12 maart 2018  GROTE NEDERLAAG IN EIGEN HUIS

Geplaatst op 12 maart 2018 • 8:07 • NieuwsClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO — J.V.C. Cuijk (0-1) 1-5

GROTE NEDERLAAG IN EIGEN HUIS

Zondag 11 maart, heerlijk (voetbal)weer en op het Prins Willem Alexander Sportpark stond de Brabantse derby geprogrammeerd tussen Blauw Geel en JVC Cuijk. De gasten zijn bezig aan een sterke reeks en staan inmiddels derde op de ranglijst. Saillant detail is dat Blauw Geel een JVC evenveel punten hebben in de tweede periode maar Blauw Geel een doelpuntje meer als saldo heeft. Dit is echter het eerste duel voor de derde periode waarin beide natuurlijk goed willen starten maar belangrijker is om de goede reeks voort te zetten. Eerder in het seizoen speelde beide in Cuijk tegen elkaar en kwam men tot een 1-1 uitslag. Trainer Niels v Casteren liet Edwin Huibers op de bank plaats nemen, Martijn van Loon keerde daarom terug in de basis. Verder geen wijzigingen in de basisopstelling in vergelijking met vorige speelronde.

Door: Antoine van de Cammen

JVC Cuijk mocht de aftrap verrichten en het had slechts 37 seconden nodig om een eerste waarschuwing af te geven. Het team van trainer Ruud Kaiser was duidelijk niet voor niets naar Veghel gekomen. In de 3e minuut mag Mustafa Guler een vrije trap nemen maar de bal wordt voordat een Veghelse aanvaller gevaarlijk kan worden tot corner gewerkt. Een minuutje later is het de topscoorder van JVC, Jordie van der Laan, die een kans krijgt maar zijn inzet op de vuisten van doelman Brahim Zaari ziet belanden. Een levendige openingsfase want in de zesde minuut is Blauw Geel weer dreigend. Sjaak Egmond geeft de bal prima mee aan broer Sander die goed voor zijn verdediger komt. Hij snijd het strafschopgebied binnen en lijkt in een goede schietpositie te komen maar kiest ervoor om naar de achterlijn door te gaan om vervolgens de bal terug te leggen richting Alexander Mols. Helaas bereikt die bal niet Alexander en JVC kan uitverdedigen. In de 15e minuut is het andersom en geeft Alexander Mols de bal prima af op Sander Egmond. Hij haalt vervolgens wel uit maar de inzet stuit recht op de JVC doelman. Twee minuten later stoort Mark Dobbelsteen goed na een terugspeelbal op de JVC doelman die de bal vervolgens recht in de voeten van Joey Hellstern trapt. Helaas krijgt hij de bal niet goed mee en wordt hij bovendien genoeg gehinderd door een tegenstander om echt gevaarlijk te kunnen worden. In de 23e minuut moet Sten v Vessem het afleggen in een sprintduel met Rik Renirie maar schiet de JVC speler de bal vervolgens hoog over het doel. Diezelfde Rik Renirie kopt drie minuten later in vrije positie de bal voorlangs. Een minuutje later gaat een afstandspoging van Stan Broenland net naast en een inzet van Boy Visser wordt door Brahim Zaari met de vingertoppen tot corner gedegradeerd. Uit de corner kopt Jorrit Ritzen de bal voorlangs. Het is de 36e minuut als Blauw Geel weer dreigend is. Alexander Mols wordt op de rechterflank weggestuurd en daar waar iedereen denkt dat hij gaat uithalen wil hij de bal terugleggen op Sander Egmond. Een JVC verdediger zit dar echter tussen zodat de Blauw Geel aanval strandt. In de 38e minuut komen de gasten op voorsprong. Vlak voor het strafschopgebied van Blauw Geel mogen en kunnen ze makkelijk combineren waarbij de bal uiteindelijk naar de flank gaat waar Rik Renirie te veel vrijheid heeft en kan uithalen. De bal verdwijnt bij de tweede paal binnen: 0-1. In de 41e minuut wordt een corner door Erik van Loon bijna in eigen doel gekopt en een minuut later stuit de inzet van Furkan Alakmak op de vuisten van Brahim Zaari. Weer een minuutje later gaat zijn inzet rakelings over de kruising. Nog voor de rust moet Trainer Niels van Casteren noodgedwongen wisselen. Mark Dobbelsteen verlaat geblesseerd het veld en zijn vervanger is Serkan Ordu.

Na de rust wil Blauw Geel aanzetten. In de 47e minuut moet de JVC doelman optreden om een doelpunt te voorkomen bij een inzet van Desley Schilders. De corner van Mustafa Guler wordt vervolgens door Alexander Mols verlengt en op een metertje voor de doellijn is het aanvoerder Sten van Vessem die de bal over de doellijn werkt: 1-1. In de 57e minuut past trainer Niels van Casteren een wissel toe. Hij vervangt Sjaak Egmond door Danny Verbakel. Vier minuten later luid knullig en slordig balverlies van Danny de nederlaag voor Blauw Geel in. Na een JVC inworp lijkt Blauw Geel de bal te kunnen wegwerken maar bij de zijlijn verliest Danny Verbakel de bal. Blauw Geel is compleet uit de organisatie achterin en als de bal vervolgens snel bij Boy Visser komt, die al behoorlijk vrijstaat net in het strafschopgebied, speelt Boy de bal door naar de flank op Furkan Alakmak. Die staat nog vrijer en weet wel raad met deze buitenkans:1-2. Vijf minuten later valt dan de 1-3. Furkan Alakmak is sneller als Martijn van Loon en Rik Renirie is door Sten van Vessem te vrij gelaten zodat hij de voorzet voor het intikken heeft. In de 73e minuut heeft JVC het geluk dat de afstandspoeier van Serkan Ordu op de buitenkant van de paal beland. Een aansluitingstreffer had het duel nog spannend kunnen maken maar dat bleef dus uit. In de 78e minuut kan de JVC doelman gaan uittrappen. Hij heeft de bal losgelaten en Sander Egmond pikt de bal op. Helaas kan het geen genade vinden van scheidsrechter de Brito Roque en mag JVC een vrije trap nemen. In de 81e minuut wordt Erik van Loon bij de achterlijn gedold door Furkan Alakmak en maakt Erik een domme overtreding zodat een strafschop volgt. Jordie van der Laan voltrekt vervolgens het vonnis: 1-4. Vijf minuten later wordt het zelfs nog erger want Furkan Alakmak staat wederom geheel vrij als hij wordt aangespeeld. Brahim Zaari komt uit maar is kansloos op de fraaie lob en op de doellijn kan Desley Schilders ook niets meer uitrichten: 1-5. Het wederom keiharde werken van Joey Hellstern, het goed afschermen van de bal in de 89e minuut, kan hij zichzelf helaas niet belonen met een doelpunt en de inzet gaat net naast.

Blauw Geel verliest met grote cijfers zijn thuiswedstrijd na vier gewonnen duels. Het kam te kort tegen het zeer effectieve en uitgekiende spel van de gasten. Geen schande, wel erg jammer uiteraard dat de nederlaag dan zo hoog uitvalt. Ondanks deze nederlaag staat men nog steeds op een mooie zevende plaats.

Volgende week reist men naar Veldhoven. Tegenstander aldaar is dan UNA. Zij zijn een beetje aan het kwakkelen en kwamen deze speelronde niet verder dan een tot een 1-1 gelijkspel tegen Quick’20 in Oldenzaal. De eerste plaats heet men dan ook moeten afstaan aan Jong Vitesse maar met slechts twee punten minder en twee duels minder gespeeld is men nog steeds de virtuele koploper. Eerder in het seizoen verloor Blauw Geel in eigen huis na een 0-0 ruststand met 0-3. Dus heeft het nog iets recht te zetten tegen de geel/zwarten uit Zeelst.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Desley Schilders, Martijn van Loon (76e min. Emiel vd Sanden), Erik van Loon, Sten v Vessem
Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen (45e min. Serkan Ordu), Mustafa Guler,
Voorhoede: Sjaak Egmond (57e min. Danny Verbakel), Joey Hellstern, Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Ass. Scheidsrechters: Dhr. N. Kromme en Dhr. S. van Westing
sv Blauw Geel’ 38: 80e min. Sander Egmond