op Sofian El Kaddouri van Roy Janssen. Deze is lsim genoeg en loopt snel bij de plek des onheils weg want dat had een directe rode kaart moeten zijn. Dhr. vd Werff fluit wel voor een overtreding maar zonder gevolgen, ja een gele kaart voor praten van een Groentje. In de 53e minuut trekt hij wel direct rood. Mustaf Guler komt onbegrijpelijk op het halfveld in met een sliding van achteren en kan terecht met een rode kaart vertrekken. Onterecht zou je ook kunnen zeggen omdat de leidsman andere overtredingen onbestraft liet!!?? Overigens zag ook hier de leidsman een kopstootbeweging van Dave Velraeds richting Mustafa Guler weer over het hoofd. In de 61e minuut ondanks een man minder weet men Rinse Wiekema in de diepte aan te spelen maar is de bal net te hard en de doelman van Groene Ster net op tijd voordat Rinse de bal over de doelman zou kunnen wippen. In de 64e minuut worden wederom twee overtredingen binnen 30 seconde van Groene Ster spelers onbestraft gelaten met kaarten en lopen de gemoederen en frustraties wederom even op. Ook weer omdat de leidsman met twee maten lijkt te meten. In de 67e minuut ziet Gerke vd Akker de kans om op te stomen als hij van achteren hardhandig door Roy Janssen wordt getackeld. De leidsman kon nu echt niet anders en trekt de gele kaart, de tweede voor deze speler, daar waar hij eerder al direct Rood had moeten krijgen nu dus toch ook rood. Alles is weer in evenwicht. In de 84e minuut veert de bank en het Veghelse publiek op als de ingevallen Emiel vd Sanden een bal stuurt op Brian Peters. Brian gaat op snelheid weer het strafschopgebied in maar zijn inzet is i.pv. gecontroleerd, ongecontroleerd, en gaat huizen hoog over. Het duel stevent af op een gelijkspel. De 90e minuut staat al op het scorebord als wederom Brian Peters het strafschopgebied in snelt. Nu gaat zijn inzet wel voorbij de uitkomende doelman, richting de tweede paal, het zou een direct doelpunt kunnen worden maar de bal zou even zo goed nog voorlangs kunnen gaan en dus was het maar al te goed dat de snelle Sten v Vessem bij die tweede paal de bal alsnog de juiste richting, voor over de doellijn geeft: 2-1. De bank en tribune ontploft van blijdschap. De aftrap wordt nog verricht maar even later fluit Dhr. vd Werff voor het laatste fluitsignaal.

Blauw Geel wint in extremis. Het was zeker niet goed wat de ploeg ten toon spreidde maar als je slechte wedstrijden weet te winnen….. Een gelijkspel was misschien het meest voor de hand liggend geweest maar de ploeg uit Heerlerheide kreeg een cadeautje en produceerde verder totaal niets. Blauw Geel had een paar kansjes en gaf weinig weg en dus op basis van de kansen is deze overwinning niet eens onverdiend. Nogmaals: Goed was het zeker niet en het zal aanstaande zaterdag zeker beter moeten. Dan namelijk reist men als koploper, mede door alle andere uitslagen is men nu koploper geworden, af naar Gemert. Gemert speelde vandaag ook thuis en kwam tegen TOP tot een 2-2 gelijkspel. Mannen Proficiat met deze belangrijke winst. Alles uit de kast aanstaande zaterdag in Gemert voor een goed resultaat: SUCCES !!!!!!!

Doel:  Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:   Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen (76e min. Guus Peters),  Sofian El Kaddouri, Mustafa Guler,

Voorhoede:  Brian Peters,  Rinse Wiekema (87e min. Nicky Scheepers),  Murat Korkmaz (67e min. Emiel vd Sanden)

Scheidsrechter: Dhr. R. vd Werff

Ass. Scheidsrechters: Dhr. C. v Ostaijen en Dhr. E. Oosterom

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 37e min. Sten v Vessem,  55e min. Brian Peters,

Groene Ster:  44e min. Roy Janssen,  51e min. Dwayne v Westering, 67e min. Roy Janssen,  73e min. Dave Velraeds