26 mei 2019  ZEVENKLAPPER: Op eigen kracht Derde Divisie deelname veilig gesteld.

Geplaatst op 26 mei 2019 • 20:13 • NieuwsClubnieuws

ZEVENKLAPPER: Op eigen kracht Derde Divisie deelname veilig gesteld.

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – Westlandia  (1-0)  7-1. Zondag 26 mei en de laatste competitieronde in de derde divisie op het programma. Voor Blauw Geel’38/JUMBO een thuiswedstrijd tegen Westlandia uit Naaldwijk. De ploeg van trainer Edwin Grunholz speelt nergens meer om en kan dus vrij uit spelen. Op een negende plaats met 46 punten in de middenmoot en vrij  van zorgen , volgend seizoen gewoon weer in de derde divisie. Afgelopen week kon het zich al in eigen huis een nederlaag (0-2) permitteren tegen HSC’21. Het was de laatste thuiswedstrijd en stond in het teken van afscheid nemen voor eigen publiek van mensen voor de staf en spelers. Edwin Grunholz gaat komend seizoen aan de slag als trainer bij het Katwijkse Quick Boys. Blauw Geel won op sensationele wijze met 1-4 van UNA dat voor aanvang van dat duel nog wel degelijk iets had om voor te spelen. Door de overwinning en de resultaten van de wedstrijden van EVV en JVC heeft men het heft weer in eigen hand m.b.t. het kunnen ontlopen van nacompetitie voor klassebehoud. Eerder dit seizoen verloor Blauw Geel’38/JUMBO met 1-0 onfortuinlijk in Naaldwijk van Westlandia. Met een overwinning vandaag maakt men niet alleen de revanche compleet maar hoeft men ook niet te kijken naar de resultaten van vandaag van EVV en JVC, directe handhaving is dan meteen een feit….. Voor Trainer Niels v Casteren zijn laatste puzzel m.b.t. de opstelling voor een regulier competitieduel. Een seizoen met veel blessureleed en ongemakken waardoor het wekelijks puzzelen was. Maar inmiddels een kei in puzzels maken was dat voor vandaag ook weer gelukt. Het zou ook een wedstrijd worden met afscheid voor een honderd toeschouwers.

Blauw Geel’38/JUMBO mocht de aftrap verrichten maar het was Westlandia wat de eerste doelpoging liet noteren. In de 7e minuut werd een vrije trap snel genomen maar de afstandspoging die volgde werd door Brahim Zaari tot corner verwerkt. De corner die volgde was ook niet van gevaar ontdaan maar bij de tweede paal kon Brahim de bal in tweede instantie pakken. In de 12e minuut een diepte pass op de aanvallers van Westlandia maar buitenspel zorgde ervoor dat een afronding niet meer nodig was. Een minuut later ging een afstandspoging rakelings over. In de 15e minuut kan Martijn van Kessel afronden maar hij stond blijkbaar in buitenspel positie dus het doelpunt gaat niet door. Hidde van Dijk kan een minuut later op doel schieten maar doet dat recht in de handen van de Westlandia doelman. Eerste echte redding moet de doelman verrichten in de 18e minuut. Blauw Geel krijgt een vrije trap op zo’n 23 meter recht voor het doel na een overtreding op Joey Hellstern. Mustafa Guler ziet zijn vrije trap via de muur en een geweldige redding van de doelman net over de kruising tot corner verdwijnen. Het is een rommelige wedstrijd van beide ploegen en de gasten lijken iets sterker. In de 27e minuut leidt Tim Rerimassie slordig balverlies en Westlandia schakelt snel. De inzet van Brandon Tichem in de korte hoek wordt echter de Brahim Zaari vakkundig onschadelijk gemaakt. De corner levert ook voor de Naaldwijkers niets op. In de 33e minuut dan een snelle Blauw Geel aanval. Tim Rerimassie passt op Martijn van Kessel om de bal vervolgens van Martijn terug te ontvangen. Dan zet hij voor naar de rand van het strafschopgebied waar Hidde van Dijk geheel vrijstaat. Helaas raakt hij de bal totaal verkeerd en is het een rollertje voor de doelman. Twee minuten later een zeldzaam slordig foutje van Martijn van Loon maar gelukkig is uiteindelijk de eindpass binnen het team van Westlandia niet op maat. In de 39e minuut kopt Tim Rerimassie een voorzet van de gasten zo in de voeten van een Naaldwijker maar gelukkig gaat de inzet vrij ver naast. De 40e minuut is bezig als Sander Egmond Blauw Geel op een voorsprong zet. Koen van der Zanden legt de bal vanaf de flank goed terug op Hidde van Dijk die de bal doorspeelt op Sander Egmond. Zijn inzet verdwijnt in de kruising: 1-0. Vanaf de aftrap dreigt al de gelijkmaker maar gelukkig weet Brahim Zaari de inzet van Gio Serbony met de voeten te keren. Tot aan de rust niets opwindend en dus een 1-0 rust stand.

JVC staat achter bij OJC, EVV staat wel voor en dat zou betekenen als dit zo zou blijven dat bij een verlies van Blauw Geel’38/JUMBO de ploeg toch veilig is. Westlandia probeert weldegelijk de sportieve plicht te doen en Blauw Geel is slordig met de geboden ruimte. In de 52e minuut een diepte pass op Sander Egmond maar helaas kan hij de bal niet goed raken zodat de doelman van de gasten de bal eenvoudig kan oprapen. Twee minuten later een heel slim balletje van Martijn van Kessel op Koen van der Zanden maar helaas kan Koen geen voorzet op maat afleveren. Weer twee minuten later een inzet in de korte hoek van Martijn van Kessel maar de doelman is alert. Toch valt de 2-0.Joey Hellstern is heel alert als de Westlandia doelman de laatste man Yasin Mazlum aanspeelt. Hij stoort dusdanig snel dat Yasin balverlies leidt. Hidde van Dijk kan oppikken en weifelt niet hij schiet de bal onhoudbaar binnen. Daarna gaat het hard want Westlandia lijkt het nu wel te geloven. In de 64e minuut valt al de 3-0. Nu staat Martijn van Kessel aan de basis omdat hij de bal verovert op het middenveld. Hij speelt meteen de bal in het hart van de Westlandia defensie waar Joey Hellstern geheel vrij staat. Hij kan alleen op de doelman af maar i.p.v. zelf af te ronden legt hij de bal breed op de mee opgelopen Koen van der Zanden en die tikt de bal binnen. Weer drie minuten later al de 4-0 door Ben van den Nieuwenhof nadat hij door Joey Hellstern vanaf de flank was bediend. In de 69e minuut moet Hidde vanDijk mee verdedigen en maakt hij een overtreding die volgens scheidsrechter Akkerman binnen de beruchte lijnen was. Gio Serbony laat Brahim Zaari van de stip kansloos zodat Westlandia in ieder geval de eer weet te redden: 4-1. Bij de overtreding lijkt Desley Bransen ongelukkig te zijn neergekomen en hij kan niet meer verder waardoor Westlandia met zijn tienen de wedstrijd moet uitspelen. Trainer Edwin Grunholz had voor de rust al een wissel doorgevoerd en in de rust nogmaals twee. In de 76e minuut is het Hidde van Dijk die op de lijn een bal weg werkt vanuit een corner. Een minuutje later vanaf de linkerflank een diepe pass naar rechtsbuiten waar Ben van den Nieuwenhof kan aannemen. Zijn voorzet wordt door Sander Egmond binnen getikt ondanks de uitkomende doelman. Drie minuten later, 80e minuut, weet de Westlandia doelman een inzet van Ben van den Nieuwenhof te keren en is er geen Blauw Geler in de buurt om de geloste bal binnen te tikken. In de 84e minuut en in de 86e minuut is het Joey Hellstern die de score naar respectievelijk 6-1 en 7-1 tilt.

Blauw Geel wint afgetekend met een zevenklapper het laatste duel van de competitie en heeft daarmee op eigen kracht het derde divisie schap voor een derde seizoen veilig gesteld. Een zwaar seizoen vooral door de vele blessures van belangrijke spelers waarbij men tot twee wedstrijden voor het einde moest vrezen voor een nacompetitie. Met vereende krachten heeft men dat weten te vermijden. Een groot compliment waard.

Afscheid werd er genomen middels de bekende publiekswissels van Edwin Huibers, Martijn van Loon en Brahim Zaari. Helaas mocht er maar drie keer gewisseld worden want ook Hidde van Dijk gaat ons helaas verlaten en de wissels vandaag op de bank Rick Polman en Yevghenni Marcelli hadden ook aangegeven te vertrekken.

Uiteraard wensen wij alle vertrekkende of stoppende spelers het beste voor de toekomst.

Blauw Geel kan en gaat met een welverdiende vakantie. Laten we hopen dat de blessures nu genoeg tijd krijgen om te herstellen want met het behoud van het derde divisie is men ook weer rechtstreeks geplaatst voor de voorrondes van de KNVB beker. Die staan alweer gepland in augustus dus veel tijd voor herstel is er nu ook weer niet. Iedereen een fijne vakantie toegewenst en tot volgend seizoen mooi weer in de Derde Divisie!!!

Doel: Brahim Zaari (87e min. Joran van Zutphen),

Achterhoede: Sjaak Egmond, Martijn van Loon (78e min. Danny Verbakel), Tim Rerimassie, Edwin Huibers (66e min. Ben van den Nieuwenhof),

Middenveld: Hidde van Dijk, Mustafa Guler, Martijn van Kessel, Sander Egmond,

Voorhoede: Joey Hellstern, Koen van der Zanden,

Scheidsrechter: Dhr. J. Akkerman

Ass. Scheidsrechters: Dhr. K. el Hajjaji en Dhr. B. Kaya