20 oktober 2014  Dubbele cijfers in 1ste knock-out ronde

Geplaatst op 20 oktober 2014 • 8:07 • Senioren

H.R.C.’27 1 – Blauw Geel’ 38/Jumbo 1  (0-5)  0-10. Zondag 18 oktober reisde Blauw Geel af naar Afferden in Limburg. De plaatselijke vijfde klasser was in de eerste knock-out ronde van de districtsbeker gekoppeld aan Blauw Geel. Een kleine 100 toeschouwers hadden zich langs de lijn opgesteld. Voor Blauw Geel kan er in zo’n duel alleen maar verloren worden en een uitschakeling zou dramatisch zijn, uitschakeling zou een daverende verrassing zijn in deze ronde. Gewoon winnen was dus verreist. Trainer Erwin v Bruegel kon geen beroep doen op de geblesseerde Desley Schilders en hij hield Danny Verbakel en Guus Peters op de bank. Voor hen in de basis kwamen Sten v Vessem, Nicky Scheepers en Bryan v Deursen. Dat waren de drie mutaties t.o.v. het thuisduel tegen Gemert.

Blauw Geel begon aan het duel zoals het hoort. Meteen druk zetten op de tegenstander. Daar zou een mede hoofdklasser al moeite mee hebben, laat staan dus een vijfde klasser. In de 4e minuut leverde dat al resultaat. Nicky Scheepers werd op rechts op de rand van het zestienmeter gebied aangespeeld. Hij draaide zich zelf goed vrij en schoot beheerst in de verre hoek binnen: 0-1. Blijft een score lang uit dan krijgt een lager geklasseerde club vaak moed en kan het naarmate het duel vordert steeds lastiger worden. Twee minuten later schiet Nicky een voorzet van Sander v Weert net naast. In de 10e minuut valt dan ook al de 0-2. Mustafa Guler schiet van afstand binnen. In de 20e minuut komt HRC’ 27 zowaar even over de middenlijn maar ook niet meer dan dat. In de tegenaanval wordt Murat Korkmaz in balbezit gebracht en zijn inzet gaat snoeihard op de paal. Twee minuten later schiet Murat Korkmaz de bal strak in de kruising: 0-3, en wordt de vraag gesteld langs de lijn hoe hoog de score zal gaan oplopen??  Twee minuten later had Blauw Geel een penalty kunnen en misschien wel moeten krijgen omdat Brian Peters een duw in de rug krijgt binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter vd Laan had misschien al medelijden met HRC’27 en liet doorspelen. De scheidsrechter had overigens geen problemen in dit duel. HRC’27 speelde bijna alleen maar op de helft van de eigen helft en daarmee wordt het machtsoverwicht duidelijk en was er voor de hoofdklasser dreiging op dreiging, kans op kans. In de 29e minuut kan Nicky Scheepers na een korte scrimmage de bal intikken: 0-4. De 0-5 valt in de 37e minuut. Mustafe Guler neemt een corner die door de doelman in eigen doel wordt gebracht. Daarmee is de ruststand verklaart.

Na rust een zelfde spelbeeld. In de 51e minuut wederom een inzet van Blauw Geel op de paal. Bryan v Deursen was goed doorgekomen naar de achterlijn en bediend Murat Korkmaz op maat. Hij schiet de bal nu op de binnenkant van de paal en de bal gaat vervolgens hard voor de doellijn langs terug het veld in. De 0-6 valt in de 60e minuut. Bryan v Deursen kopt een voorzet goed terug op Brian Peters die vervolgens simpel kan binnen tikken. Blauw Geel bleef kansen creëren en er ook missen. Tot aan de 76e minuut want toen schoot men weer raak. Een voorzet van Danny Verbakel wordt door Brian Peters simpel binnen getikt nadat Murat Korkmaz onder de bal was doorgegaan en Guus Peters er niet bij kon: 0-7. De 0-8 valt drie minuten later. Guus Peters kan nu simpel binnen tikken na wederom een voorzet van Danny Verbakel. Guus Peters mag ook de 0-9 maken en nu werd hij bediend door Brian Peters. De 0-10 valt in de 89e minuut. Danny Verbakel schiet de bal uiterst behendig en hard in de verre hoek nadat hij het strafschopgebied was binnen gesneden. In blessuretijd was er zowaar nog een corner voor HRC’ 27. De eerste en met zovelen waren ze nog niet in het strafschopbegied bij Sander Maas geweest. Blauw Geel bekert verder en gaat in de koker voor de 2e knock-out ronde. De loting staat gepland op 28 oktober en daarna is dan duidelijk welke tegenstander men zal moeten uitschakelen om in de race te blijven voor die districtsbeker en de lucratieve plaatsing voor de KNVB-beker.

Doel: Sander Maas

Achterhoede: Sten v Vessem, Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld: Mark Dobbelsteen, Mustafe Guler,  Murat Korkmaz (79e min. Coen v Zutven)

Voorhoede: Bryan v Deursen (60e min. Danny Verbakel),  Nicky Scheepers (68e min. Guus Peters), Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. vd Laan

Ass. Scheidsrechters: Dhr. de Wit en Dhr. Bruekers