16 mei 2022  Zomeravondpot in de middag in Hoorn

Geplaatst op 16 mei 2022 • 16:58 • NieuwsClubnieuws

Zomeravondpot in de middag in Hoorn

Na de blamage in Utrecht tegen Hercules stond op 15 mei de verste uitwedstrijd op het programma. Hollandia in Hoorn. Recht naast het Markermeer. Waar je op een zonnige dag (en dat was het) Volendam kon zien liggen maar ook Lelystad. Hollandia, de rode lantaarndrager van de competitie. De heenwedstrijd was 4-0 geworden voor Blauw Geel. En dat moest vandaag ook gebeuren. Winst.

Door: Freel Laurijssen

De eerste helft was er een met weinig hoogtepunten. Een schotje van Vince Duits was het enige in de eerste 10 minuten. Net na 11 minuten kreeg Hollandia een grote kans. Migiel Zeller verkeek zich in de bal en het veld en liet de bal slippen. Hollandia zat er kort op en kon zo snel uitbreken. Aria Hashemi redde echter prima. Aanwezige supporters moesten 10 minuten wachten maar daar kwam wel gelijk een goal uit. Een lange bal van Blauw Geel van achteruit werd terug gekopt door Hollandia op de eigen keeper. Duits was echter attent en kon de bal onderscheppen en had ineens een 1 op 1 kans. Hij omspeelde de keeper en werkte de bal in het doel. Bij de aftrap zag de aanvaller van Hollandia dat Hashemi ver voor z’n goal stond. Hij probeerde het maar eens maar deze kwam op het dak van het doel. Het restant van de eerste helft moesten de aanwezige supporters doen met een handvol kleine kansjes. Mark Dobbelsteen krulde een vrije trap naast, een corner van de aanvoerder stuiterde langs alles en iedereen waar Robbin Voets 2 centimeter te kort kwam. Duits kreeg weer een kans op een heel mooi doelpunt. Hij volleyde de voorzet van Jay van Boxtel over. En zo werd de gezapige eerste helft afgesloten.

De tweede helft begon Blauw Geel scherp. De intenties waren er om de voorsprong uit te breiden. Voet kon een vrije trap net over koppen, en iets daarna waren het Ymanuel Hurkmans en Vince Duits die in de scrimmage hun kans niet tot doelpunt om kon zetten. Niet veel later weer een goede aanval opgezet door de jonge aanvaller uit Heesch. Duits draaide weg bij z’n tegenstander maar z’n lage voorzet kwam niet aan. Uiteindelijk kon Hollandia gelijk komen. Blauw Geel had een corner en in de counter kon Sven Deen de 1-1 scoren. Wederom een corner voor de Veghelaren die resulteert in een doelpunt voor de tegenstander. Om een beetje gek van te worden. Blauw Geel zette aan maar kon geen kansen creëren. Hollandia kon steeds counteren maar Hashemi kon deze ballen wel pakken. Op het einde van de wedstrijd kwam Danny Verbakel vrij en had de kans om breed te leggen op Hadi Barglan. Danny Verbakel koos om zelf te schieten maar de keeper van Hollandia kon deze oppakken.

Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. Ontzettend jammer als je ziet dat de ploegen onderin allemaal punten liet liggen. Had je toch 2 punten meer kunnen uitlopen op de rest. En dan was je eigenlijk al wel veilig geweest. Dan had je 2 punten meer moeten pakken dan EVV Echt. Nu 5 voor je ‘Echt’ veilig bent. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen DEM. 2 punten onder ons. De Beverwijkers hebben een magische comeback gemaakt. Waar iedereen in Hoofdklasse A al verwachtte dat DEM bij ze zou komen, staan ze nu ineens 13e.

Blauw Geel’38: A. Hashemi; J. v Boxtel, T. Dekkers, M. Zeller, S. Egmond; R. Voets, Y. Hurkmans (’67 D. Verbakel), M. Dobbelsteen; L. Loermans, V. Duits (’80. H. Barglan), W. op den Camp