29 mei 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 29 mei 2019 • 11:05 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Dit is alweer de laatste Corner en medio augustus pakken we hem weer op. Tijd om de batterij weer eens op te laden en wat inspiratie op te doen. Kreeg het oefenprogramma en trainingsoverzicht van Maurice al gestuurd waarvoor mijn dank, goed bezig Maurice. Het vaandelteam handhaafde zich en zo kreeg het seizoen toch nog een ‘Happy end’. Moet ik nog mensen bedanken? Jazeker gabber Gerard voor de hand en spandiensten op video en foto gebied. Niels voor de bereidheid me wekelijks te woord te staan. Wens een ieder een geweldige vakantie hoe je hem ook invult en waar ook op deze aarde.

Door: Peter Kuijpers

Dingen
Het eerste jaar van de Corner die we normaal gesproken in augustus weer uit gaan brengen. Het is wel een wereld van verschil of je, met alle respect, over fruitvliegjes, cupcakes en klompen schrijft of het professionele werk voor Kliksport. Een polemiek die je moet scheiden en dat kan ik maar al te goed vind ik zelf. Ik zie mezelf meer als clubwatcher die dingen probeert te scheiden. Moest wel gniffelen toen laatst een van de deelnemers mij een app liet zien uit de groepsapp van het eerste team. “o jeetje dat mag jij niet zien” ,was zijn geschrokken reactie. Nee, dat kan ik me voorstellen met mijn dirty mind want nu ben ik wél deelgenoot van het feit dat de etherische rabarberthee uit het menu is gehaald op het komende groepsuitje. Als heraut van het vrije woord heb ik toch besloten er niets over te schrijven op andere media. Dus degene die het mij het apje liet zien kan weer rustig gaan slapen.

Positivo’s
Binnenkort gaat de poort van het sportpark (figuurlijk dan) definitief op slot. Het seizoen zit erop. En de materiaalmensen krijgen een meer dan verdiende rust. Voetballend werd het voor het eerste team een wisselend seizoen, maar zoals we op Kliksport al schreven: -Eind goed al goed- Blauw Geel’38 bleef gelukkig gehandhaafd in de Derde Divisie en gaat in augustus aan het derde seizoen beginnen in deze kwaliteitsklasse. De doemdenkers kregen ongelijk de positivo’s een brede lach. Volgend seizoen een nieuwe samenstelling van de Derde Divisie wellicht zonder die oneigenlijke ‘Jongteams’ die de bekende pain in the arse zijn van Zeist. Ook zonder HBS en JVC Cuijk waar laatste zelfs overweegt het eerste team terug te trekken. Tot slot de jeugd. Op dit moment spelen alle standaardteams JO 15-1, JO 17-1 en JO 19 op derde divisie niveau. JO 13-1 handhaafde zich zelfs in de tweede divisie. Het moet voor anderen aantrekkelijk zijn om hier in een of ander jeugdteam te spelen. Ben zeer benieuwd hoe de samenstellingen en indelingen worden komend seizoen, maar ik niet alleen denk ik.

Scores eerste elftal seizoen 2018 -2019 (Competitietreffers)
Rick Polman 13
Danny Verbakel 9
Sander Egmond 8
Joey Hellstern 7
Koen van der Zanden 7
Tim Rerimassie 6
Mustafa Guler 4
Hidde van Dijk 2
Ben van de Nieuwenhof 2
Tom Beissel 1
Martijn van Kessel 1
Desley Schilders 1
Mark Dobbelsteen 1

JO 19-1 verliest laatste wedstrijd van het seizoen bij TOP
Ik had er bijna een ‘patatje oorlog’ om durven te verwedden dat er bij deze wedstrijd niet gestrooid zou worden met reclamefolders over voetbal. Hugo kon niet voetballen wegens een ‘ijsbeentje’ opgelopen in de wereldberoemde zaalcompetitie in Erp. Het kan allemaal. Het is hem overigens vergeven ook hij kijkt als velen terug op een goed seizoen. Zowel verbaal als voetballend een vaste waarde voor het team. Vergroeid met de tegenwind op de fiets van halfweg Boerdonk samen met broer Ben naar het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel. O ja gevoetbald werd er ook nog op het ongezellige veld (zegt Antoin) onder de rook van het FC Oss stadion en geen bloemen voor de kampioen? Schande zal mijn kliksportcollega’s van kliksport er eens op aanspreken. Ben opende, maar nog voor rust werd het al 1-1. Na rust, met diverse kansen voor beiden, werd het uiteindelijk 3-1 voor de gastheren. Het seizoen zit erop. Misschien nog een (nieuwe) selectie training of wedstrijdje en dan op naar de vakanties. Het aardbeien plukken, komkommers snijden of vakkenvullen in de supermarkt kan beginnen. Tot augustus….

JO 17-1 verliest volgens ‘goede’ traditie van Gemert
Drie maal zagen de twee teams elkaar dit seizoen en drie maal was er winst voor Gemert. Je kan er op de zoutjes verjaardag van oom Karel een verhaal over ophangen dat we drie maal sterker waren en we steeds werden weg gecounterd, maar dat levert hooguit wat hoongelach op. De laatste maanden lag er een soort grauwsluier over het team waar de lach ontbrak. Er kwam wat zand in de machine. Op zich heeft JO 17-1 zich als promovendus in de derde divisie prima staande gehouden. Geert en Tom werden vaak met blessures geconfronteerd en ook nog eens van sterkhouders. Dat kan je, als je toch al op het randje van je kunnen balanceert, nou net niet hebben en vertaalt zich dat in de resultaten. Een gedeelde zevende plek met 28 punten is om die reden en gezien de omstandigheden niet echt slecht. Snel met vakantie in energie snuiven voor volgende seizoen.

JO 15-1 wint ook van kampioen SML 2-4
Het werd alweer de vijfde zege van het team achtereen. Om die reden kan het soms met enige zorg bekeken seizoen met opgeheven hoofd verlaten worden. Werd het thuis nog een 2-10 nederlaag in Arnhem Noord wonnen de Veghelaren, na een 2-0 achterstand met de rust, uiteindelijk met 2-4. Noimin geeft zijn immer eerlijke mening hierover: “Misschien hebben ze ons na rust wel onderschat. We toonden wel passie en wonnen onze duels. Het kampioensteam van SML heeft wel een aderlating ondergaan. Drie belangrijke spelers daar zijn overgeheveld naar JO 19 dat zich probeert te redden voor degradatie.” Twee maal Remco, Tim en Aybars waren de schutters op Sportpark De Bakenberg. Prima seizoeneinde voor JO 15-1 dat matig begon maar een ijzersterk eindschot in de kuiten had.

JO 13-1 verliest ruim van FC Eindhoven 0-6
Voor de mannen van JO 13-1 zit het seizoen er ook op. Ook hier een dikke duim omhoog voor het hoogst spelend jeugdteam van Blauw Geel’38. Een klasse waar je bijna wekelijks tegen BVO’s aanhikt. Het team van Nicky en Jari fietste daar heerlijk tussendoor en finisht op een keurige achtste plek. Blauw Geel’38 ziet van ‘niet BVO’s’ alleen UNA en UDI’19 boven zich eindigen. Ook deze groep een fantastische vakantie gewenst.

 

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies