12 mei 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 12 mei 2022 • 9:10 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Blauw Geel’38/Jumbo moet nog wel degelijk aan de bak zondag

Dat was even slikken zondag na de 7-1 nederlaag bij Hercules. Zulke verliezen overkomen ons vaandelteam maar zelden. Niels van Casteren leverde zondag wel een bijna complete aanval in vooral na het vroeg uitvallen van Ben van den Nieuwenhof die stevig werd geraakt in Utrecht. Nee we gaan geen excuses zoeken dat zou te gemakkelijk zijn. Zondag in het West-Friese Hoorn, bij rode lantaarndrager Hollandia, kan de ploeg zich hopelijk herstellen van de steenharde ‘uppercut’ die het op Sportpark Voordorp te verwerken kreeg.

Door: Peter Kuijpers

Herinnering
Verbleef deze week een paar dagen op de Roompot in Arcen bij het Thermaal bad. Mooie omgeving en lekker om te wandelen, fietsen en natuurlijk een duik in het warme en geneeskrachtige (dé zeggu zu doar) water van het zwembad daar. Plots schoten herinneringen door mijn hoofd dat we daar op diezelfde plek 22 jaar geleden ook waren. Het was een wat bizarre situatie. In April 2000 werd Blauw Geel’38 kampioen door een 1-4 overwinning bij RKJVV er volgde een grandioos feest. Een week later kantelde de sfeer 180 graden nadat spelers Jeroen van Heugten en topscorer Alexander van der Hofstad dodelijk verongelukte op Paaszaterdag. Het geplande weekendje aan het einde van de competitie stond al vast al hing er wel een grote schaduw over dat weekend. Arcen was niet veel veranderd in vergelijk met 22 jaar geleden. De Maas schitterde nog als vanouds en kronkelde zich nog altijd een weg langs het dorp. De cafés op het pleintje waren er ook nog waar we nog menig biertje naar binnen hebben geschoven. Hoe bizar en onwerkelijk eigenlijk of de tijd had stil gestaan in dit Limburgse dorpje.

Foto uitje in mei 2000 naar Arcen

Groten nederlagen
Echt heel grote nederlagen heeft Blauw Geel’38 nooit geleden. Natuurlijk en vanzelfsprekend zijn er wel een paar. Ik heb de filter eens over mijn historie van de club laten lopen en kwam de meest opvallende tegen waar ik jullie deelgenoot van wil maken. Ik zal binnenkort ook een keer de grootste zeges voor jullie uitgaan zoeken. Eerst het zuur daarna het zoet zeggen we dan.

2022 Hercules – Blauw Geel’38 7-1 trainer Niels van Casteren
2006  EVV Echt – Blauw Geel’38 6-0 trainer Harrie Blokhuis
1994 Berghem Sport – Blauw Geel’38 7-1 Trainer Cees van den Boogaart
1977 Rood Wit’62 – Blauw Geel’38 5-0 trainer Ad Jansen

Seniorenvoetbal
Eindelijk werd het duel van 0-23 uit bij UDI’19 ingehaald. Veel supporters, vuurwerk en ketelmuziek konden de Veghelaren niet naar een zege schreeuwen. Het werd een bloedeloze 0-0. Drie dagen eerder werd er thuis met 1-2 verloren van TEC. ASWH leidt hier voor TEC en Blauw Geel’38 en Nuenen. Zaterdag gaat de reis naar Werkendam en wacht Kozakkenboys. Zaterdag 2 rijgt zege aan zege en gaan als de brommer. Afgelopen dinsdag werd er in Ottoland met 0-3 gewonnen bij VVAC. Afgelopen zaterdag opnieuw een driepunter in het thuisduel met GJS uit Gorinchem. Komende zaterdag gaat de reis naar Alblasserdam waar De Alblas de tegenstander is.

Juniorenvoetbal
JO 19-1 is koploper en speelt komende zaterdag uit in Horst bij Wittenhorst dat samen met Geldrop de volgers zijn in de voorjaarscompetitie. JO 17-1 speelde zaterdag bij Theole en het bleef zoals het was bij aanvang 0-0. Zaterdag komt het Maastrichtse Scharn naar Veghel. Scharn is de ongeslagen koploper, dus hoogste tijd voor een stuntje voor de Veghelse nummer laatst. JO 15-1 speelde in deze maand nog geen competitieduel. Komende zaterdag komt koploper Berghem Sport naar Veghel. Ook hier zou het leuk zijn als de rode lantaarndrager eens voor een verrassing ging zorgen. JO 13-1 speelt zaterdag ook weer voor het eerst na de meivakantie en treft Union uit Malden in Veghel. Bij winst maakt JO 13-1 een leuke sprong op de ranglijst. MO 17-1 gaat zaterdag uit naar Rhode/VSB dat twee punten onder Blauw Geel’38 staat. SV Budel is hier leider in de klasse met tien ploegen. Blauw Geel’38 staat tweede. MO 15-1 won afgelopen zaterdag met 6-0 van Oirschot Vooruit. De ongeslagen koploper MO 15- speelt komende zaterdag thuis tegen de nummer twee Nieuw Woensel. MO 13-1 speelt donderdag 12-mei thuis tegen VOW en komende zaterdag uit naar koploper Berghem Sport. MO-13-1 staat tien punten achter op de koploper, maar heeft twee wedstrijden minder gespeelt dus dat is virtueel slechts vier punten. Bij winst zaterdag op de Koppelsteeg is het nog maar één puntje!

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO