9 maart 2018  Zondag komt JVC Cuijk voor meer dan interessante clash

Geplaatst op 9 maart 2018 • 19:36 • NieuwsClubnieuwsSeniorenJunioren

Zondag komt JVC Cuijk voor meer dan interessante clash

Heel apart eigenlijk. De tegenstander van zondag is de grootste luis in de pels van Blauw Geel’38/JUMBO voor de winst in periode-2. Het komende duel echter telt niet mee voor die periode. Die wordt pas beslist als Blauw Geel’38/Jumbo op 25 uitspeelt bij Quick in Den Haag. Zondag na afloop is er het ‘Lente feest’ in de kantine. Een titel die met erg doet denken aan ‘De Luizenmoeder.’

Door: Peter Kuijpers

Een zware tegenstander terwijl JVC Cuijk op 25 maart een relatief ‘makkelijkere’ tegenstander heeft in Quick’20. Blauw Geel’38 en JVC Cuijk staan puntgelijk met ieder 19 puntjes bovenaan. Blauw Geel’38 heeft één doelpunt meer dan de ploeg uit Cuijk. Er zijn nog diverse modellen denkbaar waar zelfs ADO’20 nog een kans maakt. Enige ervaring met rekenkunde of wiskunde is hier een pré. Zondag komt JVC Cuijk naar Veghel. Het is de start van periode-3 die afloopt op 27 mei bij het einde van de competitie. Dan zal er al heel wat water door de Aa gestroomd zijn en kunnen we de wedstrijden wellicht aanvaarden in de korte broek. Voor zondag zijn er nagenoeg geen verhinderingen. Wel maakte Mark Westerlaken bekend dat hij een half jaar in de parkeerstand gaat. Mark gaat voor een afstudeerstage fysiotherapie naar Bali. Die komt geheid onherkenbaar terug dat is zeker.
OSS’20-2. De keuze voor trainer Niels is groot. Wellicht dat het tweede team wat aangedikt kan worden die om 11.45 uur thuis spelen tegen de reserves van de koploper uit de Hoofklasse OSS’20. De uitwedstrijd gaf eerder een kleine onverdiende 3-2 nederlaag. Blauw Geel’38-2 kan zich bij winst verbeteren door op te klimmen in het linkerrijtje. Koploper is Gemert-2 dat vorige week de tegenstander zou zijn, maar om wat voor reden dan ook ging het duel op het mooie kunstgras van Molenbroek niet door.
JO 19-1
Zaterdag een vol programma voor de jeugd, veteranen en het Zaterdagteam. JO 19 komt eindelijk weer eens aan het voetballen. Gelijk een ‘zware’ want niemand minder dan koploper Bennekom reist vanuit de Biblebelt naar Veghel. Uit verloren, maar gezien de heerlijke wedstrijd die JO 19 speelde uit bij DOVO is het een overweging waard om te denken dat de Bennekommers met knikkende knietjes naar het Prins Willem Alexander Sportpark komen. Let it be mannen. Om 15.00 uur gaat de bal rollen en u kunt daarbij zijn.
Maastricht
JO 17-1 reist af naar Scharn in Maastricht. Scharn is een echte jeugdvereniging met veel teams. De tegenstander van zaterdag staat op een degradatieplek al is de competitie nog lang. Het ongeslagen record van de Blauwgelers zal wellicht nog een keer sneuvelen, maar toch niet in Scharn mogen we hopen. Vroeger reden we met een gehuurde Angelia en broeder Clementio aan het stuur (in zijn derde versnelling) om in Maastricht te gaan spelen. Zie de Christoffel medaillon nog bengelen aan de binnenspiegel. Tijden veranderen Broeders worden zeldzaam al zal het vervoermiddel zaterdag nog wel degelijk een auto zijn.
Ontsnappen
JO 15-1 speelt om 13.00 uur op lunchtijd thuis tegen Berghem Sport. Wie weet komt oud Blauw Geel’38 trainer Maarten van Vugt wel mee..of is hij direct betrokken bij het team? We zien het zaterdag. Blauw Geel’38, dat door de nederlaag thuis tegen Avanti’31 is afgezakt naar de derde plek in de Hoofdklasse. De tegenstander van zaterdag staat twee plekken lager met vier punten minder. Winst is belangrijk om Avanti’31 en Deurne niet te laten ontsnappen.
DZC’68
JO 13-1 spelers en leiding moeten de wekker al vroeg zetten. Wij plaatsten altijd een ijzeren bord onder de wekker dan is-ie extra luid. De spelers worden om 10.00 uur aan de aftrap verwacht in Doetinchem bij zaterdagclub DZC’68. Eveneens een verre reis waar de tegenstander een plekje of vijf boven Blauw Geel’38 bivakkeert. Daar kan zaterdag verandering in komen. Kom mannen verras ons eens.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO