1 maart 2015  Blauw Geel 2 pakt sensationele overwinning 4-5!

Geplaatst op 1 maart 2015 • 23:03 • Senioren

Zes minuten na rust zag het er niet naar uit dat het een gedenkwaardige middag voor Blauw Geel 2 zou worden bij Volharding in Vierlingsbeek. Na een aardige eerste helft met een wat beter Blauw Geel en een 1-1 ruststand (doelpunt Stefano) overliepen de gastheren ons volkomen en scoorden 3(!) keer in 6 minuten 4-1! We waren de weg even geheel kwijt tegen een opstomende tegenstander maar onze wederopstanding was fantastisch! Eerst knalde Ahmed van 22 meter mooi binnen 4-2. We drukten zwaar door en Volharding leek gezien de vele blessurebehandelingen en steeds verder teruglopen te bezwijken. Een doldrieste tackle op het middenveld hielp ons ook nog eens (tweede geel voor een Volharding verdediger). Het leek ons allemaal niet meer te beïnvloeden. Een strafschop (handsgeval) was aan Zijad wel besteed 4-3. Nadat een speler van Volharding de bal opzichtig wegtrapte moest de arbiter handelend optreden en wederom een tweede gele kaart trekken. De gemoederen bij de gastheren werden even te verhit en na een korte afkoelingsperiode hervatte de arbiter de wedstrijd. Wie had gedacht dat deze onderbreking het zeer drukvolle, goede positiespel van Blauw Geel zou verbreken kwam gelukkig bedrogen uit. Het regende kansen. Ons vizier stond echter steeds niet geheel op scherp. Aangezien we dus prima speelden maar de trekker niet overhaalden bleef het hopen op betere tijden. Een sterke actie van Rolf noopte een verdediger tot een overtreding en een strafschop was het logische feit. Zijad maakte 4-4. Meteen daarna maakte Gokhan een overtreding en ook hij kreeg het verwachte loon: een tweede gele kaart. Met 10 tegen 9 denderden we door. In de allerlaatste minuut pakten we op geweldige wijze de volle buit. Slobodan doorbrak gedecideerd de levende muur van onze gastheren en scoorde de bevrijdende 4-5. Wat een puike prestatie om tegen een robuuste, zich met hand en tand verzettende tegenstander zo terug te komen en volkomen verdiend te winnen! We zijn weer medekoploper geworden! Knap! Peter Bijvelds.